کردهای سوریه ‘منطقه امن’ تحت کنترل ترکیه را نمی‌پذیرند

بی بی سی:نیروهای کرد در سوریه پیشنهاد ایجاد یک “منطقه امن” تحت کنترل ترکیه را نمی‌پذیرند.

خبرگزاری فرانسه به نقل از یکی از سیاستمداران کرد می‌گوید که کردها ترکیه را یک طرف مناقشه می‌دانند و بنابراین نمی‌توانند آن را به عنوان ضامن امنیت به رسمیت بشناسند.

با اعلام خروج نیروهای آمریکایی از شمال سوریه، سرنوشت این مناطق و نیروهای کرد حاکم بر آن در ابهام فرو رفته است.

امروز، چهارشنبه ۱۶ ژانویه، حمله‌ای انتحاری در این منطقه رخ داد که گروه موسوم به دولت اسلامی (داعش) مسئولیت آن را به عهده گرفت.

نیروهای دموکراتیک سوریه، با محوریت کردها، متحد ائتلاف آمریکا علیه داعش بوده‌اند. ترکیه این نیروها را به واسطه رابطه ادعایی با حزب کارگران کردستان (پ‌ک‌ک) گروهی “تروریستی” می‌داند.

آمریکا و ترکیه در این باره اختلاف نظر داشته‌اند، اما رجب طیب اردوغان و دونالد ترامپ، روسای جمهور دو کشور، به تازگی درباره احتمال ایجاد منطقه امن با نظارت ترکیه گفتگو کرده‌اند.

آلدار خلیل، از سیاستمداران ارشد کُرد در سوریه، به خبرگزاری فرانسه گفته است که کردها استقرار صلحبانان سازمان ملل بین نیروهای کرد با نیروهای ترکیه را می‌پذیرد.

آقای خلیل گفته است که در غیر این صورت حاکمیت دولت سوریه و همچنین منطقه خودمختار کردها نقض می‌شود.

او گفته: “متاسفانه ترامپ می‌خواهد منطقه امن را از طریق همکاری با ترکیه ایجاد کند، اما هر نقشی برای ترکیه توازن را به هم می‌زند و امنیت منطقه را تامین نمی‌کند.”

دونالد ترامپ گفته است با پیروزی بر داعش نیروهای آمریکایی را از سوریه بیرون می‌کشد، هرچند دیگر مقام‌های آمریکایی درباره توان داعش برای بازسازی خودش هشدار داده‌اند.

امروز حمله‌ای انتحاری در شهر منبج انجام شد که گزارش شده ۱۵ نفر از نیروهای ائتلاف آمریکا، از جمله یک نظامی آمریکایی، در آن کشته شده‌اند.داعش مسئولیت این حمله را به عهده گرفته است.

پیشتر روزنامه الشرق‌الاوسط گزارش داد که هیاتی از کردهای سوریه به مسکو سفر کرد تا “نقشه راه” پیشنهادی برای مذاکره با دولت سوریه را به بحث بگذارد.

بر مبنای این گزارش این هیات با مقام‌های وزارت خارجه روسیه دیدار کرده تا پیشنهادهایشان را از طریق آنها به دولت بشار اسد ارائه دهد.

کردهای سوریه چند ماه پیش هم قصد داشتند مذاکرات مشابهی را با دولت دمشق پیش ببرند، اما آن مذاکرات بی نتیجه متوقف شد.

الشرق‌الاوسط می‌گوید نسخه‌ای از پیشنهادهای کردها به دستش رسیده که بر مبنای آن، آنها خواهان تامین امنیت مرزهای شمالی با ترکیه، توزیع منصفانه منابع زیرزمینی و به رسمیت شناختن مدل حکومتی پیشنهادی آنها برای یک نظام مشابه نظام فدرال است.

بدران چیا کرد، از رهبران کردها، پیشتر گفته است که برخورد روسیه “مثبت” بوده است

اینرا هم بخوانید

 نیمی از متقاضیان طرح” مسکن ملی” از خانه دار شدن منصرف شدند!

دنیای اقتصاد، روند ثبت‌‌‌نام خانوارهای فاقد مسکن برای مسکن دولتی، آمار جدیدی از «خانه‌‌‌ندارها» را …