محاکمه عامل حملات تروریستی سال 2015 در پاریس

صلاح عبدالسلام، متهم اصلی حملات سال ۲۰۱۵ میلادی در پاریس، کشتن یا مجروح کردن شهروندان را در این حمله انکار کرده است.

مقامات قضایی می‌گویند عبدالسلام، که ۳۲ سال دارد، تنها بازمانده گروه مهاجمان این حمله است؛ حمله‌ای که در آن ۱۳۰ نفر کشته شدند.این متهم امروز چهارشنبه (۹ فوریه/ ۲۰ بهمن ماه) با حضور در دادگاه بر حمایت از داعش دوباره تاکید کرد ولی گفته در آخرین لحظه تصمیم گرفته از حمله انتحاری و منفجر کردن خودش صرف‌نظر کند.او تنها مظنونیست که مستقیما به کشتار متهم است.

دادستان‌های فرانسوی معتقدند ضامن جلیقه انفجاری او پیش از فرار عمل نکرده است.عبدالسلام در دادگاه گفت: “امروز می‌خواهم بگویم من کسی را نکشتم و به کسی آسیب نرساندم؛ حتی یک خراش هم به روی کسی نینداختم.”

او به دادگاه گفته این حملات برای مجبور کردن فرانسه به پایان دادن “دخالت نظامی” این کشور در سوریه و عراق انجام شد.در این پرونده ۲۰ متهم وجود دارد که ۱۴ نفر آنها امروز در دادگاه حاضر بودند و ۶ نفر دیگر هم غیابی محاکمه شدند.سخنگوی خانواده قربانیان می‌گوید هیچوقت انتظار ندارد که به نیت مهاجمان پی ببرد.

فیلیپ دوپرون، پدر یکی از کسانی که فرزندش را در این حمله از دست داده گفته است: “وقتی به او (متهم) نگاه می‌کنم، حسی از عدم درک موج می‌زند. چطور او می‌توانست مرتکب چنین اعمالی شود؟”

حملات پاریس ۱۳ نوامبر سال ۲۰۱۵ میلادی اتفاق افتاد؛ زمانی که گروهی ۱۰ نفره مسلح چند منطقه از پاریس را هدف قرار دادند.

این افراد اسلامگرا در آن حملات، که داعش مسئولیتش را بر عهده گرفت، چند رستوران، میخانه شلوغ، یک سالن کنسرت و محوطه اطراف ورزشگاهی که رئیس جمهور به عنوان تماشاگر در آن حضور داشت، را هدف قرار دادند.

۹ مهاجم یا خود را منفجر کردند یا به ضرب گلوله پلیس کشته شدند.

تصور می‌شود صلاح عبدلسلام، شهروند فرانسوی-مراکشی تنها بازمانده این گروه باشد.

به نظر می‌رسد که او به همراه بقیه مهاجمان از خانه خود در بروکسل به پاریس رفته و قصد داشته در حمله‌ای انتحاری خود را منفجر کند.

علت ناکامی او در این انفجار سوالیست که خانواده قربانیان به دنبال جواب آن هستند: منصرف شدن از این حمله در لحظه آخر یا عمل نکردن مواد انفجاری.

آقای عبدالسلام البته در دادگاه به مورد اول اشاره کرده است.

او گفته: “من با وضعیتی مواجه شده بودم که بسیاری تجربه آن را نداشتند؛ کسانی که عقب می‌نشینند و تصمیم خود را عوض می‌کنند.”

این پرونده یکی از بزرگترین پرونده‌های تاریخ معاصر فرانسه است که ۱۸۰۰ شاکی دارد؛ انتظار می‌رود این دادگاه پیش از صدور رای نهایی ۹ ماه طول بکشد.

تحقیقات برای برگزاری این دادگاه تقریبا شش سال به طول انجامیده است و در این مدت شواهدی از ۱۹ کشور گردآوری شده است.

آقای عبدالسلام در صورت محکومیت به حبس ابد خواهد رفت. او البته به علت درگیری مسلحانه با پلیس که به دستگیری منجر شد، در دادگاهی در بلژیک به زندان محکوم شده است.

از بی بی سی

اینرا هم بخوانید

شورای حکام آژانس علیه برنامه هسته‌ای جمهوری اسلامی قطعنامه صادر کرد

شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی با اکثریت بزرگی قطعنامه پیشنهادی چهار قدرت غربی که …