سیل،قطع راه ارتباطی ۳۵۰ روستای لرستان

گزارش ایسنا از سیل و وضعت مردم در استان لرستان

https://cdn.isna.ir/d/2020/02/26/0/61581836.mp4

قطع شدن راه ارتباطی ۳۵۰ روستای لرستان/ زیر آب رفتن ۳۰ کیلومتر از جاده پلدختر- خرم آباد

امیری معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری لرستان گفته ۳۵۰ روستا قطع ارتباط شده و ۳۰ کیلومتر از جاده پلدختر- خرم‌آباد زیر آب رفته است.امیری عنوان کرد: آب ۲۰ روستای استان نیز قطع شده است.  

روستای بروجرد دچار آب‌گرفتگی شده‌اند

‌معاون عمرانی فرمانداری بروجرد گفت: ۱۲ روستای بروجرد دچار آب‌گرفتگی شده‌اند.

مسعود فلاح در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: بر اثر بارش شدید باران در روز گذشته در برخی از روستاها مشکلاتی ایجاد شد.

وی تصریح کرد: در حال حاضر ۱۲ روستای شهرستان دچار آب‌گرفتگی هستند و در روستای کاروانه ۵ خانه دچار آب‌گرفتگی شده‌اند.

معاون فرماندار بروجرد خاطرنشان کرد: به دلیل طغیان رودخانه بیشترین مشکل در روستای کاروانه رخ داد که آب وارد روستا و ۵ خانه شده است.

فلاح اضافه کرد: به زمین‌های کشاورزی شهرستان نیز خساراتی وارد شده که در حال برآورد خسارت هستیم.

وی بیان کرد: شب گذشته به دلیل بارش زیاد آب وارد جاده جلوی دانشگاه آیت اله بروجردی(ره) شد که یک لاین جاده مسدود و تنها تردد به کندی در یک لاین دیگر صورت گرفت.

معاون فرماندار بروجرد ادامه داد: از شب گذشته کلیه دستگاه‌ها به حالت آماده‌باش درآمده و در حال خدمت‌رسانی هستند.

معمولان در بن بست ارتباطی قرار گرفته است

‌بخشدار معمولان از قطع راه ارتباطی ۲۰ روستای این بخش خبر داد.

سید حبیب‌اله موسوی اظهار کرد: با توجه به بارش‌ها که همچنان ادامه دارد، سطح آب رودخانه کشکان مدام در حال افزایش است.

 وی ادامه داد: تاکنون آب وارد شهر معمولان‌ و روستاهای این بخش نشده است.

موسوی بیان کرد: پل فلزی روستای چم شهران را آب برده و پل روستای دمرود افرینه هم زیر آب است.

سرپرست بخشداری معمولان گفت: گاز این شهر روز گذشته به سبب بالا آمدن دبی رودخانه کشکان و ترکیدن لوله گاز در ورودی شهر قطع شده و همچنان قطع است.

وی بیان کرد: راه ارتباطی ۲۰ روستای بخش معمولان قطع و ارتباط با مرکز استان و شهرستان قطع است.

موسوی تصریح کرد: به‌طور کامل این شهر در بن بست ارتباطی قرار گرفته است.

آب آشامیدنی ۷۱ روستای لرستان قطع شده است

مدیر عامل شرکت آبفار لرستان گفت: آب آشامیدنی ۷۱ روستای استان قطع شده است.

علیرضا کاکاوند در گفت‌وگو با ایسنا، در مورد آخرین وضعیت آب آشامیدنی روستاهای استان با بیان اینکه آب آشامیدنی۷۱ روستای لرستان قطع شده که از این تعداد ۴۷ مورد مربوط به پلدختر است، اظهار کرد: آب آشامیدنی اکثر این روستا بخاطر  مشکلات برق قطع شده است.

وی ادامه داد: یک سری از روستاها نیز  بخاطر تخریب پل‌هایی که در مسیر رودخانه کشکان بودند  منجر به خسارت به لوله‌ها شده و درنتیجه آب آشامیدنی آنها قطع شده است.

کاکاوند گفت: عمده مشکلات ما جاهایی بوده که لوله‌های انتقال آب روی پل‌ها قرار داشتند که تخریب پل‌ها آنها نیز از بین رفتند.  

مدیر عامل شرکت آبفار لرستان بیان کرد: با وصل شبکه برق مشکل اکثر روستاهای استان مرتفع می‌شود اما در جاهایی که لوله‌ها روی پل‌ها تخریب شدند با فروکش کردن آب رودخانه می‌توان کار بازسازی را آغاز کرد.

وی بیان کرد: از دو روز گذشته اکیپ‌های شرکت برای خدمات دهی به روستاییان با تانکرهای سیار آماده باش هستند.

کاکاوند افزود: امیدواریم مشکل برق امروز حل شود و چنانچه این مهم مرتفع نشود فردا دیزل‌های شرکت را به منطقه می‌فرستیم.

وی گفت: با تانکر و آب بسته بندی به این روستاییان خدمات خواهیم داد.

قطع راه ارتباطی ۵۴ روستا در پلدختر و معمولان

فرماندار پلدختر با اشاره به افزایش دبی آب کشکان به ۳۲۰۰ مترمکعب در ثانیه، گفت: در معمولان راه ارتباطی ۱۵ روستا و در بخش مرکزی پلدختر راه ارتباطی ۳۹ روستا قطع شده‌است.

حسن رضاییان در جمع خبرنگاران اظهار کرد: با رصد کارشناسی و عنایت خداوند تابحال مشکلی نداشتیم.

وی با اشاره به این‌که اکثر بارندگی‌های بالادست به رودخانه کشکان ملحق می‌شوند، عنوان کرد: در حال حاضر دبی آب کشکان ۳۲۰۰ مترمکعب در ثانیه است.

فرماندار پلدختر ادامه داد: در معمولان راه ارتباطی ۱۵ روستا و در بخش مرکزی پلدختر راه ارتباطی ۳۹ روستا قطع شده‌است.

وی با اشاره به این‌که در بحث باران جدی که داشتیم تا الان مشکل خاصی نداشتیم و آب هم وارد شهر نشده، بیان کرد: با عنایت خدا مشکلات را پشت سر بگذاریم و بعداز ساعت ۱۳ مشکلی نداشته باشیم.

رضاییان عنوان کرد: ما با تمام توان پای کار هستیم، در حوادث احتمال قطعی آب، برق و گاز وجود دارد در معمولان مقطعی آب قطع شد و مشکل قطعی گاز زمانی که رودخانه فروکش کند حل می‌شود.

فرماندار پلدختر افزود: راه دسترسی به روستاهای بخش آمیران قطع شده که در این رابطه جهت کمک رسانی به این روستاها تقاضای پشتیبانی بالگرد را از هلال احمر داشتیم.

تعداد زیادی از پل‌ها و ابنیه فنی چگنی از بین رفتند

فرماندار چگنی گفت: در اثر بارش‌های سنگین و حجم زیاد سیلاب خیلی از پل‌ها و ابنیه فنی از بین رفت.

قدرت‌اله ترابی‌نژاد در جمع خبرنگاران اظهار کرد: طی سه روز گذشته تاکنون در آماده باش کامل هستیم.

وی عنوان کرد: در اثر بارش‌های سنگین و حجم زیاد سیلاب خیلی از پل‌ها و ابنیه فنی از بین رفت.

ترابی‌نژاد با اشاره به قطع ارتباط روستاها و همچنین قطع راه ارتباطی ویسیان به سراب دوره، بیان کرد: شاهیوند بخشی‌از جاده را سیل برده دنبال استقرار دستگاه‌های سنگین راهداری هستیم.

فرماندار چگنی با اشاره به این‌که پل دوآب آسیب جدی دیده است، ادامه داد: ارتباط از سمت پل کشکان برقرار است و به کمک سپاه پاسداران درحال ریزش برداری هستیم که ارتباط روستاها وصل شود.

وی ادامه داد: کل راه‌های استان آسیب دیده‌اند و از ظرفیت ارتش، سپاه، پادگان امام علی(ع) و بخش خصوصی استفاده می‌کنیم که ارتباط را برقرار کنیم.

ترابی‌نژاد با اشاره به این‌که از نظر آب، گاز و برق مشکلی نداریم با تمام توان پیگیری می‌کنیم بتوانیم راه مردم را وصل کنیم، افزود: انتهای بخش شاهیوند ۱۳ روستا داریم که راه ارتباطی آن‌ها قطع شده‌است و در دیگر روستاها ارتباط به سختی برقرار است.

فرماندار چگنی ادامه داد: پل موقت حیات‌الغیب را کامل آب برد و ارتباط از طریق روستای زم زم برقرار است.

۳۷ روستای لرستان با خاموشی برق مواجه شدند

مدیرعامل شرکت برق لرستان گفت: ۳۷ روستا در استان با خاموشی برق مواجه شدند.

فریدون‌ خودنیا در گفت‌وگو با ایسنا،  با اشاره به وضعیت برق اظهار کرد: چنانچه وضعیت آب گرفتگی در همین حد بماند در این آزمون سربلند بیرون می‌آییم اما چنانچه میزان بارندگی بیشتر شود قطعا با خسارت و مشکلاتی مواجه خواهیم بود.

وی با بیان اینکه ۳۷ روستا در استان با خاموشی برق مواجه شدند،  که ۲۷ روستا مربوط به پلدختر و ۱۰ روستای دیگر مربوط به سایرشهرستان‌هاست،  افزود: با توجه به اینکه راههایی در استان مسدود شدن از وضعیت تاسیسات برق و شبکه در این مناطق بی‌خبریم که در چه وضعیتی قرار دارند.

اه ارتباطی ۲۵۰ روستا قطع است

‌فرماندار الیگودرز گفت: از نظر آب، برق و گاز مشکل قطعی نداریم فقط راه‌های دسترسی ۲۵۰ روستا قطع شده و رودخانه طغیان کرده‌است.

حمید کشکولی در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: در حال حاضر تمام راه‌های ارتباطی بخش ذلقی و ززوماهرو بسته شده است.

وی با اشاره به آغاز بارش برف در منطقه، عنوان کرد: جاده دسترسی الیگودرز ـ شول‌آباد و خرم‌آباد ـ شول‌آباد به علت ریزش کوه و طغیان رودخانه قطع شده‌است.

فرماندار الیگودرز با اشاره به این‌که راه دسترسی به ۲۵۰ روستا قطع است، تصریح کرد: از نظر آب، برق و گاز مشکل قطعی نداریم فقط راه‌های دسترسی روستاها قطع شده و رودخانه طغیان کرده‌است.

وی ادامه داد: بیشتر به ماشین آلات و تجهیزات راهداری نیاز داریم.

کشکولی افزود: دراین وضعیت راه‌های روستاها با مرکز بخش نیز قطع است.

اعزام کاروان نفت سفید به معمولان‌

‌مدیر شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی منطقه لرستان گفت: به محض اطلاع از قطعی گاز شهر معمولان یک کاروان نفت سفید به وسیله نفتکش از راه چول‌هول ارسال کردیم که متأسفانه مسیر بسته است و در پشت افرینه متوقف شده که به محض باز شدن مسیر کاروان وارد شهر می‌شود.

پیمان بهرامی در جمع خبرنگاران اظهار کرد: باتوجه به هشدارهای هواشناسی و مدیریت بحران از قبل تمام مجاری انتقال بنزین شهر معمولان و پلدختر را پُراز فرآورده کردیم.

وی ادامه داد: شهر معمولان را از بابت بنزین، نفت گاز و کپسول گاز مایع پُر کردیم و از تجهیزات خرم‌آباد ۲۰۰ کپسول و پلدختر مجموعاً ۳۶۰ کپسول ارسال کردیم.

بهرامی افزود: قبل‌از سیل برای مصرف کنندگان نفت سفید فرستادیم که توزیع شده.

مدیر شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی منطقه لرستان اضافه کرد: به محض اطلاع از قطعی گاز شهر معمولان یک کاروان نفت سفید به وسیله نفتکش از راه چول‌هول ارسال کردیم که متأسفانه مسیر بسته است و در پشت افرینه متوقف شده که به محض باز شدن مسیر کاروان وارد شهر می‌شود.

وی با اشاره به این‌که در پلدختر تمامی مخازن پُر هستند و فرآورده روستاها را نیز از قبل فرستادیم، عنوان کرد: سوخت مورد نیاز اکیپ‌های راهداری را از قبل در اختیار آن‌ها قرار داده بودیم.

بهرامی ادامه داد: باتوجه به شدت بارندگی‌ها پیشبینی می‌شد که در شول آباد گردنه گله بادوش قطع شود بنابراین از قبل نفت سفید مردم و اکیپ‌ها را در شهر شول‌آباد ذخیره کردیم و اکنون شرایط تحت کنترل است.

مدیر شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی منطقه لرستان اظهار کرد: آمادگی کامل داریم اگر جایی اعلام نیاز کردند در کوتاه‌ترین زمان ممکن سوخت و فرآورده‌های مورد نیاز مردم را بدست آن‌ها برسانیم.

قطع راه ارتباطی ۷۰ روستای دلفان

‌فرماندار نورآباد گفت: راه ارتباطی ۶۵ تا ۷۰ روستا به علت تخریب پل‌های بابابزرگ، میرزاآباد و ده یوسفان قطع شده‌است.

حشمت بهمنی در جمع خبرنگاران اظهار کرد: از دیروز ظهر بارندگی شدید در دلفان آغاز شد که بی‌سابقه بود و تمهیداتی از قبل اندیشیده بودیم و اقدامات لازم به عمل آمد و با آمدگی کامل به مقابله با سیلاب رفتیم.

وی با اشاره به این‌که میزان آب رودخانه نورآباد چهار برابر ظرفیتش بود، عنوان کرد: برخلاف سیل فروردین ماه مردم نهایت همکاری را با ما داشتند و خودشان خانه‌ها را تخلیه کرده و با ایزوگام درها را بسته بودند.

بهمنی با بیان این‌که شب گذشته دو تا سه هزار نفر را به محل‌های امن جابجا کردیم، تصریح کرد: چهار کمپ در شهر نورآباد، دو روستا و سه مسجد برای اسکان مردم آماده شده بود.

فرماندار نورآباد ادامه داد: با وجود این‌که محلات عظیمی از شهر زیر آب رفته بود اما حداقل خسارات را در این دوره داشتیم و تعدادی از منازل و مغازه‌ها دچار آبگرفتگی شده بودند.

وی افزود: در بخش خاوه دو روستا دچار آبگرفتگی شدند که با اعزام ماشین آلات خطر برطرف شد.

بهمنی افزود: راه ارتباطی ۶۵ تا ۷۰ روستا به علت تخریب پل‌های بابابزرگ، میرزاآباد و ده یوسفان قطع شده‌است.

فرماندار نورآباد با اشاره به این‌که راه‌های نفوذ آب به داخل شهر بسته شده، عنوان کرد: آب، برق و گاز برقرار است تنها در برخی محلات آب در سطح معابر است.

وی افزود: کمبودهایی هست که باید برای آمادگی برای بحران‌های بعدی برآورده شود چراکه نورآباد با ۱۴۵ میلی‌متر بیشترین بارندگی را داشته است.

بهمنی ادامه داد: دوستان هواشناسی ومدیریت بحران در دو سیل اشاره‌ای به نورآباد به‌عنوان کانون خطر و وضعیت قرمز نکردند که جای سؤال دارد.

فرماندار نورآباد بیان کرد: یکی‌از آماده‌ترین ستادهای بحران استان را داریم که در دو سیل درخشان‌ترین کارنامه را در خدمت‌رسانی داشتیم.


اینرا هم بخوانید

گروسی در اصفهان: جمهوری اسلامی گام‌های «واقعی، ملموس و عملی» بردارد

گروسی در اصفهان: جمهوری اسلامی گام‌های «واقعی، ملموس و عملی» برداررافائل گروسی، مدیرکل آژانس بین‌المللی …