جانباختن دو کارگر در حوادث ناشی از کار در سنندج
بنابه خبر دریافتی، در جریان حادثه ای در کارخانه شیر بفرین در شهرک صنعتی 2 سنندج، دستکم دو کارگر جان خود را از دست داده و 4 تن دیگر مجروح شدند.
عصر روز یکشنبه 16 اردیبهشت ماه به دنبال ترکیدن یکی از دیگ های دوجداره این کارخانه، 2 کارگر به نام های “رشید ویسی” و “احمد قلی پور” جان باخته و 4 تن دیگر به شدت زخمی و به بیمارستان توحید این شهر منتقل شدند. این حادثه در حالی رخ داد که پیشتر کارگران این کارخانه بارها در مورد خرابی دستگاه به مدیرعامل کارخانه هشدار داده بودند. کارخانه شیر بفرین واقع در شهرک صنعتی شماره 2 سنندج دارای دو شیفت کاری 12 ساعته می باشد که سازنده شیرهای بسته بندی شده و لبنیات است.
((کمیته کردستان حزب کمونیست کارگری ایران جانباختن دو کارگر در شهرک صنعتی را به بستگان و همکارانشان صمیمانه تسلیت میگوید)).
جمهموری اسلامی و کارفرماها مسبب نا امنی محیز کار هستند.
پاسخ به دادگستری کردستان در مورد رامین حسین پناهی
وقتی یک نهاد جنایت پیشه اسلامی مجبور میشود در انظار مردم توضیحی ولو سراپا غلط بدهد، این خود نشانه تحت فشار بودن آنهاست. نهادی که میبرد و میدوزد و برای ماندن و چاپیدن کل حکومت ، در بیدادگاههایش براحتی حکم مرگ میدهد، دهان باز کرد و گفت رامین را به اعدام محکوم کرده چون فعال سیاسی بوده و چون سازمانی که رامین عضو آن بوده فعالیت مسلحانه میکند. این دادگستری که نه با داد و عدل بلکه با خون و بی حرمتی عجین است، در همین مورد چند نکته را فراموش میکند بکوید. چرا وقتی یک نفر بهر دلیلی اسیر شما میشود، انتقام دسته جمعی میگیرید و افراد خانواده را بدون هیچ دلیل و بهانه ای مجازات عمومی میکنید. چرا افشین الان اسیر شماست و چرا هشت سال در زندان باید بماند، چرا همسر نیشتمان را گرفتید و مهمتر از همه سوال من و صدها نفری که همین روزها نیشتمان جوان را بدرقه کردند، اینست او را چرا تحت فشار گذاشتید. داستان چیست که همه افراد دور و نزدیک حسین پناهی از گزند شما در امان نیستند. اتفاقا الان زبان باز کرده اید و توضیحکی به مردم میدهید چون افکار عمومی بشدت عصبانی است، سوال اینست چرا نیشتمان را وادار کردید خود کشی کند. تاکید رژیم و دادگستری کذایی اش مسلح بودن رامین است . ما خواهان بررسی پرونده از سوی یک نهاد بیطرف بین المللی هستیم. طبعا رژیم جنایتکار قبول نمیکند چرا که سران وقیح این حکومت هیچ انتقاد و محکومیتی را از سوی سازمان ملل و عفو بین الملل و اتحادیه اروپا و … و… قبول نمیکند. پس بگذار ما هم استدلالات خودمان را بگوییم. اولا در جریان حمله به ماشین رامین جانیان اسلامی سه نفر را کشته اند این واقعه در محضر هر نهاد بیطرفی یک جنایت قابل بررسی است. ثانیا رامین در این حمله زخمی شده و همه چیز حاکی از حمله بیشرمانه به قصد کشتن از طرف جنایتکاران اسلامی است. و نکته آخر اینکه رامین هنگام دستگیری با شلیک نیروهای مسلح شما زخمی شده بود و مسلح نبود. اما مبارزه مسلحانه حق مردمی است که با توپ و تانک سرزمین آنها را اشغال کرده و بر سر هر تپه ای پادگان گذاشته اید. دادگستری مورد نفرت مردم از امنیت مردم حرف میزند، فقط یک روز به همان مردم اگر امکان داده شود احساس خود را به شما نشان دهند همه دادگستریهایتان و هر نشانه ای از حکومت شما ، طعمه آتش خشم میلیونها نفر خواهد شد که همه آنها حداقل یک عزیز خود را بدلیل وجود دادگستری چون شما از دست داده اند. پس خفقان بگیرید و به حکم میلیونها نفر در ایران و دنیا عمل کنید. رامین را آزاد کنید. مینا احدی
“رامین حسین پناهی زیر تیغ اعدام“
امروز پنج شنبه ١٣٩٧/٢/١٣ در زندان مركزی سنندج توانستم ملاقات حضوری با موكلم، رامین حسین پناهی داشته باشم. رامین وضعیت روحی بسیار خوبی دارد اما افسوس سوگ مرگ نیشتمان را به همراه دارد. او هم اكنون در بند عمومی زندان مركزی سنندج است؛ او هنوز زیر تیغ اعدام قرار دارد و تا زمانی كه حكم اعدام او نقض یا لغو نشود این نگرانی وجود دارد زیرا روند دادرسی او عادلانه و منصفانه نبوده است. لذا اینجانب به عنوان وكیل رامین حسین پناهی اعلام می دارم تا زمانی كه حكم اعدام این زندانی سیاسی نقض نشود او زیر تیغ اعدام قرار دارد!!! امیدوارم مسولان و عقلای ایران نسبت به نقض این حكم گام بردارند و مانع گسست بین ملت و دولت شوند. تا زمانی كه حكم اعدام رامین نقض نگردد، خطر اعدام نیز وجود دارد
حسین احمدی نیاز وكیل پایه یك دادگستری
یدی صمدی دبیر سندیکای خبازان همچنان در زندان است
با پیگیری های که توسط خانواده و دوستان فعال کارگری یدی صمدی انجام شده متاسفانه تا به حال موفق به دیدن و مطلع شدن از سلامت وی نشده اند! یدالله صمدی و امیر شهابی ١١ اردیبهشت روز جهانی کارگر توسط نیروهای لباس شخصی وزارت اطلاعات در سنندج دستگیر شدند.
دستگیری فعالین کارگری در روز کارگر توسط حکومت هار اسلامی نشانه ای بارز از ترس و وحشت این رژیم از کارگران و مردم است. یادآوری میکنیم که در روزهای قبل از اول مه نیز پنج نفر از فعالین کارگری در سنندج احضار شده و مورد تهدید قرار گرفتند. در سقز نیز نیروهای لباس شخصی حکومت به مراسم کارگران حمله کردند و تعدادی را مجروح و دستگیر کردند. دستگیر شدگان مراسمهای روز جهانی کارگر فورا باید آزاد شوند! یدالله صمدی و امیر شهابی فورا باید آزاد شوند.
دستگیر شدگان اول ماه مه باید فورا آزاد شوند.
روز جهانی کارگر عثمان اسماعیل از چهره های شناخته شده کارگری در سقز و یدالیه صمدی و امیرشهابی در سنندج دستگیر شدند.
یدالله صمدی، فعال کارگری و دبیر سندیکای کارگران خباز سنندج به اتهام تهیه تقویم و خودکار به مناسبت روز جهانی کارگر با شعارهای لغو اعدام و لغو کارکودک بر روی تقویم ها و خودکارهای اهدایی به كارگران در روز جهانی کارگر بازداشت و تفهیم اتهام شده است. برگزاری اول ماه مه حق مسلم کارگران است. تشکل، تجمع، اعتصاب و آزادی بیان از حقوق پایه ای جامعه است. دستگیر شدگان اول مه باید فورا آزاد شوند.
زنده باد اول ماه مه
کمپین برای آزادی کارگران زندانی
١٥ اردیبهشت ٩٧
احضار یک فعال کارگری به اطلاعات سنندج
شنبه پانزدهم اردیبهشتماه، “نامق باباخانی”، فعال کارگری اهل سنندج طی تماس تلفنی به اداره اطلاعات این شهر احضار گردید. یک منبع آگاه دلیل احضار این فعال کارگری را “شرکت در مراسم روز جهانی کارگر در محل سندیکای خبازان سنندج” اعلام کرد.
در همین رابطه نیز، “عثمان اسماعیلی”، فعال کارگری اهل سقز با قرار وثیقه به بند سلامت زندان مرکزی این شهرستان منتقل گردید.
در ٢٣مین روز اعتصاب مردم بانه فیش های اب و برق را آتش میزنند!
مردم مبارز بانه در٢٣مین روز اعتصاب.همچنان مقاوم و استواردر برابر تهدیدهای نیروهای امنیتی ایستاده و در اعتراض به بسته شدن مرزها در اعتصاب هستند. پرداخت نکردن فیش های بانکی و آتش زدن آنها اقدامی اعتراضی و بموقع علیه حکومت هار اسلامی است.
جانباختن یک کولبر
روز یکشنبه شانزدهم اردیبهشتماه، “محمد رحمانی” کولبر ٣٤ ساله اهل روستای “لون” از توابع شهرستان کامیاران در پی سقوط از ارتفاع “سونی” نوسود جان سپرد. این کولبر براثر شدت جراحات وارده در دم جان خود را از دست داده است.
یک کولبر ٤٥ ساله در پی شلیک نیروهای نظامی زخمی شد
شامگاه پانزدهم اردیبهشتماه، نظامیان حکومتی گروهی از کولبران را مورد تعقیب قرار دادهاند و در نتیجه شلیک این نیروها، یک کولبر به نام “رحمان تفاخر” ٤٥ ساله اهل پیرانشهر زخمی شده است.
به گفته یک منبع آگاه، این کولبر در ارتفاعات “کانی خدا” دچار این حادثه گردیده است.
“رحمان تفاخر از ناحیه پا مورد اصابت گلوله قرار گرفته و هماکنون در بیمارستان پیرانشهر تحت مراقبت پزشکی میباشد.
۶۰ درصد از کارگران ساختمانی کردستان و۷۰درصد از کارگران ساختمانی مریوان وسروآباد از مزایای بیمه تامین اجتماعی بی بهره اند
بیمه تنها پشتوانه خدماتی برای کارگران و خانوادهای کارگران است و نمی بایست این حق ابتدایی را از کارگر گرفت. ۷۰درصد از کارگران ساختمانی مریوان وسروآباد ازمزایای بیمه تامین اجتماعی بی بهره اند.
بیمه تنها پشتوانه خدماتی برای کارگران وخانوادهای کارگران است و نمی بایست این حق ابتدایی را از کارگر گرفت (برگرفته از کانال خبری زریوار)
علیه آپارتاید جنسی
مراسم کوماسی اورامان تخت در کردستان برگزار نشد. مردم بە خواست نیروھای امنیتی برای تفکیک جنسیتی و جدایی زنان و مردان تن ندادند.
خبری تکان دهنده!
کشف یک گور دسته جمعی درشهر” سنە“
در پی تعمیر و نوسازی بخشهای از بیمارستان توحید در شهر سنە ، یک گور دستەجمعی کە بیش از 80 جسد در آن وجود داشته پیدا شده است.
روز جهانی کارگر ۹۷ روز قدرت نمائی طبقه کارگر و نوید دهنده اعتصابات سراسری کارگران و پیوستن دیگربخشهای معترض جامعه به طقه کارگر بود.
جوانمیر مرادی.
با وجود اعلام مقابله همه جانبه دستگاههای سرکوب و ایجاد رعب و وحشت از طریق احضار فعالین کارگری در روزهای نزدیک به روز جهانی کارگر و بگیر و ببندهای قبل از برگزاری مراسمات، امسال روز جهانی کارگر در تهران، سنندج و یزد، باشکوه و رو در رو با صفوف نیروهای سرکوبگر برگزار گردید و در شهرهای دیگر به شیوه های مختلف، با دیوار نویسی های مرتبط با روز جهانی کارگر و با برگزاری تجمعات متعدد در اعتراض به تضضیع حقوقهای خود در این روز، پیام قدرت متحدانه و عزم و اراده خود را در گام برداشتن به سوی اعتصابات سراسری در آینده نزدیک به گوش دنیا رساندند.
در تهران، مقابل مجلس به فراخوان 5 تشکل مستقل کارگری، سندیکای نقاشان البرز، کانون مدافعان حقوق کارگر، انجمن صنفی کارگرات برق و فلزکار کرمانشاه، اتحادیه آزاد کارگران ایران و کمیته پیگیری ایجاد تشکلهای کارگری و اتحاد بازنشستگان، جمعیتی از کارگران، بازنشستگان، فعالین کارگری و مدافعان حقوق کودک در برابر صف مضطرب نیروهای سرکوبگر، مراسم را با بلند کردن پلاکاردها و سر دادن شعارهای مطالباتی و متناسب با روز جهانی کارگری برگزار کردند که مورد یورش سرکوبگران قرار گرفتند و تعدادی را بازداشت نمودند (خوشبختانه بازداشت شدگان بعد از یک روز آزاد شدند).
همزمان با برگزاری مراسم روز کارگر مقابل مجلس، هزاران نفر در مقابل خانه کارگر تهران تجمع کردند و در اعتراض به عدم صدور مجوز راهپیمائی شروع به سر دادن شعارعلیه خانه کارگر کردند و خواستار استعفای ربیعی وزیر کار ضد کارگر که جزء افتخارات خانه کارگر است، شدند.
مراسم دولتی که قرار بود با آمادگی کامل همه دستگاههای سرکوب، قضائی، امنیتی و انتظامی و با شرکت عوامل همه وزارتخانه ها برای در دست داشتن کنترل مراسم انجام گیرد، با این وجود با توجه به شرایط شدیدا اعتراضی، از ترس خارج شدن کنترل مراسم از دست هدایتگران ضد کارگر و تبدیل شدن آن به صحنه اعتراض کارگران نسبت به وضع موجود، برگزار نگردید. اما انصراف از برگزار مراسم دولتی برای دولتی ها و خانه کارگریها هم باعث خلاصی از ابراز خشم و نفرت کارگران نسبت به فریبکاران و کل مجموعه ضد کارگری در قدرت نگردید و در همان مکان ساختمان خانه کارگر، کارگران با سر دادن شعار، گلوی عوامل خانه کارگر را فشردند و بیشتر از پیش ضدیتشان با منافع کارگران را افشا و رسوائی نصیبشان کردند.
در قزوین نیز خانه کارگریها با بردن کارگران به درون ساختمان، تلاش کردند مراسم را به نفع دولت و خانه کارگر تمام کنند که کارگران با بلند کردن پلاکاردهای مطالباتی خود، این تلاش مذبوحانه را به ضد آن تبدیل کردند. در یزد کارگران با سر دادن شعارهای مطالباتی راهپیمائی کردند. در سنندج باوجود احضار و محاکمه چند روز قبل از روز جهانی کارگر 5 فعال کارگری و بازداشت یداله صمدی دبیر سندیکای کارگران خباز سنندج و امیر شهابی رئیس این سندیکا، ساعت 6 و30 دقیقه بعد از ظهر در محله نایسر تظاهرات باشکوه روز جهانی کارگر برگزار گردید و اینگونه کارگران و آزادیخواهان و برابری طلبان شهر سنندج قدرت و عزم و اراده تسخیر ناپذیر خود را به نمایش گذاشتند.
شهر سقز مانند هر ساله کارگران مراسم خود را در میدان کارگران ساختمانی «چمی ولی خان» برگزار کردند که در پایان مراسم، نیروهای سرکوبگر به شرکت کنندگان یورش برده و ضمن ضرب و شتم، چند نفر از جمله عثمان اسماعیلی که دو هفته قبل، از زندان آزاد گردیده بود را بازداشت نمودند.
در مریوان به فراخوان انجمن صنفی کارگران ساختمانی مریوان و سروآباد مراسم روز جهانی کارگر با حضور صدها نفر برگزار گردید.
کارگران چند شهر دیگر مانند ماهشهر، عسلویه، بندرعباس، شیراز، اهواز، اصفهان، کامیاران و…. در روز جهانی کارگر با براه انداختن تجمع و اعتصاب حول مطالبات خود، به اهمیت این روز تأکید گذاشتن و خود پیام شکل گیری اعتصابات سراسری را به همراه داشت.
مجموعه این مراسمات و تجمعات و اعتصابات در روز جهانی کارگر بیانگر یک پیشروی اساسی در روز جهانی کارگر امسال نسبت به گذشته بود. اما این تغییر تنها در مبارزات خود کارگران نمایان و محدود نمانده بود. امسال یکی از بخش های به طور جدی معترض جامعه یعنی زنان، زنانی که در جریان تظاهراتهای دی ماه سال گذشته و همه روزهای بعد از آن علنا و عملا در میادین و خیابانهای اکثر شهرها علیه حجاب، تبعیض و نابرابری مبارزه کرده اند، با صدور بیانیه در دفاع از روز جهانی کارگر و برداشت روسری های خود در روز جهانی کارگر در خیابانها در حالیکه پلاکاردهایی در گرامیداشت روز جهانی کارگر و حاوی مطالبات کارگری بر گردن آویزان کرده بودند، مبارزه خود را در پیوند با مبارزات طبقه کارگر مستحکم تر کردند و اینگونه بر محور بودن طبقه کارگر در مبارزه برای رسیدن به همه حقوق انسانی تمام بخشهای تحت ستم جامعه تأکید گذاشتند.
زنده باد اول ماه «می» 11 اردیبهشت روز جهانی کارگر
مستحکم تر باد مبارزات متحدانه همه بخشهای تحت ستم با طبقه کارگر
جوانمیر مرادی ۱۵/۲/۱۳۹۷
ایسکرا ۹۳۵