ناصر اصغری: “فقط می خواست یک زندگی انسانی داشته باشد”

دوره قرنطینه ویروس کرونا، دوره ای است که بعضا آدم وقت می کند آنچیزهایی راکه دوست داشت بکند، اما وقت نداشت، الان وقت می کند به بعضی از آنها برسد. مثل خواندن کتاب، تعمیر آن قسمت خانه و دیدن فلان فیلم و امثالهم. یکی از فیلمهایی که سالها پیش دیده بودم، فیلم Matewan (میت ‌وان) بود. چند روز پیش بار دیگر رفتم سراغ آن و همان زمان هم یک نقد کوتاهی رویش نوشته بودم. این نقد را اینجا دوباره انتشار می دهد.


در آخرین روزهای سال ٢٠١٥ بالاخره تصمیم گرفتم که دو فیلم دیدنی و الهام گرفته از اعتصابات تأثیرگذار معدنکاران آمریکا را ببینم. فیلم‌های Matewan (میت ‌وان) و Salt of the earth (نمک زمین).

در عرصه ادبیات، در میان کوهی از رمان، فیلم، تئاتر، نقاشی، شعر و غیره که به مبارزات کارگران پرداخته باشند به ندرت به رمان و یا فیلمی که ارزش دیدن و یا خواندن داشته باشد برخورد می کنیم. دو فیلم فوق از دیدنی ترین فیلمهایی هستند که یک علاقمند به مسائل کارگری می توانند ببیند. داستان هر دو فیلم الهام گرفته از مبارزات کارگران معدنکار اعضای “اتحادیه معدنکاران آمریکا” (UMWA) هستند که هنوز هم از اتحادیه های رادیکال است.

فیلم Matewan که در سال ١٩٨٧ ساخته شده است داستان مبارزه کارگرانی است که به تازگی موفق شده‌اند اتحادیه خود را سازمان دهند و در مقابل کارشکنی و جنایات رٶسای معدن می ایستند. داستان فیلم اما تنها به مبارزه معدنکاران با مدیران خلاصه نمی‌شود. نقش خانواده‌های کارگران در این مبارزه، نقش فعالین و رهبران کارگری در متحد کردن کارگرانی که رٶسای معدن برای شکستن اعتصاب از ایتالیا و همچنین کارگران سیاهپوستی که از ایالات جنوبی آمریکا به این شهر (Matewan) آورده بودند، این فیلم را فوق العاده جذاب می کند. بخش جذاب دیگری از فیلم، پرداختن به نقش جاسوسان و نقشه های کثیف مدیریت است که کارگران و فعالین کارگری با درایت و هوشیاری آنها را نقش بر آب می کنند. فیلم همچنین همدستی مقامات مختلف از دولتهای محلی، ایالتی و فدرال با رٶسای معدن را به خوبی به تصویر می کشد.

در بخشی از فیلم، مادر یکی از جوانانی که توسط اراذل و جنایتکاران مدیریت به قتل می‌رسد، در مراسم دفنش می‌گوید: “فقط می‌خواست یک زندگی انسانی داشته باشد”. فیلم Matewan چنان دیدنی است که بیننده، بخصوص اگر کمی با مسائل و تاریخ مبارزاتی کارگران آشنا باشد، صحنه به صحنه اشک شادی و غم بر صورت بیننده جاری می کند.

برای تماس با حزب، ارسال خبر و گزارش، همکاری و عضویت میتوانید با آدرسهای زیر تماس بگیرید:
واتس اپ: 00447435562462
کانال تلگرام حزب: @wpi_hkki
اینستاگرام: wpi91
پیامگیر تلگرام @wpi_tamas

اینرا هم بخوانید

«آیا انسان خداست»- شمی صلواتی

به نظر من هیچ پیامبری و هیچ فیلسوف مذهبی، هیچ خدا پرستی نتوانستنه تا بحال …