معترضان علیه خشونت سازمانیافته دولت ترکیه در استانبول به خیابان‌ها آمدند

دولت ترکیه روز شنبه به دستور رجب طیب اردوغان، پس از یک دهه از کنوانسیون شورای اروپا موسوم به «کنوانسیون استانبول» که با هدف منع خشونت علیه زنان تصویب شده بود، خارج شد.
این کنوانسیون سال ۲۰۱۱ توسط وزیران امور خارجه ۴۵ کشور اروپایی در استانبول تصویب شد و ترکیه نخستین کشوری بود که به این پیمان پیوست.
سخنگوی اتحادیه اروپا این تصمیم اردوغان و دولت او را محکوم کرد.
دولت و حکومت زن ستیز ترکیه در حالی از این کنوانسیون خارج شده است که خشونت علیه زنان در این کشور، در سال گذشته میلادی ۴۰۹ زن و از ابتدای سال ۲۰۲۱ تاکنون، ۷۷ زن در ترکیه به دلیل خشونت کشته شده‌اند.
حکومت اسلام گرای ترکیه با خروج از کنوانسیون منع خشونت علیه زنان، عملا و بطور رسمی و قانونی در مسیر گسترش خشونت علیه زنان در این کشور گام نهاده است. دولت ترکیه و اردوغان همانند رژیم اسلامی حاکم بر ایران راه بقای خود را در زن ستیزی دولتی، قانونی و رسمی می بیند. اقدام اردوغان و دولت اسلامی او نشان دادن چراغ سبز به جریانات اسلامی مرتجع و باز گذاشتن دست نرینه های اسلامی خانواده برای اعمال خشونت علیه زنان و افزایش قتل های ناموسی است. این اقدام زن ستیزانه اردوغان و دولت اسلامی او، معنایی جز رواج قانونی و سازمان یافته خشونت علیه زنان در این کشور ندارد. منبعد هر گونه زن آزاری، زن کشی و تجاوز به زنان از منظر دولت ترکیه تحت عنوان “اختلافات خانوادگی” برای آزاد گذاشتن دست مجرمان اسلامی علیه زنان نامگذاری خواهد شد. و شاهد افزایش قتل، اذیت و آزار، خشونت و دهها حرکت کثیف مدافعین قوانین اسلامی علیه زنان خواهیم بود.
قانونی کردن خشونت سازمان یافته توسط اردوغان و دولت او خشم عمیق و میلیونی جنبش برابری طلبانه زنان در این کشور را بدنبال داشت و بدنبال اعلام خروج دولت ترکیه از پیمان منع خشونت علیه زنان، بلافاصله روز شنبه بیستم مارس جمعیت معترضان به تصمیم دولت ترکیه در استانبول به خیابان‌ها آمدند و در حالی‌که تصاویر زنان به‌قتل‌رسیده در ترکیه را حمل می‌کردند، شعارهایی علیه این تصمیم اردوغان و در حمایت از زنان سر دادند.
در این تردیدی نیست که جنبش قوی و قدرتمند جنبش برابری طلبانه زنان در ترکیه این اجازه را به حکومت و دولت اسلامی و مرتجع این کشور نخواهند داد که بتواند زن ستیزی دولتی را به جامعه ای سکولار تحمیل کند. جنبش اعتراضی زنان برای احقاق حق برابری جنسیتی در ترکیه سنت و پیشینه قوی و پایداری دارد. این جنبش باید بتواند همگام و همراه با مردان آزادیخواه و برابری طلب و ایفای نقش اتحادیه های کارگری که سنتهای رادیکال، چپ و مدافع حقوق انسانی را در کارنامه خود دارند در مقابل توحش دولت اسلامگرای اردوغان تمام قد بایستد و خشونت سازمان یافته و قانونی دولت ترکیه را افسار بزند.
۲۱مارس ۲۰۲۱

اینرا هم بخوانید

در مورد اجرای حکم اعدام گوران قادری- عبدل گلپریان

بعد از گذشت دو سال و هشت ماه از واقعه دلخراش جان باختن شلیر رسولی، …