نماینده مجلس:زندان ها گنجایش نگهداری محکومان را ندارند

محمد کاظمی نماینده مجلس حکومت گفته است:زندان ها گنجایش نگهداری محکومان را ندارند . سخنان وی برگرفته از سایت مجلس ضمیمه است. روزنه

سایت مجلس:محمد کاظمی با اشاره به اظهارات رییس قوه قضاییه مبنی براینکه زندان ها در تغذیه،بهداشت و فضای فیزیکی با مشکلات متعددی مواجه هستند، گفت:‌ متاسفانه زندان ها با افزایش آمار زندانیان مواجه بوده و به لحاظ مسائل و مشکلات متعدد جامعه به جای کاهش آمار زندانیان شاهد افزایش تعداد افراد زندانی هستیم.

وی با اشاره به اینکه بودجه ها و اعتبارات سالیانه قوه قضاییه افزایش متناسبی با افزایش تعداد زندانیان ندارد، افزود:‌ بنابراین سازمان زندان ها به ناچار از گنجایش و ظرفیت خارج از استاندارد زندان ها برای نگهداری زندانیان استفاده کند، یعنی در اتاقی که می توان از 10 زندانی نگهداری کرد؛ در حال حاضر از 25 نفر زندانی مراقبت می شود؛ از این رو مسائل بهداشتی، تغذیه و سلامت افراد با مخاطره روبه رو می شود.

 متاسفانه علی رغم اینکه  درماده 119 قانون برنامه ششمتوسعه پیش بینی شد که دولت باید 2.9 درصد از بودجه به قوه قضاییه اختصاص دهد، امسال در لایحه بودجه این موضوع مورد بی توجهی دولت قرار گرفت، یعنی بر خلاف حکم برنامه و خلاف قانون دولت در لایحه بودجه عمل کرد؛ البته اگراین میزان هم اختصاص پیدا می کرد شاید تنها بخشی از مشکلات حل می شد.

 درشرایط فعلی مشضص نیست که قوه قضاییه درسال آینده چگونه سازمان های وابسته خود را اداره می کند، البته درکمیسیون تفلیق تلاش های بسیاری درخصوص افزایش بودجه قوه قضاییه داشت؛ اما متاسفانه به دلیل نبود منابع تغییری دربودجه صورت نگرفت؛ ولی امیدواریم پیشنهادات مربوطه در صحن علنی مورد توجه نمایندگان قرارگیرد.

اگرسازمان زندان ها به عنوان مثال  به زیرمجموعه وزارت کشورمنتقل شود، بدون بودجه که نمی توان آن را اداره کرد؛ دولت درشرایط فعلی مدعی است که منابع محدودی دراختیاردارد، بنابراین سازمان های وابسته به قوه قضاییه را نمی توان ازآن جدا کرد؛ اما دولت باید اهمیت کارقضایی و اجرای عدالت را درنظربگیرد.

نایب رییس کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس، با بیان اینکه اجرای عدالت کار سختی است،افزود:‌ این کارسخت به قضاتی واگذار شده است که دراین شرایط کاری سخت فعالیت می کنند، امسال نیز متاسفانه بحث پاداش و افزایش حقوق آنها درکمیسیون تلفیق نادیده گرفته شد و درحال حاضر قضات بسیاری برای بازنشستگی اعلام آمادگی کردند؛ به طوری که دریافت پاداش پایان خدمت و بازنشستگی قضات درکمیسیون تلفیق محدود شده و به همین قضات با دارا بودن سوابق کاری بیش از30 سال اگردرسال 97 بازنشسته شوند ضرر می کنند؛ بنابراین درشرایط فعلی قریب اکثریت قضات دیوان عالی کشور درخواست بازنشستگی دارند./

اینرا هم بخوانید

مخالفت بلینکن با حمله به رفح؛ “پاسخ مثبت” حماس به توافق

آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا گروه حماس را تنها مانع آتش‌بس در جنگ غزه با …