موافقت با تقاضای پناهندگی افغان‌ها در آلمان شدیداً کاهش یافته است

بنا به گزارش وزارت کشور آلمان میزان موافقت با درخواست پناهندگی افغان‌ها در این کشور شدیداً کاهش یافته است. این کاهش از سال ۲۰۱۵ تا کنون حدود ۳۰ درصد بوده است. فعالان حقوق بشر شرایط  امنیتی افغانستان را وخیم می‌دانند.

موافقت با درخواست پناهندگی افغان‌ها در آلمان سیری نزولی را نشان می‌دهد. روزنامه “پاساوئر نویه پرسه” در گزارشی ویژه به وضعیت پناهجویان افغان در آلمان پرداخته است. بنا به این گزارش در حالی‌که در سال ۲۰۱۵ با تقاضای پناهندگی ۶/ ۷۷ درصد افغان‌ها در آلمان موافقت شد، این میزان در سال گذشته به ۵/ ۶۰ درصد و در دو ماهه سال جاری به ۹/ ۴۷ درصد کاهش یافته است.

این گزارش با استناد به پرسش حزب چپ آلمان و پاسخ وزارت کشور آلمان تنظیم شده است. در ماه‌های ژانویه و فوریه ۲۰۱۷ حدود ۲۷۶۳۹ پناهجوی افغان درخواست پناهندگی داده‌اند، اما تنها با درخواست ۱۴۴۰۳ از آنان موافقت شده است.

حزب چپ آلمان از رد تقاضای پناهجویان افغان انتقاد کرد. اولا یلپکه، نماینده حزب چپ آلمان در پارلمان این کشور گفت: «به‌رغم وضعیت وخیم امنیتی در افغانستان‌ما شاهد رد تقاضای پناهندگی افغان‌ها در آلمان هستیم. رد تقاضای پناهندگی پناهجویان افغان و بازگرداندن آنها به کشورشان به منظور ترساندن پناهجویان اتخاذ شده و پیامی روشن دارد.»

لوئیس آمتسبرگ، سخنگوی حزب سبزهای آلمان در امور پناهجویی نیز بازگرداندن پناهجویان افغان به کشورشان را “نامسئولانه” خواند.

افغانستان کشوری “امن” نیست

سازمان حقوق بشری “پروآزول” نیز با تاکید بر وخامت شرایط امنیتی در افغانستان تاکید کرد که دولت آلمان با سیاست جدید خود پناهجویان افغان را به کشوری عودت می‌دهد که در آنجا “جنگ داخلی” جریان دارد.

به گفته گونتر بورکهارت مسئول این سازمان حقوق بشری دولت فدرال و دولت‌های ایالتی آلمان باید بازگرداندن افغان‌ها به کشورشان را متوقف کنند.

فعالان حقوق‌بشری می‌گویند که حمله اخیر گروه طالبان به پایگاه ارتش افغانستان در نزدیکی مزار شریف که بیش از ۱۴۰ سرباز افغان در جریان آن کشته ‌شدند، نشان می‌دهد که افغانستان کشوری “امن” نیست.

گونتر بورکهارت در این باره گفت: «وزارت کشور آلمان با نادیدن گرفتن واقعیت‌ها، روایتی خیالی از مناطق امن در افغانستان ارائه می‌دهد.»

به گفته مدافعان حقوق بشر “مبنا قرار دادن وضعیت فردی و شخصی” پناهجویان هر چه بیشتر از سوی ادارات آلمان فراموش شده و در روند درخواست پناهندگی، تصمیمات بر اساس سیاست‌های کلی اتخاذ می‌شود.

بنا به گزارش “پروآزول” قرار است که در عصر دوشنبه (۲۴ آوریل) نیز شماری از پناهجویان افغان از مونیخ با هواپیما به کشورشان بازگردانده شوند.

بیشتر بخوانید: بیش از ۱۴۰ سرباز افغانستان در حمله طالبان کشته شدند

بنا به گزارش مستند یک کارشناس آمریکایی دولت افغانستان تنها بر نیمی از این کشور تسلط دارد. بنا به گزارش “دفتر سازمان ملل برای رسیدگی به کمک‌های انسان‌دوستانه” از آغاز سال ۲۰۱۷ تا کنون حدود ۶۰ هزار نفر در درون افغانستان مجبور به ترک محل سکونت خود شده‌اند. این گزارش می‌افزاید که به علت جنگ‌های خونین در ۲۶ ولایت از ۳۴ ولایت افغانستان تا کنون هزاران نفر آواره شده‌اند.

اینرا هم بخوانید

چهار واحد صنفی متعلق به شهروندان بهائی در شهرکرد و فرخشهر پلمب شدند

روز چهارشنبه دوازدهم اردیبهشت ۱۴۰۳، چهار واحد صنفی متعلق به شهروند بهائی در شهرستانهای شهرکرد …