غرق‌شدن قایق مهاجران در کانال مانش؛ جان‌باختگان ایرانی هستند

خلیل ایران‌نژاد که برادر، همسر برادر و دو برادرزاده‌اش در حادثه غرق شدن قایق مهاجران ایرانی جان باختند، به بی‌بی‌سی گفته که دو روز از او و اعضای خانواده‎‌اش (همسر و سه فرزند) خبر نداشته و تلفن‌هایش به آنها بی‌جواب مانده بود اما حالا دوستانشان در فرانسه تایید کرده‌اند که آنها در این قایق بوده‌اند.

گفته می‌شود رسول ایران‌نژاد ۳۵ ساله، همسرش، شیوا محمدپناهی ۳۵ ساله، آنیتا ایران‌نژاد ۹ ساله و آرمین ایران‌نژاد ۶ ساله در این حادثه جان باخته‌ و اجسادشان کشف و شناسایی شده و فرزند ۱۵ ماهه آنها همچنان مفقود است.

بنابر گزارش‌ها، رسول ایران‌نژاد در این حادثه غرق شد، و همسر و دو فرزند خردسال آنها‌‌ در اثر ایست قلبی جان باختند و تلاش برای احیای آنها موفقیت آمیز نبود.

در همین حال، چند نهاد حامی پناهجویان گفته‌اند که مرگ دو کودک و دو بزرگسال در جریان غرق شدن قایق حامل مهاجران در کانال مانش باید برای صاحبان قدرت به “زنگ‌ بیدارباش” تبدیل شود. موسسه نجات کودکان هم گفته “کانال انگلیس نباید به گورستان کودکان تبدیل شود”.

روز گذشته، قایق حامل پناهجویان در حین عبور از کانال مانش در آب‌های بین فرانسه و بریتانیا غرق شد.

۱۵ نفر دیگر از سرنشینان هم که گفته می‌شود ایرانی بودند به بیمارستان منتقل شده‌اند و گمان می‌رود جز نوزاد خانواده ایران‌نژاد، یک نفر دیگر نیز در دریا گم شده‌ باشد.

ارسلان یاراحمدی، سردبیر وبسایت سازمان حقوق بشری هه‌نگاو هم پیشتر، به بی بی سی فارسی گفت که “غرق شدگان پنج عضو یک خانواده سردشتی بودند”.

انتظار می‌رود جستجو برای سرنشینان ناپدید شده، پس از توقف شبانه، امروز از سر گرفته شود. سیمون جونز از بی بی سی می‌گوید “اگر کسی هنوز در کانال باشد، احتمالا دیگر ‘عملیات نجات ‘ نخواهد بود و عملیات جستجو است.”

دادستان شهر دانکرک فرانسه تحقیقات درباره علت غرق شدن این کشتی را آغاز کرده است.

گروه “مراقبت از کاله”، از دولت بریتانیا خواست تا برای رسیدن پناهندگان به این کشور راهی قانونی پیدا کنند.

این نهاد خیریه می‌گوید: “از دست دادن زندگی، باید برای صاحبان قدرت در فرانسه و بریتانیا زنگ بیدارباش به شمار آید”.

این سازمان گفت ایجاد یک سیستم جدید که به پناهجویان اجازه می‌دهد از خارج از مرزهای خود به بریتانیا پناهنده شوند، “به گذرگاه‌های دریایی ترسناک و پر خطر پایان می‌دهد و از بروز فجایع این چنین جلوگیری کند”.

بی بی سی

اینرا هم بخوانید

چهاردهمین روز اعتراض کارگران کاغذسازی پارس به همراه بازنشستگاه هفت تپه مقابل فرمانداری شوش

اعتراضات و تجمعات کارگران کاغذسازی پارس امروز (چهارشنبه ۱۲ اردیبهشت ماه) به چهاردهمین روز رسید. …