خطوط عملی فعالیت های ما در کردستان برای تدارک ١١ اردیبهشت (اول ماه مه)  روز جهانی کارگر

مروری کوتاه بر نقطه قدرتهای جنبش ما برای برپایی روز کارگر و  خطوط عملی فعالیت های  ما برای تدارک با شکوه روز کارگر.

فضای سیاسی و اعتراضی سال ٩٧ با اعتراضات مداوم کارگران و مردم علیه فقر، گرانی،  بیکاری و فساد حاکمان در سال ٩٦ و دی ماه ٩٦ متفاوت و تعرضی است. جامعه ای میلیونی ناراضی و معترض با قامتی بلند و استوار در مقابل هیئت حاکمه ظالم و جنایتکار ایستاده است. جمهوری اسلامی از روز اول حاکمیت خود گمارده اش در بحران عدم مشروعیت و نارضایتی و تنفر از طرف مردم در ایران قرار گرفته است. نارضایتی و تنفر از حکومت اسلامی سرمایه  در ٤دهه گذشته وجود داشته، دی ماه ده روزی که جامعه ایران را لرزاند صف بندی کارگران و مردم را وارد فاز جدیدی کرده است. کارگران و مردم معتزض در سطح میلیونی علیه جکومت اسلامی صف بندی کرده اند.

 

حکومت اسلامی   و روز کارگر

دولت و نهادهای امنیتی ــ پلیسی تلاش میکنند با دستگیری و تهدیدهای امنیتی مانع  برگزاری مارش و مراسم های مستقل کارگران و مردم بشوند.   دولت و کارفرماها در روز جهانی کارگر تلاششان این است که سنت های اسلامی را جایگزین سنت های چپ و کارگری بکنند. روز کارگر نمونه، روز کارگر زن نمونه، کارگر نمونه کارگاه ها ترفندهای یک مضحکه و نمایش فریبکارانه است برای لوث کردن روز کارگر.  این نوع اقدامات سناریوی همیشگی اینها علیه روز کارگر است.  اقدامات سرکوبگرانه نهادهای حکومتی علیه فعالین برپایی روز کارگر و مراسم های زرد و فرمایشی آنها در  کردستان رسوا شده و منزوی است.

 

کارگران و روز کارگر

گام اول؛ خنثی کردن اقدامات دولت و خانه کارگری ها؛  در شهرهای کردستان سنتا اقدامات دولت و کارفرماها رسوا شده است. مراسم های دولتی اینها با عدم استقبال و شرکت نکردن کارگران برگزار میشود.

گام دوم و مهم؛ اقدامات فعالین برگزار کننده مراسم های روز کارگر است. مهمترین عرصه برپایی مراسم های روز کارگر تصمیم و مشارکت سنجیده جمعی، عملی و فکر شده از جانب فعالین عرصه های مختلف اجتماعی است. در شهرهای کردستان برپایی مراسم های روز کارگر با ابتکارات فعالین عرصه های مختلف اجتماعی کارگران، معلمان، زنان، فعالین حقوق کودک، دانشجویان، فعالین زیست محیط و عرصه های مبارزات اجتماعی تدارک دیده میشود و برگزار کنندگان این مراسم ها از هفته ها قبل از روز کارگر با هماهنگی و همکاری به استقبال روز کارگر میروند.  توافقات عملی و مشترک برای برگزاری روز کارگر و مارش قدرتمند در گرو هماهنگی فعالین کارگری و شحصیتهای برجسته اجتماعی در شهر ها است.

 

تعطیلی کار، جشن و همبستگی مزدبگیران جامعه.

در این روز فضای شهرها را باید متفاوت کرد. روز کارگر را به جشن مردم به روز همبستگی ساکنین شهر و روستاها تبدیل کنیم. همه جا را باید تعصیل اعلام کنیم. بگوییم کار نمیکنیم و روز کارگر را  در مراکز شهرها جشن میگیریم.

 

کیفرخواست طبقاتی و سیاسی

در سال ٩٦ ، ٩ تشکل مستقل کارگری و بیش از ٧٠ انجمن و کانون صنفی کارگران برای افزایش دستمزدها اطلاعیه های مشترکی را منتشر کردند. این تشکلها اعلام کردند که دستمزدهای زیر ٤میلیون را نمیپذیرند.

قطعنامه یا کیفرخواست کارگران در جنبش کارگری سنتی پایدار و جا افتاده است. اعلام علنی کیفرخواست کارگری در شکل کنکرت به معنی کنکرت کردن مطالبات کارگری از جمله محوریترین خواست آنها افزایش دستمزدها است. کارگران در یکسال گذشته بطور مداوم در میدان اعتراض با دولت و کارفرماها بوده اند.

افزایش دستمزدها، پرداخت نکردن حقوق ها، بیکار سازی وسیع و گسترده عرصه های مداوم اعتراض کارگران در محیط های کار، در راه پیمایی و تجمعات اعتراضی مقابل مجلس اسلامی و … هستند.

سال ٩٦ سال ردیکال شدن و سال طرح مطالبات طبقاتی و شفاف اعتراضات مشترک کارگران و معلمان و بازنشسته ها بود. کارگران، معلمان، پرستاران و بازنشسته ها در اعتزاضاتشان اعلام کرده اند؛ «حقوق ما یک میلیون خط فقر ٤میلیون»، تداوم مبارزه ای وسیع و توده ای برای تحقق این خواست را باید در روز کارگر به پرچم اعتراض مشترک و همه گیر تبدیل کرد.

 

بیکاری و کولبران

بیکاری در شهرهای کردستان یکی از چالشهای اصلی است. در اثر بیکاری هزاران نفر از مردم زحمتکش و جوانان تحصیلکرده به کولبری مشغولند  و کار در مقابل مزد ناچیر به مردم شهرهای کردستان تحمیل شده است. مردم شهرهای کردستان در یکسال گذشته بارها در حمایت از کولبران و علیه بستن مرزها  دست به اعتراض و اعتصاب زده اند. شهرها را بحالت تعصیل در آورده اند. روز کارگر فرصت مناسبی است برای کولبران برای شرکت در مارش و مراسم های خیابانی. کولبران در شهرها بدلیل موقعیت شغلی در ارتباط مداوم و دائمی با هم هستند. درد مشترک کولبران بیکاری، نا امنی جانی و قرار گرفتن در وضعیت معیشتی چند برابری زیر خط فقر است. کولبران در اعتراضات شهری بارها خواهان بیمه بیکاری شده اند. روز کارگر و برپایی تجمعات فرصت مناسبی است که باردیگر کولبران خواست کار یا بیمه بیکاری و امنیت جانی و معیشتی را مطرح کنند.

 

جوانان

در شهرهای کردستان جوانان دختر وپسر نیروی نو آور با ابتکارات نوین اعتراضی هستند. علیه حکومت اسلامی و در ایجاد فضای انقلابی و اعتراضی در شهرها مبتکر بیشترین عمل انقلابی بوده اند. دفاع از حق دوچرخه زنان، سه شنبه های بدون خودرو و مبارزه در مورد جاده های امن از اقدامات پرشور آنها است. در روز کارگر جوانان نقش و دور مهمی را میتوانند داشته باشند. اکیپ های دوچرخه سواری مشترک زنان و مردان، با سازمان دادن جمع های چند نفری در محلات و مراکز شهر، مردم را تشویق به شرکت در مراسمهای روز کارگر بکنید.  شعار نویسی در گرامیداشت روز کارگر و در دفاع از بیمه بیکاری برای جوانان و کارگران بیکار را وسیعا تبلغ کنید.

 

تاترهای خیابانی

در شهرهای کردستان، تاترهای خیابانی سنتی جاری و جا افتاده است. هر سال در شهرهای کردستان تاترهای خیابانی علیه بیکاری و در حمایت از جنبش اعتراضی مردم، کارگران و زنان برگزار میشود. امسال در روز کارگر در مراکز شهرها برپایی چند تاتر خیابانی جشن و مراسم های روز کارگر را شکوهمند خوهاد کرد.

 

٩ آوریل ٢٠١٨

٢١ فروردین ١٣٩٧

 

ایسکرا ۹۳۱

اینرا هم بخوانید

دولت ترکیه و تغییرات ژئوپولیتیکی! نسان نودینیان

حملات وحشیانه هوایی ارتش ترکیه از چند روز گذشته به مناطق مسکونی و کشتار مردم …