ویروس کرونا، ۴۰۰ میلیارد دلار بازار بورس چین از دست رفت!

ا شروع فعالیت‌های مالی بعد از اتمام تعطیلات سال نوی قمری در چین، بازار بورس شانگهای با افت قابل ملاحظه‌ای روبرو شده و سرمایه‌گذاران حدود ۳۹۳ میلیارد دلار در این بازار از دست داده‌اند.

ادامه نگرانی‌ها از شیوع گسترده و تلفات بیشتر کرونا، باعث شده ارزش یوان چین در معاملات بازار جهانی ارز کاهش یابد.شاخص کلی در بازار شانگهای چین در آغاز معاملات امروز افت ۸ درصدی (در مقیاس روانه) را تجربه کرد که در چهار سال اخیر بی‌سابقه بوده است.در بازار ارز، ارزش هر دلار آمریکا به بیش از ۷ یوان رسید که از تضعیف پول ملی چین حکایت دارد.

ا افزایش تلفات انسانی، ارزش یوان چین در برابر ارزهای عمده پیش شروع به کاهش کرد و همزمان تقاضا برای دلار ، فرانک و ین بالا رفت.

در معاملات امروز بورس شانگهای، ارزش کالاهایی نظیر روغن نخل و کالاهای صنعتی نظیر مس به شدت کاهش یافته است.

https://www.bbc.com/persian/business-51358262

کرونا فقط در چین ۳۶۱ قربانی گرفته و آلودگی بیش از ۱۷ هزار نفر در این کشور تایید شده است.

افت شدید در بازار بورس چین در حالیست که دولت چین اخیرا برای مقابله با پیامدهای منفی این ویروس بر اقتصاد این کشور اقداماتی را در دستور کار خود قرار داده است.امروز دولت چین ۱۶۰ میلیارد یوان (معادل ۲۲ میلیارد دلار) به اقتصاد چین تزریق کرد؛ بانک مرکزی این کشور در مجموع ۱۲۰۰ میلیارد یوان به سیستم مالی این کشور تزریق کرده که البته بیشتر آنها از قبل برنامه‌ریزی شده بود.اقدام دیگر دولت چین برای کم کردن تاثیرات منفی کرونا بر اقتصاد این کشور، کاهش غیرمنتظره نرخ سود بانکی (کوتاه مدت) است.

شیوع کرونا پیامدهای مختلف دیگری را هم در بر داشته است؛ از لغو تورهای مسافرتی و پروازها به چین و بسته شدن مراکز اقامتی نظیر هتلها و اماکن تفریحی در این کشور گرفته تا ضررهای ناشی از کاهش ورود مسافران چینی بر درآمد کشورهای دیگر از محل توریسم.

به عنوان مثال سالانه یک میلیون و ۴۰۰ هزار شهروند چینی برای تفریح به استرالیا می‌روند و درآمد استرالیا از این محل حدود ۱۲ میلیارد دلار تخمین زده شده است که حالا متاثر از شیوع ویروس کرونا شده است.

بعضی کشورها محدودیت‌هایی را برای ورود کالاهای چینی مدنظر قرار داده‌اند.

بر اساس اعلام گمرک چین، ارزش کلی صادرات این کشور در ماه دسامبر در سال ۲۰۱۹ میلادی بالای ۲۳۸ میلیارد دلار تخمین زده شده است و کاهش و محدودیت صادرات تاثیرات قابل توجهی بر تولید ناخالص ملی این کشور بر جای خواهد گذاشت.

چین که دومین اقتصاد بزرگ جهان بعد از آمریکاست، در حالی با پیامدهای کرونا دست به گریبان است که رشد اقتصادیش به دلیل جنگ تجاری با آمریکا کاهش یافته بود.

رشد اقتصادی چین سال پیش میلادی (۲۰۱۹) به ۶/۱ درصد رسید که کندترین آهنگ نرخ رشد در سی سال اخیر بوده.

تحلیلگران اقتصادی معتقدند اتفاقات اخیر تاثیر به سزایی بر کاهش رشد اقتصادی چین و همچنین رشد اقتصادی جهان خواهد داشت هر چند میزان آن بستگی به ابعاد گسترش این ویروس خواهد داشت؛ صندوق بین‌المللی پول در پیش بینی اخیر خود رشد اقتصادی چین در سال ۲۰۲۰ میلادی را کاهش داد و به ۵/۸ درصد رساند.بی بی سی


اینرا هم بخوانید

ناپدید شدن ۵۱ هزار پناهجوی خردسال در مسیر اروپا بین سال‌های ۲۰۲۱ تا ۲۰۲۳

در اروپا بیش از ۵۱ هزار پناهجوی خردسال بدون همراه ناپدید شده‌اند. آنها بین سال‌های …