سازمان امنیتی آلمان، متهم به شنود خبرنگاران خارجی

یک هفته‌نامه آلمانی به نقل از اسناد کمیته تحقیق مجلس این کشور گزارش داد که سازمان سازمان اطلاعات و امنیت برون‌مرزی آلمان خبرنگاران خارجی را شنود کرده است. “گزارشگران  بدون مرز” این اقدام را “شوک‌آور” خواند.

ک کمیته تحقیق پارلمان آلمان به مدت سه‌سال اسناد و مدارک مربوط به جاسوسی از جانب آژانس امنیتی آمریکا (ان‌اس‌ای) را بررسی کرد. یکی از مهم‌ترین نکاتی که باید در این رابطه شفافیت می‌یافت، همکاری سازمان‌های امنیتی و اطلاعاتی آلمان با نهادهای مشابه در ایالات متحده بود.

کمیته تحقیق در این راستا دریافت که سازمان اطلاعات و امنیت برون‌مرزی آلمان (BND) سالیان دراز دولت‌های کشورهای دوست و نیز موسسه‌های خارجی را شنود می‌کرده است.

اکنون هفته‌نامه آلمانی اشپیگل به بخشی از مدارکی که در اختیار کمیته تحقیق بوده دست‌یافته است که نشان می‌دهند، سازمان اطلاعات و امنیت برون‌مرزی آلمان از سال ۱۹۹۹ به بعد دست‌کم ۵۰ خط تلفن و فاکس و همچنین ایمیل خبرنگاران و رسانه‌ها در سراسر جهان را کنترل می‌کرده است.

بیشتر بخوانید: ویکی‌لیکس: شنود مکالمات صدراعظم آلمان بسیار گسترده بوده است

تحریریه‌های گوناگون شبکه جهانی “بی‌بی‌سی” در افغانستان و لندن از موارد شنود بوده‌اند.

سازمان ضدجاسوسی آلمان همچنین یک خط تلفن روزنامه آمریکایی “نیویورک تایمز” در افغانستان و نیز شماری از خطوط تلفن همراه کارکنان خبرگزاری رویترز در افغانستان، پاکستان و نیجریه را شنود می‌کرده است.

ابراز نگرانی “گزارشگران بدون مرز”

در آلمان رسانه‌ها آزاد هستند و دولت و ارگان‌های حکومتی اجازه ندارند آنها را کنترل یا در کار آنها دخالت کنند. خبرنگاران حتی این حق را دارند، در دادگاه برای حفظ امنیت منابع خبری خود، از بردن نام افراد و ارگان‌هایی که با آنها در ارتباطند، خودداری کنند.

به همین دلیل سازمان “گزارشگران بدون مرز” ضمن ابراز نگرانی از اقدام سازمان اطلاعات و امنیت برون‌مرزی آلمان، آن را “شبیخون به آزادی مطبوعات” و “مغایر با قانون اساسی آلمان” خوانده است.

بیشتر بخوانید:جاسوسی سرویس اطلاعاتی آلمان از “کشورهای دوست” و واتیکان

کریستیان میر، سخنگوی این سازمان مدافع رسانه‌ها و گزارشگران گفت: «این تحولی ناخوشایند در آلمان است، زیرا دولت این کشور بر ضد پرنسیپ‌های خود عمل کرده است. آلمان یکی از کشورهایی بود که در سازمان ملل متحد برای تصویب قطعنامه مربوط به حق بشر برای داشتن حریم خصوصی تلاش موثری کرد.»

سازمان “گزارشگران بدون مرز” احتمال می‌دهد که شنود خبرنگاران و رسانه‌ها تا امروز ادامه یافته، به همین دلیل قصد دارد با چند سازمان حقوق بشری، علیه سازمان اطلاعات و امنیت برون‌مرزی آلمان به دادگاه قانون اساسی این کشور شکایت کند.

شبکه جهانی بی‌بی‌سی در ایمیلی که به دویچه وله فرستاد تاکید کرده است که تمامی دولت‌ها موظفند به آزادی رسانه‌ها احترام بگذارند.رادیو آلمان

 

 

———————

بی بی سی:دستگاه امنیتی آلمان ‘از رسانه‌ها جاسوسی کرده است’

رسانه‌های آلمانی می‌گویند سرویس اطلاعات خارجی این کشور زمانی طولانی از روزنامه نگاران خارجی در سراسر جهان جاسوسی می‌کرده است.

بنا بر گزارش مجله اشپیگل آژانس اطلاعات فدرال آلمان از سال ۱۹۹۹ به دست کم ۵۰ خط تلفن و آدرس ایمیل متعلق به روزنامه نگاران یا سازمان‌های خبری دسترسی داشته است.

این گزارش می گوید جاسوسان آلمانی روزنامه نگارانی را که در کشورهای افغانستان، پاکستان و نیجریه برای بی‌بی‌سی، خبرگزاری رویترز و روزنامه نیو یورک تایمز کار می کرده‌اند هدف قرار داده بودند.

اشپیگل می گوید آژانس اطلاعات فدرال آلمان اتاقهای خبر در سرویس جهانی بی‌بی‌سی را نیز جاسوسی می‌کرده است. بی‌بی‌سی از این ادعاها ابراز نگرانی کرده است.

بیشتر بخوانید: اشپیگل از شنود دفتر اتحادیه اروپا در واشنگتن خبر داد

این اولین بار نیست که اشپیگل درباره فعالیت‌های سازمان‌های اطلاعاتی افشاگری‌هایی کرده است.

ماه ژوئن ۲۰۱۳ مجله اشپیگل از رویت یک سند محرمانه خبر داد که بنا بر آن دولت آمریکا دفتر نمایندگی اتحادیه اروپا را در واشنگتن را شنود می‌کرد

به نوشته این مجله ادوارد اسنودن، افشاگر اطلاعات محرمانه دولت آمریکا، مدرکی را به آنها ارائه کرد که حاکی از شنود نمایندگی اتحادیه اروپا در پایتخت ایالات متحده بود.

گفته شده که در این سند نحوه جاسوسی از شبکه داخلی کامپیوترهای این نمایندگی را به وسیله سازمان امنیت ملی آمریکا تشریح می‌شد.

ادوارد اسنودن که اطلاعات مربوط به کنترل اطلاعات مربوط به مکالمات تلفنی و دیجیتال شهروندان از سوی سازمان امنیت ملی آمریکا را در اختیار رسانه ها قرار داده، پیشتر برای این سازمان کار می‌کرد.

دولت آمریکا آقای اسنودن را به جاسوسی و سرقت اموال دولتی متهم می کند و خواستار استرداد او است.

این کارمند پیشین سازمان امنیت ملی آمریکا پس از فرار در روسیه به سر می‌برد.بی بی سی

اینرا هم بخوانید

پزشکان بدون مرز: وضعیت نوار غزه تبدیل به یک کابوس شده است

سازمان امدادرسانی پزشکان بدون مرز بار دیگر در حالی خواستار آتش‌بس در غزه شد که …