خزعبلات روحانی و آملی لاریجانی در نشست قوه قضائیه حکومت

نشست باندهای قوه قضائیه در جریان است. روحانی و آملی لاریجانی در این نشست خزعبلاتی  گفته اند. دعواها و کشمکش ها باندهای حکومتی؛ دفاع از عملکرد سیاسی و اقتصادی روحانی از باندهای دولتی در برابر انتقادات باند رقیب؛ از محورهای سخنان روحانی میباشد. سخنان روحانی برگرفته از ایسنا ضمیمه است. آمل لاریجانی هم حملاتش را به باند دولتی ها ادامه داده . پاسخ هایی به روحانی داده است .متن سخنان روحانی برگرفته از ایسنا . آمل لاریجانی برگرفته از فارس به ضمیمه می آید. روزنه

ایسنا حسن روحانی در  همایش سراسری قوه قضاییه گفت: مردم اگر تردید پیدا کنند ما نمی‌توانیم از مشکلات عبور کنیم ، مردم باید به دولت به معنای عام کلمه اعتماد داشته باشند.

روحانی: اکنون ۸۸ نیست، ۷۸ نیست، ۹۶ است/ در مورد حقوق بشر می‌شود با دنیا مذاکره کرد/ انقلابی بودن معنایش این است که امریکا را منزوی کنیم ما حق نداریم بدون ادله کافی کسی را احضار و جلب کنیم. ارتش، سپاه و بسیج حق ورود به دسته‌بندی‌های حزبی و سیاسی را ندارند. کسانی که امروز از رکود صحبت می‌کنند آن روز و در سال ۹۱ کجا بودند، الان که شرایط به اینجا رسیده، به تازگی عده‌ای توانسته‌اند کلمه رکود را ادا بفرمایند.

در ادامه مهم‌ترین سخنان روحانی در این همایش را بخوانید:

-قوا در ایران مستقل است. بله، اما این نیست که دیوار بکشیم. سیاست خارجی، اقتصاد، سایت داخلی، همه چیز با همکاری قوا انجام می شود. مخصوصا اقتصاد

-در تبلیغات انتخاباتی دیدیم که هواداران کاندیداها بدون هیچ تنشی فعالیت می کردند. این نشان می دهد انقلاب ما ۴۰ ساله شده است. اکنون ۸۸ نیست، ۷۸ نیست، اکنون ۹۶ است.

-اما باید اکنون تبلیغات انتخاباتی را در فضای خوب پس از انتخابات ادامه بدهیم؟ مشکلات کشور، مشکل دولت دوازدهم است؟ محیط زیست،‌ آب،‌ اقتصاد و …  مشکل دولت دوازدهم است؟ اینها مشکلات ملت ماست که باید با اتحاد برطرف شود. دشمن هیچ وقت نخواسته ما اتحاد داشته باشیم.

-هیچ وقت قوه مجریه،‌ دنبال تخریب قوه قضاییه نبوده، قوه قضاییه به دنبال تخریب قوه مجریه نبوده، قوه مقننه به دنبال تخریب قوه مجریه نبوده، قوه مجریه به دنبال تخریب قوه مقننه نبوده است.

-می خواهیم اگر در شورای امنیت سازمان ملل قطعنامه ای پیشنهاد داد، ۱۴ عضو دیگر هم رای مثبت بدهد یا می خواهیم ۱۴ رای دیگر به سود ایران باشد؟

– یک زمانی بود امریکا قطعنامه پیشنهاد می داد، ۱۴ رای دیگر را هم داشت. اما چند روز پیش که درباره ایران در شورای امنیت درباره برنامه موشکی ایران حرف زد، اروپا رد کرد، روسیه رد کرد. اعضای دیگر رد کردند.

– کسانی که امروز از رکود صحبت می‌کنند آن روز و در سال ۹۱ کجا بودند، الان که شرایط به اینجا رسیده، به تازگی عده‌ای توانسته‌اند کلمه رکود را ادا بفرمایند.

– انقلابی بودن معنایش این است که امریکا را منزوی کنیم. معنایش این است که با زبانی با دنیا حرف بزنیم که دنیا بفهمد، درک کند. حتی در موضوعاتی مثل حقوق بشر، می شود مذاکره کرد. البته نمی شود موضوعی که سالها علیه ما حرف زده شده، یک شبه حل شود. اما می شود مذاکره کرد. می توانیم قوانین خودمان را اجرا کنیم.

– من چند بار دعوت شدم به قوه قضائیه بروم چه در قبل از انقلاب چه در بعد از انقلاب، اما جرات نکردم وارد قوه قضائیه بشوم.

مشروح کامل سخنان روحانی را در ادامه بخوانید:

رئیس‌جمهور با اشاره به اینکه به یمن حضور و هوشیاری مردم و تدبیر رهبری انتخابات را به بهترین شکل برگزار کردیم گفت: اکنون انتخابات به پایان رسیده و نوبت ما مسئولان است که مشکلات کشور و مردم را حل کنیم.

حسن روحانی  درهمایش سراسری قوه‌قضائیه با اشاره به تحمیل جنگ و تحریم از سوی دشمن به کشور اظهار کرد:  ما با ایستادگی مردم توانستیم از جنگ و تحریم عبور کنیم. مردم ایستادند مشکلات را تحمل کردند اماپشت نظام را خالی نکردند.

وی در ادامه افزود: از بین رفتن آثار جنگ و تحریم سالها طول میکشد اما از آغاز دولت یازدهم در شرایطی قرار داریم که اگر دست به دست هم دهیم و نگذاریم توطئه دیگران کارگر بیفتد می توانیم تا پایان قرن تاحد زیادی مشکلات گذشته را جبران کنیم.

رئیس‌جمهور با بیان اینکه حل مشکلات مورد خواست دشمنان و بدخواهان نیست تصریح کرد: بنابراین آنها هر روز برای ما داستانی می سازند و از هر داستانی، سریالی برای ما تولید می کنند تا ذهن و فکر ما از مسائل اصلی جدا شده و به مسائل فرعی مشغول شویم.

رئیس دولت یازدهم همچنین خاطر نشان کرد: حدود هشت سال اشتغال خالص ما صفر بوده است. اما داریم به تدریج از این شرایط خارج می شویم. اما شرایط سالهای 85 تا 92 را یادمان می رود. یادمان می رود در سال 92 با رکود بی نظیری در تاریخ کشور روبرو بودیم و تقریبا رشد اقتصادی کشور منفی 7 درصد بود. امروز بعضی از رکودحرف می زنند که اشکالی ندارد اما درسال 91 که رشد کشور منفی 6.8 درصد بود در روزنامه ها، سایت‌ها، صداو سیما و بیان شریفشان کلمه رکود کمتر می شنیدیم اما اکنون که از رکود عبور کرده ایم و به رشد اقتصادی مثبت 8.3درصد طبق گفته مرکز آمار وبه رشد 12.5 درصد طبق آمار بانک مرکزی رسیده‌ایم تازه عده‌ای کلمه رکود را یاد گرفته‌اند که آن را ادا بفرمایند.

روحانی ادامه داد: در بهار 96 آمار ایجاد اشتغال 703 هزار اشتغال است. اگر این آمار تا پایان سا ل 700 هزار شغل جدید هم باشد بازهم عقب هستیم. هنوز شرایط ما خوب نیست و به اندازه کافی رونق واشتغال نداریم. اما چه کار می توانیم بکنیم؟ هیچ چیزی بالاتر از اعتماد عمومی مردم و سرمایه اجتماعی نیست. اگر مردم نسبت به دولت و نظام اعتمادشان کم شود و در تردید قرار بگیرند نمی توانیم از مشکلات عبور کنیم. اگر توانستیم قیمت ارز را در چهار سال نسبتا متعادل در بازار نگه داریم به خاطر اعتماد مردم به دولت است.

وی با بیان اینکه ما از آزمایش بسیار بزرگی پیرزو خارج شده و به یمن حضور و هوشیاری مردم و تدبیر رهبر انقلاب بهترین انتخابات را برگزار کرده ایم خاطر نشان کرد: همه باید خوشحال باشیم، زیرا همه شریک بودیم و کار کردیم . حالا دوره رقابت انتخابات ویژگی خاص خود را دارد. آن دوران تمام شده است. ما انتخابات با نشاط و کم حاشیه ای داشتیم که حامیان نامزدها به هم فحاشی نکرده و هرکس به نفع نامزد خود شعار داد. اجتماعات بزرگ 10 هزار و 20 هزار نفری برگزار شد اما هیچ کسی هنجار شکنی  نکرد. این یعنی انقلاب ما به 40سالگی یعنی به بلوغ رسیده است. الان دیگر سال 88 و 78 نیست. اکنون سال 96 است. در این شرایط بسیار خوب بعد انتخابات آیا باید از نو رقابت انتخاباتی را بازخوانی کنیم. کدام عقل سلیم این را می گوید. دوران رقابت انتخاباتی مال همان دوره است.

روحانی تاکید کرد: مردم در انتخابات کار خود را به خوبی انجام دادند. امروز نوبت ما مسئولان است. مشکلات امروز دولت دوازدهم، مشکلات کشور، مردم و نظام است. مشکلات زیست محیطی از جمله گرد و غبار، هوای آلوده، کمبود آب یا بیکاری وفقر مشکلات همه ما است. دشمن نمی خواهد ما با هم متحد باشیم واز هر چیز جزئی و از هر کاهی کوهی می سازد.

ما باید آثار جنگ و تحریم را از بین ببریم. این درحالی است که دشمن نمی خواهد نظام ما الگویی برای دیگران بوده و مردم از نظام راضی باشند. ما با کشورهای شرق آسیا تلاش برای توسعه را همزمان آغاز کرده و تقریبا در این زمینه هم سن و سال هستیم. قبول است که ما جنگ و تحریم داشته ایم اما آیا ما قادر نیستیم که به آنها برسیم و از آنها عبور کنیم. ما دارای سرمایه های فراوانی هستیم. قوه‌قضائیه می تواند به کشور برای امنیت کافی برای سرمایه گذاری و رونق اقتصادی کمک کند. من راضی نیستم عده‌ای یک فرد یا یک شعبه را با همه قضات و کارکنان دستگاه قضا مقایسه کنند. ما یک قوه‌قضائیه داریم که افتخارش اجرای احکام دین است و بیشترین بار برای عدالت را بر دوش دارد، بنابراین ما همه موظفیم که به قوه‌قضائیه کمک کنیم.

وی با اشاره به اینکه رئیس‌جمهور همانطور که برای اجرای قانون دغدغه دارد باید به همان اندازه نسبت به قوه‌قضائیه هم دغدغه داشته باشد، خاطر نشان کرد: اگر رئیس‌جمهور نقصی در اجرای قانون اساسی ببیند باید به صحنه بیاید و در کنار سایر قوا قرار بگیرد. امروز سه قوا تحت فرامین رهبری باید بیش از گذشته در کنار هم قرار بگیرند. البته در چهار سال گذشته هم تلاش بر این بوده که قوا در کنار هم باشند. قوا هیچگاه دنبال تخریب یکدیگر نبوده اند اما باید کار بیشتری انجام دهیم. اینکه بگوییم قوا مستقل هستند کافی نیست. مستقل بودن قوا به معنای دیوار کشیدن میان قوا و کمک نکردن به هم نیست.

روحانی در بخش دیگری از اظهارات خود افزود: اگر بتوانیم در سیاست خارجی کاری کنیم که بدخواه ما تنها بماند بهتر است یا طوری رفتار کنیم که سایرین یاور دشمن ما شوند؟ دشمن دنبال این است که در خاورمیانه صلح، ثبات و توسعه نباشد تا هم اسلحه خود را بفروشد و هم بهانه ای برای مداخله داشته باشد اما به دنبال صلح و ثبات در منطقه، کوتاه کردن دست دشمن و گرفتن بهانه از او هستیم.

وی ادامه داد: ما باید سیاست خارجی داشته باشیم که اگر آمریکا خواست مقابل ما بایستد دیگر قدرتها او را محکوم کرده و مورد سرزنش قرار دهند. چند روز پیش که آمریکا در سازمان ملل در مورد موشکهای ایران حرف زد آیا کسی بود که از آمریکا حمایت کند؟ چین، روسیه و اروپا حرف آمریکا را قبول نکردند. این در حالی بود که هرچه آمریکا ادعا می کرد 14 رای قطعی داشت. ما نباید بگذاریم آمریکا بسط ید پیدا کرده و قدرتمند شود. ممکن است آمریکا برجام را نقض کند اما در این شرایط این خوب است که اروپا، چین و روسیه از او حمایت کنند یا با آمریکا مخالفت کنند؟

رئیس دولت تدبیر و امید گفت: ما ازچه ناراحتیم؟ از تنها شدن آمریکا ناراحتیم.  امروز دولت یازدهم با رهنمودهای رهبری و حضور مردم کار را به جایی رسانده که تحریمهای هسته‌ای برداشته شده است و ما امروز تحریم هسته‌ای نداریم. البته ممکن است آمریکا از تعهدات خود تخلف کرده و کوتاهی کند.

به گزارش ایسنا، رییس‌جمهور با تاکید بر اینکه از بعد از انقلاب تاکنون هیچگاه در تعامل با آمریکا نبوده‌ایم، اظهار کرد: امروز می‌بینیم که دولت‌های اروپایی در داستان فشار به بانک‌ها و موضوع FATF که اخیرا اجلاس آن برگزار شد، پشت ایران قرار گرفتند. روسیه ، چین و بسیاری دیگر از کشورها کنار ایران بودند و آمریکا، اسرائیل و عربستان روبروی ایران ایستاده بودند.

وی با طرح این پرسش که آیا این خوب است که آمریکا در یک مجمع بین‌المللی با اسرئیل و عربستان تنها بماند یا کاری کنیم که همه اروپا و چین و روسیه و سایر کشورها پشت آمریکا قرار بگیرند، ادامه داد: انقلابی بودن معنایش منزوی کردن آمریکا و حرف زدن با دنیا با بیانی است که بتواند سخن ما را بفهمند و آن را قبول کند.

روحانی با بیان اینکه حتی در زمینه‌های بسیار دشواری مانند حقوق بشر قادر هستیم بهانه‌ها را از دست غربی‌ها بگیریم، خاطرنشان کرد: گرچه موضوعی که سال‌هاست علیه ما به عنوان توطئه مطرح می‌شود را نمی‌توان یک روزه حل کرد اما می‌شود گام به گام بهانه‌های آن را کم کرد. در این راستا می‌توانیم لااقل قانون خود و اسلام خودمان را اجرا کنیم.

رییس‌جمهور تصریح کرد: اسلام به ما اجازه نمی‌دهد که اگر مجرمی مرتکب جرمی شد بیش از حد مجازاتی که برای آن جرم مشخص شده، فرد را تحت فشار قرار دهیم. ما حق نداریم بدون ادله کافی کسی را احضار و جلب کنیم؛ ابتدا باید ادله کافی برای توجه اتهام به متهم وجود داشته باشد، نباید احضار انجام شود تا ادله زاییده شود.

وی با تاکید بر اینکه بر اساس قانون اساسی، ضابط نباید بیش از جایگاه خود ظاهر شود، گفت: ضابط ما که قوه قضاییه است نمی‌تواند بیش از 24 ساعت بدون حکم قاضی متهم را به هر دلیلی نگه دارد. ما نباید بگذاریم در قوه قضاییه بزرگ و با عظمت‌مان به خاطر نقصی کوچک زحمات بزرگ عزیزان و فداکاران این دستگاه زیر سوال برود.

روحانی همچنین با بیان اینکه ورود به دستگاه قضا نیازمند فداکاری بسیاری است، خاطرنشان کرد: من چند بار برای مسئولیت‌هایی به قوه قضاییه دعوت شدم اما ترسیدم که در این قوه حضور یابم و هیچگاه جرات ورود به این دستگاه را نکردم چرا که کاری بسیار سخت بر دوش قضات قرار دارد.

به گزارش ایسنا، روحانیبا تاکید بر لزوم فراجناحی بودن قوه قضاییه در جمهوری اسلامی، اظهار کرد: نباید بگذاریم در جایی کوچک به خاطر نقصی، کسی فکر کند که حکم برای قاضی دارای نفع است؛ حکم محکومیت و حکم برائت باید برای قاضی یکسان باشد و حتی‌الامکان در جاهایی که دلایل کافی وجود ندارد بر اساس اصل برائت حکم قاضی به سمت برائت برود.

وی ادامه داد: اگر زمانی قاضی میان دو نفر یکی نسبت به  دیگری  به دلایل قومیتی، مذهبی، تمایلات سیاسی و حزبی برایش فرق داشته باشد، آن قضاوت مورد تردید است.

روحانی تصریح کرد: قاضی بی‌طرف به معنای قاضی بی‌طرف است و جناح راست و چپ و شیعه و سنی و مسیحی و مسلمان و قومیت‌های مختلف نداریم و بر اساس قانون اساسی تمام افراد ملت در برابر قانون مساوی هستند.

رییس‌جمهور با اشاره به وصیت‌نامه خمینی  خاطرنشان کرد: امام در وصیت‌نامه خود به صراحت فرمودند که ارتش، ‌نیروی انتظامی، سپاه، بسیج و دستگاه‌هایی از این دست حق ورود به دسته‌بندی‌های حزبی و سیاسی را  ندارند. با توجه به اینکه ضابطین ما معمولا این دستگاه‌ها هستند، اگر ضابطی در پرونده‌ای منتفع شود در آنجا افکار عمومی بی‌طرفی ضابطین قضایی را مورد تردید قرار می‌دهد.

وی با بیان اینکه بخش بزرگی از تشکیل پرونده قضایی بر عهده ضابطین قضایی است و تمام کار بر عهده قاضی نیست، اظهار کرد: قاضی بر مبنای محتویات پرونده که از سوی ضابطین و کارشناسان قضایی تهیه می‌شود قضاوت خود را انجام می‌دهد. در این شرایط بسیار مهم است که هم قاضی و هم ضابط در تمام مراحل قضایی به خاطر حزب یا جناح منتفع نشوند.

روحانی در ادامه سخنان خود در همایش سراسری قوه قضاییه که با حضور سران سه قوه و مسئولان دستگاه قضا برگزار شد، با تاکید بر لزوم همکاری قوای سه‌گانه برای حل مشکلات کشور، اظهار کرد: در شرایط امروز ما باید با دستگاه قضایی مستقل و بی‌طرف در کنار هم به دنبال ساختن ایرانی آبادتر از گذشته باشیم.

بخش بزرگی از مشکلات کشور مربوط به بخش اقتصادی است که در این راستا قوه قضاییه می‌تواند به دولت در زمینه اقتصاد، ‌محیط زیست و آب کمک کند و با هم در کنار یکدیگر با فساد مبارزه و برای شفافیت و دولت الکترونیک تلاش کنیم.

وی با بیان اینکه بر اساس قانون اساسی،‌ دستگاه قضا دارای دستگاه نظارتی مربوط به خود است، افزود: در عین حال باید بگذاریم که دادنامه‌ها در معرض بحث قرار بگیرد. امروز بخشی از دادنامه‌ها به عنوان افتخار قوه قضاییه در دانشگاه‌ها در فضای مجازی دست به دست می‌چرخد و همگان در جریان دادنامه‌ای که قاضی جوان دانشمندی صادر کرده است قرار گرفته‌اند.

روحانی تصریح کرد: باید بگذاریم دادنامه‌ها به روزنامه‌ها بیایند و اساتید و دانشجویان حقوق راجع به آن اظهارنظر کنند.

رییس‌جمهور با تاکید بر اینکه همه دستگاه‌ها باید در برابر مردم با شفافیت عمل کنیم و پاسخگو باشیم، گفت: آیت‌الله آملی لاریجانی به عنوان اندیشمندی فرهیخته که هم به فقه و هم به مقتضیات زمان امروز مسلط است، در راس قوه قضاییه قرار دارد. امیدواریم در دولت دوازدهم بتوانیم از قوه قضاییه بهره بیشتری بگیریم و به راحتی می‌توانیم در شرایط امروز با داشتن اجتهاد پویا و در نظر گرفتن شرایط زمان و مکان لوایح قوی‌تر و بهتری را به کمک یکدیگر تهیه کنیم و در کنار آن بتوانیم اعتماد عمومی را جلب و کار دستگاه قضایی را راحت‌تر و تعداد پرونده‌های قضایی را کمتر کنیم.

وی خاطرنشان کرد: در برخی از کشورها شرایط دستگاه قضا و تعداد پرونده‌های قضایی به گونه‌ای است که آنها روزهایی را به دلیل آنکه کاری ندارند تعطیل می‌کنند. این کار در ایران اسلامی نیز شدنی است به شرط آنکه بخشی از کار قضا را به دستگاه‌های دیگر واگذار کنیم و اتاق‌های داوری در دستگاه‌های دیگر تشکیل شود. در این زمینه چنانچه نیاز به تبیین لوایحی باشد باید در کنار یکدیگر این اقدامات را انجام دهیم.

روحانی در ادامه  با بیان اینکه وزیر دادگستری می‌تواند به عنوان رابطی میان قوا نقش بسیار خوبی در زمینه روابط قوای سه‌گانه انجام دهد، اظهار کرد: امیدواریم در سایه تلاش، کوشش، همفکری و هم‌افزایی مسئولان مختلف و برگزاری جلسات متعدد میان سران قوا بتوانیم شرایطی را ایجاد کنیم تا مردم ما خوشحال‌تر شوند و کشور در مسیر پیشرفت و امنیت بیشتری قرار بگیرد.

به گزارش ایسنا، روحانی در ابتدای سخنان خود با گرامیداشت یاد بهشتی گفت: من از سال 40 ایشان را می شناختم. همواره سخنان، مدیریت و تدبیر ایشان درس آموز بود. در سال 58 جلسات مستمر هفتگی باحضور شهید بهشتی، رهبری، مرحوم هاشمی، شهید باهنر و تعداد دیگر از بزرگان نظام داشتیم که مسائل هفته در آن جلسه مورد بررسی قرار می گرفت. در همین جلسات مسئله توهین به شهید بهشتی و سایر مقامات کشور مطرح می شد. توهین ها به یک جریان تبدیل شده بود و بزرگان نظام در کوچه  و خیابان و گاهی در مساجد و دانشگاه ها مورد توهین قرار میگرفتند اما شهید بهشتی صبر کرد و به ما آموخت که هرچیزی برای انقلاب و نظام را به راحتی تحمل کنیم و بدانیم اگر کسی اخلاص داشت و برای خدا تلاش کرد خداوند اجر بیشتری به او می دهد.

وی ادامه داد: بهشتی پس از پیروزی انقلاب بار سنگینی به دوش گرفت و صبر ایشان به گونه ای بود که دیگر صبر خسته شده بود. آن همه اتهامات در سال 58 و 59 به او زده شد و تا زمان شهادتش کمتر مظلومی را درتاریخ بعد انقلاب مشاهده می کنیم که اینگونه مورد اتهام قرار گرفته باشد. البته بعدا نوبت بقیه هم رسید و آسیاب به نوبت شد. در سال 58 و  59 شهید بهشتی مظلومترین شخصیت به نام انقلاب بود.

روحانی با اشاره به اینکه بهشتی در سال 40 مسئولیت مدرسه علوی را به عهده داشت خاطر نشان کرد: ایشان فردی بسیار دقیق در زمینه تربیت جوانان برای مدیریت آینده کشور و طلاب جوان برای توانمندی در برابر نیازهای زمان بود. آخرین باری که من ایشان را دیدم چهارشنبه قبل از شهادتش بود. در آن جلسه شهید بهشتی گفت که چند ماه پیش خدمت امام رفته و قصد داشته که استعفایش را تقدیم امام کند. همزمان جمعیت زیادی در حسینیه برای امام شعار می دادند که صدای آنها در اتاقی که امام و شهید بهشتی بودند می آمد. امام به شهید بهشتی می گوید اگر همه مردم شعار به نفع ایشان یا شعار مرگ بر خمینی هم بدهند برایشان فرقی نمی کند. بهشتی گفت بعد از این جملات امام خجالت کشیدم که مسئله استعفا را مطرح کنم.

رئیس‌جمهور همچنین با اشاره به اینکه انقلاب ما روزهای بسیار سختی را پشت سر گذاشت تصریح کرد: گروهک ها تلاش کردند نگذارند انقلاب ما استقرار پیدا کند. قدرتهای بزرگ هم حامی آنها بودند اما مردم کنار امام ایستادند و ما از آن روزهای سخت عبور کردیم اما قربانی های فراوانی هم دادیم. اما راه را ادامه دادیم و مردم هم پشت سر انقلاب، نظام، امام و رهبری ایستادند. دومین مشکل ما جنگ تحمیلی بود که بسیاری از قدرتها پشت کشور همسایه ای بود که به ما حمله کرد. ما هشت سال از سخت ترین روزها را گذراندیم و وقتی یک هواپیما کلاشینکف به کشور آوردیم چقدر خوشحال شدیم .وقتی خمپاره 60 در شیراز پیدا کردیم مسئولان ما چقدر خوشحال شدند. این درحالی بود که مدرنترین سلاح ها را از جمله میراژ F1 ، میگ 25، موشکهای برد بلند و سلاح شیمیایی را وسط جنگ تحویل عراق دادند.

روحانی با اشاره به اینکه مشکل سوم ما طراحی برای فشار و تحریم بود، خاطر نشان کرد: هنوز آثار جنگ پایان نیافته بود که تحریمها به کشور تحمیل شد. البته هنوز به لحاظ حقوقی مسائل جنگ تمام نشده و برخی حقوقی که باید اجرایی می شد پس از سی سال اجرایی نشده، مثلا اروند رود لایروبی نشده و همه ابعاد قرارداد 1975 اجرایی نشده است. اگرچه معضلات جنگ یک روزه حل نمی شود.

رئیس‌جمهور در پایان اظهار کرد: تا رفتیم برای استقرار نظام، برما جنگ تحمیل کردند تا رفتیم آثار جنگ را بزداییم به ما تحریم تحمیل کردند و البته بازهم احتمال تحمیل جنگ بالا بود و در سال 82 داشتند ما را می بردند به شورای امنیت سازمان ملل یعنی همان زمانی که آمریکا می خواست به ایران یا عراق حمله کند و در تردید بود. ولی ما از آن شرایط عبور کردیم و مردم ایستادند و پشت نظام را خالی  نکردند.

————————

گزارش فارس از خرعبلات آملی لاریجانی در نشست باندهای قوه قضائیه

فارس:رئیس قوه قضاییه در همایش سراسری دستگاه قضا:تشکیل نهاد«حقوق شهروندی»خلاف قانون اساسی و خلاف شرع است/ برخی در داخل برای دوستی با دشمن دست دراز می‌کنند/ به بهانه نقد آرا به قوه قضائیه انتقاد می‌کنند/ شما چه کاره‌اید که درباره سفر قاسم سلیمانی حرف می‌زنید؟

صادق آملی لاریجانی رئیس قوه قضاییه صبح امروز در همایش سراسری دستگاه قضایی کشور که در سالن اجلاس سران آغاز شد با اعلام این مطلب افزود: جایگاه و نقش قوه قضاییه در اصل 156 قانونی اساسی مورد اشاره قرار گرفته است.

وی تصریح کرد درباره جایگاه و نقش قوه قضاییه می توانیم دو نوع نگاه داشته باشیم اولا در درون دستگاه قضایی و دوما نسبت به کل نظام جمهوری اسلامی. که در نگاه دوم باید نگاه کنیم پس از آن دستگاه قضایی در میان جهان اسلام و منطقه چه نقشی می تواند ایفا کند.

رئیس قوه قضاییه گفت: در نگاه درونی باید فکر دستگاه ها و سازمانهای تابعه باشیم و بگوییم چگونه است و از چه اجزایی تشکیل شده است. البته هر دو نگاه درست است.

آملی لاریجانی گفت: هر کدام از سازمانها جایگاه و نقش مفروض برای خودشان دارند اما نکته اصلی این است که باید شناخت کاملی از جایگاهش در نظام پیدا کنیم و بفهمیم که در میان سایر قوا و به طور کلی در زیر مجموعه ولی امر چه جایگاهی دارد.

وی افزود امروز نظام جمهوری اسلامی یک نظام بالنده و شکوفا است و این چیزی نیست که در داخل کشور مسئولین بگویند بلکه دشمنان ما دارند به این جایگاه رفیع و نقش آفرین اذعان میکنند.

رئیس قوه قضاییه گفت اگر جمهوری اسلامی در منطقه نقشی نداشت هیچ وقت این چنین گرد هم نمی امدند و بر علیه ما قطعنامه صادر نمی کردند.

امروز اگر آمریکا دارد قلدرمعابانه عمل میکند برای آن است که جایگاه نظام مقدس جمهوری اسلامی را فهمیده و به آن ایمان پیدا کرده است که حالا در صدد مخالفت با آن برآمده است.

آملی لاریجانی گفت عشق ما به نظام مقدس جمهوری اسلامی از سر ملیت نیست که البته ملیت هم برای ما مهم است اما نکته اصلی بحث دلبستگی ایمانی ما باعث چنین همبستگی شده است و ما در قوه قضاییه باید به این موضوع توجه کنیم که همه اقدامات ما نقش آفرین است در نظام و در منطقه.

وی افزود اگر اینچنین نگاه کردیم قطعا رفتارهای ما متفاوت خواهد شد. و به سمت بهتری حرکت خواهیم کرد.

رئیس قوه قضاییه در بخش دیگری از سخنانش به موضوع استقلال ددستگاه قضایی کشور اشاره کرد و گفت: این استقلال دستگاه قضا فارغ از آن موضوع استقلال قاضی است که البته این دو به هم دیگر ربط دارند اما یکی نیستند.

وی تصریح کرد: استقلال دستگاه قضایی فقط به کشور ما ختم نمی شود و این موضوع به یک دغدغه میان همه متفکران جهان تبدیل شده است زیرا از کنار آن به موضوعاتی نظیر آزادی بیان می رسند و باید بدانیم که این استقلال را باید ارج بنهیم.

آملی لاریجانی گفت اگر قاضی استقلال نداشته باشد قطعا حکمش با عدالت منافات خواهد داشت و تحت تاثیر فشارهای سیاسی و اجتماعی و اقتصادی حکم خواهد کرد.

وی در بخش دیگری از سخنانش به موضوع انتقاد از رسانه ها و سخنانی که در مجلس شورای اسلامی مطرح می شود اشاره کرد و گفت اینکه در رسانه ای به دستگاه قضایی کشور فشار وارد کنند برای حکم در یک سمت خاص این موضوع نارواست.

رئیس قوه قضاییه گفت: یک آقایی بلند می شود در یک نقد غیرمنصفانه میگوید فلان حکم در طول سه هزار سال گذشته بی سابقه بوده است البته که این اظهار نظر درست نیست. ما نمی خواهیم دور دستگاه قضایی کشور دیوار بکشیم و نمی گوییم همه دستگاه قضایی هم بدون اشکال است اما قرار نیست ما قاضی که قرار است فصل الخطاب باشد را زیر سوال ببریم.

وی افزود: ما پاسخگو بودن دستگاه قضایی کشور را با عنوان تبیین موارد قبول داریم و باعث میشود کار دستگاه قضایی برای مردم روشن شود اما گاهی از پاسخگویی موضوع دیگری را دنیال می کنند و میخواهند به مطامع خودشان برسند و این سوال و جواب ها را مطرح میکنند.

آملی لاریجانی گفت: مطلبی که رئیس حمهور گفتند صحیح است ما هم قبول داریم باید آرا منتشر شود و نقادی برایش صورت گیرد اما این موضوع همین امروز هم دارد اتفاق می افتد.

وی گفت: در مجلس محترم فلان نماینده می آید و میگوید چرا قوه قضاییه فلان حکم را صادر کرده است در حالی که این موضوع در حیطه وظایف قوه قضاییه است و نباید یک فرد برای نقد بخواهد چنین حرفهایی بزند.

رئیس قوه قضاییه درباره موضوع نفوذ دشمنان هم گفت: اقتدار نظام جمهوری اسلامی باعث شده تا دشمنان بعد از طی مراحل مختلف کودتا و حمله و تحریم امروز به فکر نفوذ باشند تا در نظام رخته کنند زیرا سایر اقداماتشان شکست خورده است.

آملی لاریجانی گفت: دشمنان نفوذ را از سابق مورد اقدام قرار داشتند که حضرت امام راحل در منشور روحانیت به موضوع نفوذ اشاره کرده بودند که نشان از اهمیت این موضوع دارد.

وی افزود: این در حالی است که رهبر معظم انقلاب هم همچنان به موضوع نفوذ اشاره داشته اند.

وی گفت: امروز شناخت دشمن و شناخت نفوذ دشمن برای ما مهم است زیرا مسیر انجام وظایف قوه قضاییه را مشخص تر میکند تا وضعیت نفوذی ها را مشخص کند و با آن در چارچوب قانون برخورد کند و بدانید نفوذ سیاسی و اجتماعی و اقتصادی و فرهنگی است.

رئیس قوه قضاییه گفت: امروز دارند با کار فرهنگی نفودی فرهنگ ما را به سمت انحطاط می برند و با شبکه های مجازی قصد تسلط فرهنگی را در سر میپرورانند و می خواهند ما را از فرهنگ اصیل خودمان جدا کنند.

آملی لاریجانی افزود: امروز وزیر خارجه امریکا می آید و حرف از تغییر نظام میزنند و اتفاقا می گوید که چشمش به داخلی هاست برای سرنگونی نظام.

وی ادامه داد: باید همه ما بیدار باشیم و بدانیم که دارند برای تغییر نظام طراحی میکنند و همچنین باید بدانیم این حرفها به صورت مشابه از کدام حلقوم های داخلی شنیده می شود.

وی افزود: این افراد داخلی اگر سلاح داشته باشند که محارب شناخته می شوند و آنهایی هم که صلاح نداشته باشند اما در بهم زدن کلی نظام نقش داشته باشند مفسد فی الارض محسوب می شوند.

آملی لاریجانی گفت: یک دشمن ایستاده روبروی ما و دارد برای تغییر نظام تلاش میکند آنوقت یک سری در داخل کشور دست دراز کرده اند که با اینها دوستی کنند پس ما باید حواسمان جمع شود.

رئیس قوه قضاییه به فتنه سال 88 اشاره کرد و گفت دیدیم که چگونه دشمنان نظام پشت سر فتنه گران ایستادند و داشتند حمایت می کردند از اینها و جالب است که شعارشان هم موضوع حقوق بشر بود که جز مضحکه ای چیز دیگری نبود.

وی افزود: همان زمان خانم کلبنتون امد و گفت ناراحتیم چرا بیشتر از مخالفین حمایت نکردیم تا حکومت ایران سرنگون شود.

وی تصریح کرد ما به عنوان رکن رکین نظام جلوی این هجمه ها ایستاده ایم و سرهم نمیکنیم و دیدید که چکونه در طول همه این سالها بر علیه همه نظام تخریب هایشان را روا داشته اند از رهبری گرفته تا دستگاه قضایی و سپاه قدس.

آملی لاریجانی گفت: اگر امروز دشمن به سپاه هجمه می کند در حالی که سپاه افتخار نظام است ما باید از این نیروی عظیم حمایت کنیم. چقدر وقیح شده اند که می خواهند بخش مهمی از نیروی نظامی را زیر سوال ببرند.

رئیس قوه قضاییه گفت: من از سردار سلیمانی اینجا نام میبرم و میگویم ایشان و سپاه قدس مایه افتخار ما هستند. شما چه کار هستید که میگویید چرا این سردار سپاه ما به فلان کشور سفر کرده است شما چکاره هستید که برای ما خط و نشان میکشید.

وی افزود: همه ما باید حواسمان به حرفهایی که میزنیم باشد و بدانیم چه میگوییم. ما در فتنه 88 ایستادیم و در آینده هم پای نظام هستیم و از کیان نظام دفاع خواهیم کرد.

آملی لاریجانی به موضوع اقتدار برونی نظام و موضوع اقتصاد مقاومتی اشاره کرد و گفت باید به استعدادهای داخلی توجه کنیم چون تنها راه ایستادگی در مقابل دشمن است. این منافاتی با تعاملی با سایر کشورها ندارد.

وی تصریح کرد: این همه جوان دارای فکر و دارای سرمایه در کشور هستند که اگر اطمینان ییدا کنند قطعا راه خود را آغاز خواهند کرد. در این مسیر هم ما تلاش میکنیم تا به اقتصاد مقاومتی کمک کنیم و دستورالعملش هم آماده شده و به زودی ابلاغ خواهد شد.

رئیس قوه قضاییه گفت: ما به دولت تضمین می دهیم که همراه دولت خواهیم بود و کمک به اجرای آن خواهیم کرد و مکررا هم گفته ایم که امنیت اقتصادی باید ایجاد شود که دوبال دارد یکی برخورد با مفاسد و دیگری تضمین امنیت برای سرمایه گذاری است.

وی به موضوع امنیت اقتصادی و برخورد با مفاسد اقتصادی اشاره کرد و گفت اینکه یک فردی با رانت اقتصاد را به سمت دلخواهش بکشاند این قطعا به نفع اقتصاد ما نیست و باید این رانتها و مفاسد برچیده شود تا سرمایه گذاری سالم شکل بگیرد.

آملی لاریجانی گفت: دستگاه قضایی نباید اشکالات بی وجه برای سرمایه گذاران ایجاد کنند و قطعا هم همینجور خواهد بود اما از آن طرف سرمایه گذاران هم باید به حرکت در مسیر درست عادت کنند.

وی به موضوع حقوق بشر اشاره کرد و گفت: امروز هجمه های زیادی به ما می شود و قطعنامه های بیشماری هم علیه ما صادر میکنند و به خصوص علیه دستگاه قضایی کشور.

وی ادامه داد: ما باید نگاه اسلام را ابتدا تبیین کنیم و سخنمان هم با مدعیان حقوق بشر این است که نظام ایران پرچمدار حقوق بشر حقیقی است و ما حرفمان کرامت اسلامی است و اتفاقا در قرآن ما آیاتی در این خصوص آمده است. مشکل ما با شما در تفاوت تعریف کرامت انسانی است.

آملی لاریجانی گفت: مهمترین پرسش فیلسوفان قدیمی موضوع تصویر درست از انسان است البته شما تعریفتان از انسان دارای اشکال است زیرا انسان خلیفه الله است و ما اینگونه فرض میکنیم.

رئیس قوه قضاییه گفت: شنیدم چند روز قبل همجنس بازی در آلمان ازاد شده است این درست است؟ ما در جمهوری اسلامی با این همه کرامت دنبال روی آن انسانی باشیم که شما تصویرش می کنید؟

وی تصریح کرد: آن موقع که در آمریکا دنبال برده داری بودند پیامبر اسلام 14 قرن پیش حرف از آزادی و عدم برده داری می زدند و می گفتند سیاه و سفید با هم فرقی ندارند آنوقت شما برای ما حرف از حقوق بشر می زنید؟

آملی لاریجانی افزود: ما حقوق بشر رادر چارچوب تعالیمی که قبولش داریم همراهی میکنیم نه با آنچه شما تعلیم میکنید زیرا شما پایه های فکری تان دچار مشکل است.

وی گفت: غربی ها به دروغ از حقوق بشر دم میزنند و عملشان خلاف ادعای حقوق بشری شان است. اگر این نبود پس چگونه به ویتنام حمله کردند؟

رئیس قوه قضاییه افزود: در یمن دارد بزرگترین جنایات صورت میگیرد آنوقت آقای ترامپ می آید رقص شمشیر میکند و به یک آدم کش کمک میکند. حقوق بشر از زمان شکل گیری نظام مقدس جمهوری اسلامی ما به جلو بردیم و مردم مظلوم کشورهای مختلف را حمایت کرده و میکنیم و این را برای خودمان افتخار میدانیم که در مقابل تروریست ایستاده ایم.

وی افزود: ما داریم زمزمه هایی از تشکیل یک ستاد حقوق شهروندی و حقوق بشر می شنویم و اعتقادمان هم این است که حقوق شهروندی باید رعایت شود و اینها در ذیل وظایف ستاد حقوق بشر آمده است و اینکه بخواهیم یک ستاد ملی دیگری درست کنیم قطعا صحیح نیست به لحاظ حقوقی.

رئیس قوه قضاییه گفت: از دولتی ها دعوت میکنیم پیشنهاداتشان را به ما ارائه کنند و ما در ستاد حقوق بشر از آن استفاده میکنیم.

آملی لاریجانی به موضوع رسیدگی به پرونده های قضایی اشاره کرد و گفت امروز بالای 15 میلیون پرونده باز دارد رسیدگی میشود.

وی گفت: این حجم پرونده نشان دهنده اعتماد عمومی مردم به دستگاه قضایی کشور است که این موضوع مهم است و باید تلاش کرد تا با صلح و سازش این میزان پرونده کاهش بیابد.

رئیس قوه قضاییه افزود: حجم بالای پرونده ها کار را برای قضات مهم سخت کرده است البته چالشهایی هست که منشا آن کمبود نیروی انسانی است و باید با کمک مجلس و دولت موضوع جذب قضات سرعت گیرد.

وی ادامه داد: جذب قاضی بسیار سخت است برای مثال از بین 26 هزار نفری که آزمون دادند تنها 500 نفر جذب شدند و این به دلیل سختگیری های ما است.

 

اینرا هم بخوانید

چهار واحد صنفی متعلق به شهروندان بهائی در شهرکرد و فرخشهر پلمب شدند

روز چهارشنبه دوازدهم اردیبهشت ۱۴۰۳، چهار واحد صنفی متعلق به شهروند بهائی در شهرستانهای شهرکرد …