هشدار شماری از مقام‌های پیشین آمریکا در مورد راهکار فعلی در قبال ایران

رادیو فردا:شماری از مقام‌های ارشد در دولت‌های پیشین آمریکا در بیانیه‌ای هشدار داده‌اند که سیاست دونالد ترامپ در قبال ایران، بدون این‌که روزنه‌ای به دیپلماسی بگشاید، خطر جنگ با ایران را در پی‌ دارد. آن‌ها اما تاکید کرده‌اند با بسیاری از انتقادهای فعلی در قبال تهران موافق هستند.

این بیانیه را گروهی با عنوان «ائتلاف ملی برای جلوگیری از دستیابی ایران به جنگ‌افزار هسته‌ای» منتشر و شماری از مقام‌های پیشین آمریکا، از جمله وزیر خارجه اسبق، نماینده پیشین در کنگره و رئیس پیشین «امنیت ملی آمریکا» امضا کرده‌اند. بسیاری از امضاکنندگان این بیانیه از منتقدان سیاست‌های دونالد ترامپ و از هوادران حفط «برجام» با تهران هستند.

در بخشی از این بیانیه گفته شده «فشار وارد کردن و تحریم‌های یک‌جانبه (علیه تهران) بدون ایجاد روزنه‌ای قابل اعتماد به سوی دیپلماسی… می‌تواند به بحرانی مانا، خطرناک و ویرانگر با ایران در منطقه بیانجامد».

بیش از ۵۰ تن از مقام‌های پیشین و سیاست‌مداران ایالات متحده می‌گویند خروج دولت آمریکا از برجام، هیچ‌یک از اهداف آمریکا را محقق نمی‌کند.

این افراد البته تاکید کرده‌اند از نظر تاکتیکی با برخی اهداف دولت فعلی در قبال ایران موافق هستند، اما بر این عقیده‌اند که برای رسیدن به این اهداف به هر دو سیاست «فشار و دیپلماسی» نیاز است.

برخی از اهدافی که مقام‌های پیشین از آن‌ها نام برده‌اند، اما معتقدند باید راه رسیدن به آن‌ها تغییر کند، مسائلی هستند مانند جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای، جلوگیری از توسعه و آزمایش موشک‌های بالیستیک، آزادی زندانیان آمریکایی، جلوگیری از حمایت جمهوری اسلامی از حزب‌الله لبنان، حماس و جهاد اسلامی، جلوگیری از تهدیدهای تهران علیه اسرائیل و هم‌پیمانان منطقه‌ای آمریکا.

اما منتقدان می‌گویند سیاست فعلی کاخ سفید، تنها گزینه‌های «تسلیم یا جنگ» را فراروی ایران قرار داده‌است.

در میان امضاکنندگان این بیانیه می‌توان نام‌هایی را دید مانند: جیمز کلپر، اداره‌کننده پیشین نهاد اطلاعات ملی ایالات متحده، مادلین آلبرایت، وزیر خارجه پیشین، پل اونیل، وزیر خزانه‌داری در دوره جرج بوش یا جان لیمبرت، از کارکنان سفارت آمریکا در تهران که در سال ۱۳۵۸ گروگان گرفته شد.

دونالد ترامپ، چه در زمان انتخابات و چه پس از پیروزی مخالفت خود را با برجام پنهان نمی‌کرد. او معتقد است توافق اتمی نه تامین‌کننده منافع ملی کشورش است و نه جلوی دستیابی نهایی ایران به سلاح هسته‌ای را گرفته و نه مانع از مسائلی مانند «حمایت از تروریسم»، «فعالیت‌های مخرب» و یا توسعه برنامه موشکی جمهوری اسلامی شده‌است.

ایران دخالت در امور کشورهای منطقه را رد کرده می‌گوید از تروریسم حمایت نمی‌کند، برنامه موشکی‌اش دفاعی‌ست و برجام یک توافق بین‌المللی‌ست و نه تنها موافقت‌نامه‌ای با واشینگتن.

ترامپ گفته حاضر است بدون پیش‌شرط با رهبران ایران به گفت‌وگو بنشیند. مایک پومپئو، وزیر خارجه او، تاکید کرده از این خواست ترامپ حمایت می‌کند، اما تهران باید ۱۲ شرط را برای رسیدن به یک توافق جدید اجرا کند؛ از جمله‌ اینکه غنی‌سازی اورانیوم را متوقف کرده و هیچ‌گاه به سمت بازفرآوری پلوتونیوم نرود، برنامه ساخت موشک‌های بالستیک و تولید آن و هرگونه آزمایش و توسعه موشک‌های قابل حمل کلاهک اتمی را پایان دهد، به حمایت از گروه‌های تروریستی در خاورمیانه پایان دهد، به حمایت نظامی خود از شبه نظامیان حوثی پایان دهد، تمام نیروهای نظامی تحت فرماندهی خود را از سوریه خارج کند، از رفتارهای تهدید‌آمیز علیه همسایگانش دست بردارد و موارد دیگر.جمهوری اسلامی هنوز موافقتی با مذاکره دوباره با آمریکا نشان نداده‌است.

اینرا هم بخوانید

پلیس سایپری رژیم از برخورد با ۱۰۹ صفحه اینستاگرامی در استان آذربایجان غربی در اجرای “طرح نور” خبر داده

سایت حکومتی خبر آنلاین نوشت:مرکز سایبری سازمان اطلاعات فرماندهی انتظامی استان آذربایجان غربی، تعداد ۱۰۹ …