لحظه به لحظه بر مردم در اطراف میدان تحریر افزوده میشود و وحشت و هراس سراپای حکومت زخمی و ترک خورده عراق را فراگرفته است. این تجمع و حضور میلیونی پرشور پیشتر توسط سازماندهنده گان و نمایندگان مردم معترض در بغداد پایتخت و دیگر استانها فراخوان داده شده بود. بعد از گذشت ۴۵ روز و بعد از جانباختن بیش از پانصد نفر و زخمی شدن ۱۷ هزار تن دیگر، این مارش عظیم در میدان تحریر و خیابانهای اطراف برای مردم عراق روزی کاملا متفاوت، امید بخش و شکوهمند است. مارشی تعیین کننده و سرنوشت ساز که وارد دور دیگری از استقامت، پایداری و تداوم قیام خود شده است.
از ۱۴ پل بر روی رودخانه دجله که بغداد را به دو قسمت تقسیم کرده است، در دو سوی چهار پل بر روی رودخانه دجله محل صف آرایی نیروهای امنیتی حکومت و میلیونها معترضی است که قصد دارند با عبور از این چهار پل ( جمهوری، سینک، شهدا و پل احرار ) خود را به منطقه سبز در آنسوی دجله برسانند و آنگونه که مردم میگویند، به فساد، تباهی، فقر، نداری و بی خانمانی پایان دهند.
برای جلوگیری از نفوذ نیروهای امنیتی، مردم و جوانان مسیرهای این چهار پل اصلی منتهی به میدان تحریر و اطراف آنرا مسدود کرده و در کنترل گرفته و هر گونه تحرکی از سوی نیروهای امنیتی را کاملا زیر نظر دارند.
این موضوع قوت گرفته است که گویا حکومت برای آرام کردن مردم معترض میخواهد جریان مسلح و آدمکش “حشد اشعبی”، نیروی دست ساز جمهوری اسلامی را از صحنه کنار بگذارد. اما صحت این موضوع هنوز توسط هیچ منبعی تایید نشده است.
از سوی دیگر رئیس جمهور عراق برهم صالح و فراکسیونهای احزاب پارلمانی مشغول برگزاری جلسه ای هستند تا فرد مناسبی که بتواند مردم را اندکی آرام کند به نخست وزیری منصوب کنند. از مقطع استعفای نخست وزیر عراق تا کنون هیچ یک از احزاب پارلمانی جرئت نکرده اند کسی را بعنوان کاندید موقت برای این پست معرفی کنند چرا که میدانند در صورت چنین اقدامی که از سوی هر کدام از احزاب پارلمانی صورت بگیرد، بشدت و بیشتر از پیش مورد تنفر مردم قرار خواهند گرفت.
جریان مرتجع و اسلامی مقتدا صدر نیز که بیشترین کرسی های پارلمان را در اختیار دارد گفته است که: “کاندید برای این پست باید توسط مردم در میدان اعتراضات تعیین شود.” ژست مقتدا صدر و جریان او با چنین موضعی تلاش میکند بر موج اعتراضات مردم سوار شود و حیثت نداشته اسلامی اش را اندکی باز یابد.
در مقابل اما مردم میگویند، این همه کشته و زخمی ندادیم که یکی برود و یکی دیگر سرجایش بنشیند. ما تغییر و تحول بنیادی می خواهیم، ما از ۱۶ سال فلاکت، نداری، بیکاری و حتی نداشتن ابتدایی ترین امکانات رفاهی خسته شده ایم. این حکومت فاسد است. آنان بر دریایی از نفت در عراق تکیه زده اند، می دزدند، می چاپند و میلیونها انسان را در فقر مطلق قرار داده اند. تمامی سیستم و حکومت باید کنار برود و مردم خود سرنوشت شان را بدست بگیرند.
عبدل گلپریان
۱۰ دسامبر ۲۰۱۹