حمله موشکی سپاه پاسداران رژیم به اهدافی در اربیل عراق و سوریه. واکنش ها

شبکه ای‌بی‌سی آمریکا به نقل از مقام‌های امنیتی خبر داده است که دست کم هشت موقعیت مختلف در اربیل عراق و در نزدیکی کنسولگری آمریکا در این شهر هدف حمله موشکی قرار گرفته است.بر اساس این گزارش عبور و مرور هوایی بر فراز اربیل متوقف شده است و نیروهای ائتلاف به رهبری آمریکا سه پهپاد را نیز در نزدیکی فرودگاه اربیل ساقط کرده‌اند.یک منبع امنیتی عراق به شبکه ای‌بی‌سی گفته است در جریان این حملات نیروهای نظامی آمریکا یا ائتلاف آسیبی ندیده‌اند.

همزمان سپاه پاسداران رژیم با انتشار اطلاعیه‌ای مسئولیت حملاتی را علیه اهدافی که «مقرهای جاسوسی و تجمع گروهک‌های تروریستی ضد ایرانی در بخش‌هایی از منطقه» خوانده بر عهده گرفته است. بخش هایی از اطلاعیه های پاه تروریستی

در اطلاعیه سوم سپاه آمده است که حملاتی موشکی به «یکی از مقرهای جاسوسی اصلی» اسرائیل در کردستان عراق نیز در پاسخ به کشته شدن «فرماندهان سپاه و جبهه مقاومت» انجام شده است.بی بی سی

************************

وزارت خارجه آمریکا حملات موشکی سپاه پاسداران به اقلیم کردستان عراق را محکوم کرد و مقام‌های اقلیم کردستان نیز اقدام ایران را «تروریستی» و «غیرقابل توجیه» خواندند.

سپاه پاسداران بامداد سه‌شنبه ۲۶ دی‌ اعلام کرد که مناطقی در اقلیم کردستان عراق را هدف حملات موشکی قرار داده است.

متیو میلر، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا، حمله ایران به اربیل را به شدت محکوم کرد و در بیانیه‌ای گفت: ما با حملات موشکی گستاخانه ایران که ثبات عراق را تضعیف می‌کند مخالفیم.

میلر همچنین با تسلیت به خانواده‌های قربانیان این حملات تأکید کرد که ایالات متحده از تلاش‌های دولت عراق و دولت اقلیم کردستان در راستای تحقق خواسته‌های مردم خود حمایت می‌کند.

مقام‌های اقلیم کردستان عراق گفته‌اند که در حملات موشکی سپاه پاسداران به شهر اربیل دست‌کم چهار غیرنظامی کشته و شش تن دیگر زخمی شدند.

واکنش اقلیم کردستان و دولت عراق به حملات موشکی

مسرور بارزانی، نخست وزیر این اقلیم، حملات سپاه پاسداران را به شدت محکوم کرد و در شبکه ایکس نوشت: «از شرکای خود در جامعه بین‌الملل می‌خواهم که در برابر حملات مکرر علیه مردم کردستان سکوت نکنند».

او همچنین از دولت مرکزی بغداد خواست که «موضعی اصولی در برابر نقض آشکار حاکمیت عراق و اقلیم کردستان» اتخاذ کند.

وزارت امور خارجه عراق روز سه‌شنبه با انتشار بیانیه‌ای «تجاوز» ایران به اربیل را که باعث کشته شدن غیرنظامیان در مناطق مسکونی شد، محکوم کرد.

به گزارش رویترز، در این بیانیه آمده که دولت عراق همه اقدامات قانونی علیه این حملات را که نقض حاکمیت ملی عراق و امنیت مردم این کشور است، انجام خواهد داد.

وزارت خارجه عراق می‌گوید یکی از این اقدامات، شکایت به شورای امنیت سازمان ملل خواهد بود.

در همین حال یک مقام کاخ سفید اعلام کرد که در حملات موشکی سپاه پاسداران به عراق و سوریه هیچ یکی از نیروها یا تأسیسات آمریکایی هدف قرار نگرفته است.

آدرین واتسون، سخنگوی شورای امنیت ملی آمریکا، افزود: به ارزیابی وضعیت ادامه خواهیم داد اما نشانه‌های اولیه حاکی از آن است که این حمله مجموعه‌ای از اصابت‌های بی ملاحظه و غیردقیق بوده است.

امید خوشناو، فرماندار اربیل، نیز در گفت‌وگو با تلویزیون محلی روداو این حمله را «تروریستی» خواند و شورای امنیت اقلیم کردستان هم خواستار واکنش دولت عراق و جامعه جهانی در برابر این «جنایت» شد.

این شورا همچنین با تأکید بر اینکه ادعاهای سپاه پاسداران «بی‌اساس» هستند، در بیانیه‌ای نوشت: اربیل به عنوان منطقه‌ای باثبات هرگز منشأ تهدید برای هیچ طرفی نبوده است.

خبرگزاری رویترز به نقل از منابع امنیتی و پزشکی عراق از کشته شدن پیشرو دیزایی (پیشره‌و دزه‌یی)، تاجر مشهور و میلیاردر کُرد، همراه با چند تن از اعضای خانواده‌اش در این حملات خبر داده است.

به نوشته این خبرگزاری، آقای دیزایی که به خانواده بارزانی نزدیک بوده است، مالک چندین کسب و کار بوده و چندین پروژه ساخت و ساز خانه در اقلیم کردستان داشته است.

خبرگزاری جمهوری اسلامی، ایرنا، در گزارشی ادعا کرده آقای دیزایی، رئیس یک شرکت حفاظت و امنیتی با نام «فالکون» بوده که «در واقع پوشش موساد و مسئول محافظت از عناصر آنها در اربیل و همچنین مسئول حمایت‌های لجستیکی از آنها نیز بوده است.»

برخی رسانه‌های اقلیم کردستان عراق گزارش داده‌اند که حملات سپاه پاسداران که ترکیبی از حملات موشکی و پهپادی بود چندین نقطه در اربیل هدف قرار گرفتند.

فعالیت فرودگاه اربیل از شامگاه دوشنبه و در پی شنیده شدن صدای بر فراز این شهر متوقف شد.رادیو فردا


اینرا هم بخوانید

بازداشت وبرخورد با پرستاران معترض در مشهد

محمد شریفی مقدم، دبیر کل خانه پرستار، در گفتگو با «ایلنا» با اشاره به بازداشت و …