انترناسیونال:شما در جلسه سخنرانی سروش حضور داشتید. ویدئوهایی منتشر شده نشان میدهد که افراد متعددی با سئوالهایشان از سروش در باره انقلاب فرهنگی و نقش ایشان در سرکوب دانشجویان و استاتید دانشگاه ها فضای جلسه را تحت تاثیر قرار دادند. واکنش سروش و برگزارکنندگان و همچنین حضار در سالن چه بود؟
جمیله میرکی: به نظر من برگزارکننده گان غافلگیر و در عین حال کلافه و دست پاچه شده بودند. جو و فضایی نا آرام و دلهره در چهره آنها مشاهده میشد. ما خیلی آرام و خون سرد بودیم. ما با دیگر حاضرین میشه گفت دوستانه و برخوردی کاملاً عادی همانند شرکت در هر جلسه ای را پیش میبردیم. اما معلوم بود به نوعی نگران از اینکه این همه تلاش کردن تا آقای سروش را به نوعی دیگر از آنچه بوده و هست نمایش دهند و احتمالاً موفق نخواهند شد و از این بابت زیاد خشنود نبودند. و همین باعث شد که بلافاصله بر خلاف آنچه که از قبل اعلام کرده بودند برنامه را پیش ببرند و سخنرانی آقای سروش را که میبایست اولین سخنران باشد به آخر وا گذار کنند. و به نظر من بخشی از حاضرین نیز دچار شک و سردرگمی شده بودند. به هر گوشه که نگاه میکردی اعتراض و مخالفت به پا میخواست و با طرح سوال از آقای سروش صحبت میکردند.هر چند که نقد های کوچکی از حاضرین به ما شد که البته به نفع ما و برای بهتر پیشبردن کارهای ما و به صلاح ما واما شاید بهتر بود که بگویم بیشتر شبیه پیشنهاد بود. چند نفری از جمله چند خانم محجبه هم آنجا بودند. من شخصاً واکنش منفی از حاضرین را احساس نکردم. واکنش آقای سروش طبیعتا همان گونه که تصور میشد بود؛ آشفته از اینکه با مخالفین و معترضین به سخنرانیش در جلسه رو برو شده بود.
انترناسیونال:معترضیناز سروش خواستند که بخاطر نقشی که او در انقلاب فرهنگی داشته است لااقل از مردم ایران عذر خواهی کند. تا جایی که ویدئوها نشان میدهد او به این مساله وارد نشد. بنظر شما چرا او حتی حاضر نیست عذرخواهی کند؟
ناصر کشکولی: سروش یکی از معماران حکومت اسلامی هست. او برای شکست انقلاب 57 و سرکوب نسل ما در رکاب جمهوری اسلامی بود. وی در اسلامی کردن جامعه از دانشگاه تا کارخانه، تا روسری کردن بر سر زنان و سفت کردن پایه های اختناق شدید در جامعه نقش داشت. عده ای از ما از آن دورانی که امثال سروش معمار آن بودند جان سالم بدر بردهو توانستیم به کشورهای دیگر بیاییم. امثال سروش ما را از کشور فراری دادند و عده زیادی را هم توسط سپاه اسلامشان کشتند وحالا دستهای خونی شان را شسته و میخواهد با ما، با نسل فراری از دست هلاکاست اسلامی،در باره اسلام خوش خیم صحبت کند. سروش خود حکومت اسلامی است. باید در هر جای که سخنرانی میکند او رابیرونکنند. او یک پاسدار- ولتر است.
انترناسیونال:آیا شما خودتان و یا نزدیکان شما خاطره ای از انقلاب فرهنگی دارید؟
جمیله میرکی:خیر من شخصا در آن دوران مورد هجوم انقلاب فرهنگی قرار نگرفته بودم. آن دوران من هنوز دانش آموز بودم. اما اطرافیان را شاهد بودم. اما ناگفته نماند که به اشکال گوناگون خاطرات تلخ و دردناک دیگری را از روزی که حکومت اسلامی سر کار آمده را داشته ام. میشهگفت که نوجوانی را اینگونه شروع کردهام؛ آشنایی با زندان و شکنجه و اعدام افراد خانواده که تک تک دست اندر کاران حکومت اسلامی مقصر و مجرم هستند، که آقای سروش هم یکی از آنهاست، که به روح و روان ما تجاوز شده است.
از ایشان خواسته شد که حداقل از مردم عذر خواهی کند اما به روی مبارک نیاورد و حتی تمایلی به شنیدن هم نداشت. به نظر من آقای سروش و امثال او کماکان در تلاش هستند که به هر شکلی شده به عناوین مختلف جمهوری اسلامی راداشته باشند، آنرا یاری کنند و برای ماندگاریشبکوشند. آقای سروش و امثال ایشان میخواهند از طریق این چنین جلساتی سر مردم شیره بمالند و با اندک انتقادی از جمهوری اسلامی همچنان وعده بدهند، که البته هیچ شانسی ندارند.
عذر خواهییعنی پشیمانی از آنچه که گفته و کرده اند و اما ایشان بههیچوجه پشیمان نیستند. پس این نتیجه را میتوان گرفت که کماکان ادامه دهنده افکار پلید اسلامی هستند.
انترناسیونال: شما چطور؟ آیا خودتان خاطره ای از انقلاب فرهنگی دارید؟
ناصر کشکولی: من خودم دانشجوی فراری از دست سروش هستم که مسئول اسلامی کردن دانشگاهها در دوره انقلاب 57 بود.برای امتحان ورودی به جای ریاضی و ادبیات و فیزیک، یک پرسشنامه ای کاملا ایدئولوژیک که شامل نماز شکسته چی هست ؟ خانه خدا کجا هست ؟ وضو چطوری گرفته میشود؟ به ما دادند. به اینصورت نه فقطپذیرفته نشدم که تحت تعقیب هم قرار گرفتم.
انترناسیونال: چرا شما به این نوع جلسات و اساسا حضور کارگزاران سابق جمهوری اسلامی که از حکومت هم فاصله گرفته اند، حساسیت دارید؟
جمیله میرکی:من بدنبال اجرای عدالت هستم. همیشه پیگرد خواهم بود. کوتاهی نخواهم کرد و بر این باور هستم که تک تک سران و همه مهرهها ی وابسته به حکومت چه هنوز فعال هستند و چه به هر دلیلی کناره گیری کرده اند باید در دادگاهی عادلانه محاکمه و پاسخگو باشند. این به معنای مجازات و انتقام جویی نیست.
در خاتمه احساسم را در شرکت در چنین جلسات و برنامه هایی اینگونه میبینم. خود را متعهد میدانم که نباید در مقابل هیچگونه جنایت و ظلم و زوری در حق انسانها ساکت ماند. احساس خوبی دارم که تلاش میکنم خونهای ریخته شده به فراموشی سپرده نمیشوند و کماکان تلاش برای مقابله و جلوگیری از جنایاتی بیشتر از این.
سئوال: شما یکی از فعالین کمپین برای دستگیری شاهرودی بودید. آیا در صورت حضور سران و مهرهای دیگر حکومت در آلمان برای پیگردشان اقدام خواهید کرد؟
ناصر کشکولی: سازماندهنگان هلاکاست حکومت اسلامی به هیچ عنوان نبایدفرصت کنند کهدر خارج کشور حضور یابند. همه جا را باید برای اینها ناامن کرد. همانطور که وقتی شاهرودی- که در اروپا او را قاضی مرگ مینامند- تحت فشار قرار گرفت و با خفت و خواری ناچار به فرار شد.
خارجکشور دست ما آزادی خواهان هست.در ایران همبا انقلاب با شکوهی که در راه هست، بلاخره دستگیر و محاکمه علنی شوند.
الان هم مطلع شدیم که یکی از قاضی های جمهوری اسلامی بنام غلام رضا منصوریدزدکی وارد آلمان شده است.به همین خاطر کمپینی برای دستگیری و پیگرد او هم براه انداخته ایم ودر تدارک برگزاری تظاهرات بزرگی در شهر هانوفر علیهاو هستیم.