وزیر خارجه آلمان: لغو پرواز‌های ماهان‌ایر ضروری بود

رادیو آلمان،ماس: لغو پرواز‌های ماهان‌ایر به آلمان ضروری بود

در اجلاس وزرای خارجه اتحادیه اروپا موضوع ایران، سوریه و یمن مهم‌ترین مسائل بودند. وزیر خارجه آلمان در این نشست گفت لغو مجوز پرواز‌های شرکت هواپیمایی ماهان‌ایر به دلیل حمل اسلحه و سرباز به سوریه ضروری بود.

هایکو ماس، وزیر خارجه آلمان روز دوشنبه ۲۱ ژانویه (اول بهمن) در نشست وزاری خارجه اتحادیه اروپا صریحا گفت که لغو مجوز پرواز شرکت هواپیمایی ماهان‌ایر ضروری بوده است.

 

وزیر خارجه آلمان در توضیح گفت که ماهان‌ایر اقدام به حمل اسلحه و سرباز به مناطق جنگی در سوریه کرده است و لغو مجوز ماهان‌ایر را مرتبط با مسائل امنیتی کشورش دانست.

ماس در عین حال بر اهمیت توافق اتمی با ایران تاکید کرد. او افزود ما از پیش روشن کرده بودیم که در هر مورد جداگانه و متناسب تصمیم خواهیم گرفت و لغو مجوز ماهان‌ایر را واکنشی به اتفاقات فرانسه و دانمارک و تحریم‌های اخیر اتحادیه اروپا علیه ایران دانست.

وزارت امور خارجه آلمان هم با انتشار توییتی صحبت‌های ماس درباره تحریم ماهان‌ایر در نشست اتحادیه اروپا را جداگانه منشتر کرده است.

لغو پروازهای دوسلدورهف و مونیخ

ماهان‌ایر سه‌بار در هفته به دوسلدورف و یک‌بار نیز به مونیخ پرواز می‌کند. در وبسایت این شرکت هواپیمایی تاکنون درباره لغو پرواز به آلمان و همچنین وضعیت مسافرانی که از این شرکت بلیط خریده‌اند توضیحی داده نشده است.

موضوع لغو مجوز هواپیمایی ماهان‌ایر در راس مهم‌ترین خبرهای رسانه‌های آلمان قرار گرفته است.

واکنش‌ها به تحریم ماهان‌ایر از طرف آلمان نیز ادامه دارد.

ریچارد گرنل، سفیر آمریکا در برلین از اقدام آلمان در لغو مجوز پرواز ماهان ایران به آلمان استقبال کرد. او در توییت خود در این ارتباط نوشت: «ما به خاطر لغو مجوز پروازهای ماهان‌ایر از رهبران آلمان تشکر می‌کنیم. ایمنی شهروندان آلمانی و آمریکایی بالاترین اولویت است.»

بیژن جیرسرایی سخنگوی روابط خارجی فراکسیون دموکرات‌های آزاد آلمان (FDP) هم در مصاحبه با دویچه وله می‌گوید که تصمیم آلمان برای لغو مجوز پرواز ماهان‌ایر پس از فشارهای دولت آمریکا اتخاذ شده است.

جیرسرایی تاکید می‌کند که لغو پرواز ماهان‌ایر به دلیل حمایت از سپاه پاسداران و در حمل سلاح به سوریه بوده است. او تاکید می‌کند که ایران تابه‌حال نقش ماهان ایر در حمل سلاح و سرباز به مناطق جنگی از جمله سوریه را تکذیب نکرده است.

جیرسرایی اضافه می‌کند که. گفت و گوی اتحادیه اروپا با ایران حدود یکسال است ادامه دارد ولی به نتیجه‌ای نرسیده و کاسه صبر اروپایی‌هااز اقدامات ایران لبریز شده است. او تاکید می‌کند که اروپایی‌ها با آمریکا بر سر حفظ توافق اتمی اختلاف دارند و خواستار حفظ آن هستند اما ایران دست به اقدامات جاسوسی و اقداماتی در اروپا می‌زند. سیاست‌های ایران در خاورمیانه هم به طور کلی موقعیت اروپاپی‌ها را در حفظ توافق اتمی با ایران دشوار کرده است.

نماینده حزب دمکرات‌های آزاد در پارلمان آلمان و مسئول سیاست خارجی این حزب به دویچه وله می‌گوید که اروپا به یک استراژی جدید در ارتباط  با ایران نیاز دارند. او به این پرسش دویچه وله که آیا آلمان تحریم‌های جدیدی علیه ایران اتخاذ خواهد کرد هم پاسخ می‌دهد که این موضوع به واکنش ایران بستگی دارد.

اینرا هم بخوانید

وزیر کشور رژیم: ۱.۳ میلیون تن از اتباع خارجی در یک سال اخیر «اخراج» شدند

احمد وحیدی، وزیر کشور جمهوری اسلامی، از اخراج یک میلیون و ۳۰۰ هزار اتباع خارجی …