پرواز بمب‌افکن‌های آمریکا در آسمان کره؛ بررسی «گزینه‌های مختلف» در واشینگتن

رادیو فردا:دو فروند بمب‌افکن راهبردی آمریکا، با حضور جنگنده‌های کره جنوبی و ژاپن، بر فراز آسمان شبه‌جزیره کره تمرین نظامی انجام داده‌اند. همزمان رئیس‌جمهوری آمریکا و مقام‌های ارشد نظامی آن کشور به بررسی «گزینه‌های مختلف» در مورد کره شمالی پرداخته‌اند.

خبرگزاری دولتی کره جنوبی می‌گوید بمب‌افکن‌های بی-وان‌بی ارتش ایالات متحده شب سه‌شنبه ۱۸ مهر ماه، از پایگاه خود در جزیره گوام به آسمان کره جنوبی رسیده‌اند. ستاد مشترک ارتش کره جنوبی می‌گوید آن‌ها همراه با دو جنگنده اف-۱۵ در آب‌های دریای شرق/دریای ژاپن و بر فراز آسمان شبه‌جزیره کره تمرین کرده‌اند.

ارتش آمریکا در بیانیه‌ای جداگانه می‌گوید جنگنده‌های ژاپنی نیز به این تمرین پیوسته‌اند؛ این نخستین بار است که بمب‌افکن‌های ارتش ایالات متحده همراه جنگنده‌هایی از هر دو کشور کره جنوبی و ژاپن دست به تمرین شبانه می‌زنند.

ستاد مشترک ارتش کره جنوبی می‌گوید، این رزمایش بخشی از «تمرین‌ها نظامی معمول» با هدف افزایش ظرفیت آنچه «بازدارندگی گسترده» کره‌شمالی توصیف می‌کند، است.

خبرگزاری رویترز از سرگرد نیروی هوایی آمریکا، پاتریک اپلگیت، نقل کرده‌است که «پرواز و تمرین‌های امن و موثر شبانه با هم‌پیمانان، بخشی از همکاری‌های مهم آمریکا، ژاپن و کره جنوبی و برای افزایش ظرفیت‌های تاکتیکی هر یکی از کشورها است».

سرگرد اپلگیت تاکید کرده که این تمرین‌ها «نمایش واضحی از توانایی‌های ما برای انجام عملیاتی مشابه در هر زمان و هر مکان توسط هم‌پیمانان» ایالات متحده است.

همزمان از واشینگتن گزارش شده‌است که رئیس‌جمهوری آمریکا با وزیر دفاع و رئیس ستاد مشترک آن کشور، دیدار و در مورد «گزینه‌های مختلفی» در پیوند با کره شمالی گفت‌وگو کرده‌است.

به گفته سخنگوی کاخ سفید جیمز متیس، وزیر دفاع و جوزف دانفورد، رئیس ستاد ارتش، شرحی از تازه‌ها و گزینه‌ها را در اختیار دونالد ترامپ قرار داده‌اند.

سارا سندرز گفته است «دیدار و گفت‌وگو متمرکز بر گزینه‌های مختلفی بود که می‌‌توان در قبال هرگونه خشونت کره شمالی، در صورت نیاز، و برای جلوگیری از تهدید آن علیه آمریکا و هم‌پیمانانش، به‌کار بست».

تنش‌ها در شبه‌جزیره کره، در پی چند آزمایش موشکی از سوی پیونگ‌یانگ، از جمله موشک‌های دوربرد با قابلیت دستیابی به خاک آمریکا، که گزارش‌ها حاکی از موفقیت آن‌هاست، و نیز شـشمین و قوی‌ترین آزمایش هسته‌ای کره شمالی بالا گرفته‌است. این‌ها در حالی‌ست که در چند ماه گذشته بر تحریم‌های بین‌المللی و چندجانبه علیه پیونگ‌یانگ نیز افزوده شده‌است.

آقای ترامپ در ۱۵ مهر ماه، مذاکره با پیونگ‌یانگ را عملی «بی‌فایده» طی ۲۵ سال گذشته، توصیف کرده و گفته بود در مورد کره شمالی «تنها یک چیز نتیجه خواهد داد».

وزیر دفاع ایالات متحده، از سوی دیگر در روز دوشنبه، در جریان یک سخنرانی با اشاره به بحران کره شمالی و تاکید بر لزوم به‌کارگیری دیپلماسی، از نیروهای نظامی این کشور خواست تا آماده باشند.

کیم جونگ‌اون، رهبر کره شمالی یک روز پیش از آن، در اختیار داشتن جنگ‌افزار هسته‌ای را «بازدارنده‌ای قوی» برای دفاع از حاکمیت کشور خود توصیف کرده بود.

در عین حال طی روزهای گذشته گزارش‌های منتشرشده از داخل کره شمالی از تغییراتی در راس دولت آن کشور حکایت دارد. مقام‌های دفاعی کره جنوبی نیز در روز سه‌شنبه اعلام کردند نیروهای ویژه کره شمالی در میانه ماه سپتامبر دست به انجام تمرین‌هایی زده‌اند که ظاهرا هدف از آن‌ها آمادگی برای یورش چتربازان به ستاد مشترک ارتش کره جنوبی در سئول است. مقام‌های دفاعی سئول گفته‌اند این تمرین نظامی، نخستین از این دست در کره شمالی بود.

اینرا هم بخوانید

طرح درخواست‌هایی از روسیه در نشست صلح اوکراین در سوئيس

نمایندگان بیش از ۹۰ کشور جهان در نشست صلح اوکراین در سوئیس از روسیه خواستند، …