تظاهرات شورش علیه انقراض در شهرهای مختلف جهان

در جریان اعتراضات موسوم به شورش لیه انقراض که در شهرهای مختلف جهان برگزار شده صدها نفر دستگیر شده اند.

https://www.bbc.com/persian/world-49960120

معترضان در شهر سیدنی استرالیا جاده ای را بستند که به دستگیری ۳۰ نفر توسط پلیس منجر شد. در آمستردام هلند هم بیش از ۱۰۰ نفر بازداشت شدند.

این اعتراضات از جمله در آلمان، اسپانیا، اتریش، فرانسه و نیوزیلند برگزار شده است.

فعالانی که برای مبارزه با تغییرات اقلیمی و آثار آن تلاش می کنند، برای تظاهرات در دو هفته آینده در حدود ۶۰ کشور جهان برنامه ریزی کرده اند.

فعالیت معترضان همچنین در لندن هم باعث اختلال شده است، جایی که بیش از ۲۰۰ نفر در روز دوشنبه دستگیر شدند.

این معترضان خواستار اقدام فوری و چشمگیر دولت ها برای رسیدگی به مساله گرمایش زمین هستند.

جین مورتون فعال استرالیایی به خبرگزاری فرانسه گفت: “ما طومار امضا کرده ایم، لابی کرده ایم، راهپیمایی کرده ایم و حالا دیگر وقت زیادی باقی نمانده.”

“ما چاره ای جز شورش نداریم تا دولت در زمینه شرایط اقلیمی و اکولوژیکی وضعیت اضطراری اعلام کند و گام هایی که برای نجات ما لازم است را بردارد.”

فعالان شورش علیه انقراض قصد دارند به مدت دو هفته نقاط ارتباطی مهم مرکز لندن را اشغال و رفت و آمد و امور روزمره آن را مختل کنند. آنها در مقابل ساختمان‌های دولتی مثل دفتر نخست وزیری و وزارت دفاع بریتانیا تجمع می‌کنند و قصد دارند در فرودگاه شهر لندن تحصن کنند.

شورش علیه انقراض چیست و چه می‌خواهد؟

این فعالان در برلین، پاریس و دیگر پایتخت‌های اروپایی هم خیابان‌ها، میدان‌ها و پل‌های پر رفت و آمد را اشغال کرده‌اند. در نیوزیلند هم پلیس صبح دوشنبه شماری را دستگیر کرده است.

شورش علیه انقراض در ماه آوریل هم اعتراض مشابهی را در مرکز لندن ترتیب داد که مرکز لندن را حداقل یک هفته فلج کرد و ۱۱۰۰ نفر دستگیر شدند. سازمان‌دهندگان شورش علیه انقراض می‌گویند اعتراض‌های جدید پنج برابر وسیعتر و بزرگتر خواهد بود و انتظار دارند سی هزار نفر به این “شورش بین‌المللی” بپیوندند.

شورش علیه انقراض که سال پیش شکل گرفت خود را “جنبش فعالان نافرمانی مدنی بدون خشونت” توصیف می‌کند و سه خواسته اصلی دارد:

  • دولت با اعلام وضعیت اضطراری اقلیمی و اکولوژیک “حقیقت را بگوید” و با همکاری با نهادهای دیگر، ضرورت تغییر فوری برای جلوگیری از فاجعه محیط زیستی را جدی بگیرد
  • دولت باید فورا برای جلوگیری از نابودی جانوران و گیاهان اقدام کند و تولید گازهای گلخانه‌ای را تا ۲۰۲۵ به صفر برساند
  • دولت باید یک مجمع مردمی تشکیل دهد و در مسائل اقلیمی و عدالت اکولوژیک از نظر این مجمع پیروی کند

نها می‌گویند تمام راه‌های مدنی در دهه‌های گذشته بی‌نتیجه مانده و سیاستمداران شواهد محکم آسیب شدید به کره زمین را نادیده گرفته‌اند و از این رو آنها به نافرمانی مدنی روی آورده‌اند تا دولت وادار به اقدام شود. آنها از تمام فعالان خود سوال می‌کنند آیا آماده هستند دستگیر شوند و برای کسانی که اعلام آمادگی می‌کنند آموزش‌هایی در نظر می‌گیرند. در زمان مواجهه با پلیس انها که مایل به دستگیر شدن نیستند کنار می‌مانند و مشارکت نمی‌کنند.

امروز صبح در خیابان ویکتوریا در مرکز لندن، پلیس مشغول جدا کردن دو فعال محیط زیست بود که با یک خودرو خیابان را بسته و خود را به آن زنجیر کرده بود. در مقابل وزارت دفاع بریتانیا هم سه فعال محیط زیستی خود را به ماکت چهار متری یک موشک هسته‌ای ترایدنت قفل کرده‌اند.

در همین حال صدها فعال محیط زیست هم میدان ترافالگار لندن را پر کرده‌اند، پل‌های لمبت و وست مینستر را اشغال و مسدود کرده و قصد دارند راهای منتهی به وست مینستر (پارلمان) و وایت‌هال (مقر دولت) را ببندند.

یکی از دستگیر شدگان که یک زن ۸۱ ساله است و برای این اعتراض از آکسفورد به لندن آمده بود گفت: “دولت باید اقدام جدی کند و به دولت‌ها و قدرت‌های جهانی فشار بیاورد که استفاده از سوخت‌های فسیلی را بشدت کاهش دهند.”

شنبه پلیس لندن به ساختمانی که فعالان شورش علیه انقراض در تدارک اعتراض‌های امروز بودند حمله، وسایل و تجهیزات آنها را توقیف و یازده نفر را دستگیر کرد. آنها همگی آزاد شده‌اند اما تحقیقات درباره شان ادامه دارد.بی بی سی


اینرا هم بخوانید

کانون فیلمسازان مستقل حکم محمد رسول‌اف را محکوم کرد

در بیانیه‌ای که روز ۱۹ اردیبهشت در کانال تلگرام کانون فیلمسازان مستقل منتشر شد، آمده …