مرکل بر “توافق مکمل” با ایران در عین حفظ برجام تأکید کرد

رادیو آلمان:مرکل بر “توافق مکمل” با ایران در عین حفظ برجام تأکید کرد

صدراعظم آلمان با تأکید بر پایبندی این کشور به برجام، از لزوم توافقی دیگر با ایران، از جمله بر سر برنامه موشکی و نفوذ این کشور در سوریه، سخن گفت. مرکل از اسرائیل نیز خواست که اسناد خود را فورا در اختیار آژانس اتمی بگذارد.

آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان، در پی اتهامات مطرح ‌شده اخیر نتانیاهو علیه ایران و با وجود تردیدهای جدی آمریکا و مخالفت اسرائیل با برجام، می‌خواهد توافق اتمی با جمهوری اسلامی را حفظ کند.

صدراعظم آلمان روز چهارشنبه (۲ مه/ ۱۲ اردیبهشت) در برلین گفت: «موضع ما این است که توافق لغو نشود».

خانم مرکل اما در عین حال تأکید کرد که گفت‌وگوها با ایران بایستی برای رسیدن به توافقی دیگر گسترش یابند، زیرا کماکان به گفته او، مشکلاتی با نفوذ جمهوری اسلامی در سوریه، برنامه موشکی این کشور و وضعیت آینده پس از خاتمه دوران ده ساله برجام وجود دارد.

صدراعظم آلمان افزود: «برای همین بایستی جداگانه گفت‌وگو کرد». او همچنین تأکید کرد که این موضع تا حد زیادی “موضع مشترک” اتحادیه اروپاست.

امانوئل مکرون، رئیس جمهوری فرانسه نیز روز گذشته، موضعی مشابه با صدراعظم آلمان را در قبال توافق هسته‌ای با ایران مطرح کرد.

مکرون ضمن اشاره به پایبندی فرانسه به توافق هسته‌ای با ایران، در عین حال الزام تدقیق و تکمیل برجام را نفی نکرد. رئیس جمهوری فرانسه گفت: «تصمیم [آمریکا] هر چه باشد، ما باید خود را برای مذاکرات گسترده‌تری آماده کنیم».

رئیس جمهوری فرانسه توافق هسته‌ای را محصول یک دوره مذاکره مهم دانسته و آن را بهترین امکان برای کنترل و رصد کردن فعالیت‌های هسته‌ای جمهوری اسلامی ارزیابی کرد. او همه طرفین برجام را به حفظ این توافق فراخواند.

دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا می‌خواهد تا روز ۱۲ ماه مه (۲۲ اردیبهشت) در مورد ماندن در توافق هسته‌ای با ایران یا خروج از آن تصمیم بگیرد.

صدراعظم آلمان در سخنان روز گذشته خود هم‌زمان از اسرائیل خواست خیلی سریع اطلاعات خود درباره برنامه احتمالی اتمی ایران را در اختیار آژانس بین‌المللی انرژی اتمی بگذارد تا این اطلاعات بتوانند در آنجا مورد بررسی قرار بگیرند. خانم مرکل گفت: «زیرا دقیقا در اینجاست که کنترل‌ها و بازرسی‌ها انجام می‌گیرند».

پیش از صدراعظم آلمان، هایکو ماس، وزیر خارجه این کشور نیز از اسرائیل خواسته بود تا اطلاعات خود درباره برنامه اتمی ایران را به‌سرعت در اختیار آژانس بین‌المللی انرژی اتمی بگذارد. ماس نیز گفته بود که تنها این نهاد است که می‌تواند درباره میزان پایبندی ایران به برجام قضاوت کند.

نوربرت روتگن، رئیس کمیسیون سیاست خارجی مجلس نمایندگان آلمان نیز “افشاگری” اخیر نتانیاهو علیه جمهوری اسلامی را “گمراه‌کننده” خوانده و گفته است، حتی اگر هم ایران در گذشته به دنبال تولید سلاح هسته‌ای بوده باشد، همین امر خود لزوم وجود توافق هسته‌ای با جمهوری اسلامی را ثابت می‌کند.

بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، جمهوری اسلامی را متهم کرده است که با هدف ساخت بمب اتمی در آینده اطلاعات وسیعی را به شکلی مخفیانه نگهداری می‌کرده است. جمهوری اسلامی این اتهام را همواره رد کرده است.

اقدام نتانیاهو در روز دوشنبه گذشته با واکنش‌های متفاوتی در سطح بین‌المللی روبه‌رو شد. آمریکا آن را نشانه‌ای از “دروغین” بودن مبنای برجام ارزیابی کرد، در حالی که بسیاری از کشورها در آن مدرکی جدید علیه جمهوری اسلامی ندیدند.

اینرا هم بخوانید

تاثیرات حضور گشت ارشاد در خیابان‌ها؛ از کارت کشیدن ٣ میلیونی برای عقب رفتن روسری تا کسادی بازار

روایت روزنامه حکومتی اعتماد از تاثیرات حضور گشت ارشاد در خیابان‌ها؛ از کسادی بازار تا …