تصویب طرح محدود کردن اقدامات نظامی ترامپ علیه ایران

مجلس سنای آمریکا قطع‌نامه‌ای که به موجب آن، رئیس‌جمهور ایالات متحده حق اقدام نظامی علیه ایران بدون اجازه کنگره را نخواهد داشت تصویب کرد.

این قطعنامه از رئیس جمهور آمریکا می‌خواهد نیروهای آمریکایی را درگیر نبرد با ایران نکند، مگر آنکه کنگره ابتدا اعلان جنگ کرده یا مجوز مشخصی را برای استفاده از قوای نظامی علیه ایران تصویب کرده باشد.

رای گیری در مجلس سنا ظهر پنجشنبه، ۱۳ فوریه، برگزار شد و در نهایت با ۵۵ رای موافق در برابر ۴۵ رای مخالف به تصویب سنا رسید. مجلس نمایندگان آمریکا هم پیش‌تر این قطعنامه را تصویب کرده بود.

دموکرات‌ها که پیشنهاد دهنده این قطعنامه بودند توانستند با جذب ۸ سناتور جمهوری خواه به اکثریت ۵۵ رای موافق برسند.

با وجود این از آنجا که تعداد آرای موافق به آن به دو سوم (۶۷ رای) نرسید با وتوی آقای ترامپ به قانون تبدیل نخواهد شد.

ترامپ پیش از رای‌گیری امروز هم وعده داده بود که چنین طرحی را قبول نخواهد کرد و از سناتورها خواسته بود با رای منفی به آن او را ناچار به استفاده از حق وتوی رئیس‌جمهوری نکنند.

سناتور ارشد جمهوری خواه میچ مکانل که ریاست سنا را برعهده دارد در مخالفت با این طرح گفته بود این قطع‌نامه مغایر “قانون اختیارات جنگ” است چون هدف آن قانون جلوگیری از استقرار هزاران سرباز برای نبردهای طولانی مدت بدون مجوز کنگره است.

در مقابل سناتور دموکرات ویرجینیا تیم کین که از تهیه‌کنندگان اصلی این طرح است گفته بود: “وقتی برای حمایت از حاکمیت قانون بلند می‌شویم، پیام ضعف نمی فرستیم. پیام ما نشانه قدرت است و به خصوص برای مردمی که در خیابان‌ها تظاهرات می‌کنند پیامی دارد… چون آنها هم به دنبال حاکمیت قانون هستند.”

جیم ریچ، سناتور جمهوری‌خواه ایالت آیداهو، دقایقی پیش از رای گیری نهایی درباره این طرح گفت: “سه چیز را باید مد نظر داشته باشیم؛ اول این که کنگره مطابق قانون اساسی تنها مرجع قانونی اعلان جنگ است. دوم این که مطابق قانون اساسی رئیس جمهور موظف به دفاع از آمریکا است. و سوم این که هیچ‌کس، هیچ‌کس به دنبال جنگ با ایران نیست.”

دو هفته پیش، مجلس نمایندگان آمریکا به محدود شدن اختیارات رئیس‌جمهور برای آغاز جنگ رای داده بود.

 ترامپ، رئیس جمهور آمریکا، دیروز، چهارشنبه ۱۲ فوریه، در توییتی خطاب به سناتورها، برخورداری خود از اختیار جنگ با ایران را برای امنیت ایالات متحده “بسیار مهم” دانست و افزود: “ما داریم در ارتباط با ایران خوب عمل می‌کنیم و الان موقع نمایش ضعف نیست.”

رئیس جمهور آمریکا محدود شدن اختیارات خود را به معنی “ارسال علامتی بد” به تهران دانست و با “تروریست” توصیف کردن قاسم سلیمانی، فرمانده سابق سپاه قدس ایران، گفت که آمریکایی‌ها “به شدت” از حمله ای که به او صورت گرفت حمایت می‌کنند.

سرلشکر سلیمانی در ۱۳ دی و در جریان حمله پهپادی ارتش آمریکا به او و همراهانش در خاک عراق کشته شد،انتقادها و مباحث قانونی درباره مبنای قانونی کشتن سلیمانی یکی از دلایل اصلی پیشنهاد این قطعنامه در کنگره آمریکا بود.بی بی سی

اینرا هم بخوانید

گلایه های فرشاد مومنی اقتصادد دان حکومتی:” تا کار به فاجعه نکشیده رویه‌ها را تغییر دهید”!

فرشاد مومنی، اقتصاددان حکومتی گفته است:” تا کار به فاجعه نکشیده رویه‌ها را تغییر دهید. …