حزب کمونیست کارگری: سربلند کردن دوباره اعتراضات کارگران نیشکر هفت تپه و وحشت رژیم

روز گذشته ۲۵ اردیبهشت یکی از کارگران نیشکر هفت تپه بنام حسین انصاری به اتفاق چهار کارگر دیگر نیشکر هفت تپه با دستور دادستانی از دادگستری شوش به زندان فجر دزفول انتقال داده شدند. در همین روز علی نجاتی فعال کارگری و عضو سندیکای نیشکر هفت تپه نیز طی تماسی تلفنی و ارسال پیامک از طرف دادسراسرای اوین شعبه هفتم بازپرسی شهید مقدسی جهت “آخرین دفاعیات” احضار گردید و به او گفت هشده است که باید تا پنج روز دیگر خود را به این شعبه معرفی کند. این احضارها و دستگیریها ادامه دارد.

بدنبال تجمع روز ١٩ اردیبهشت کارگران نیشکر هفت تپه  در اعتراض به تعویق پرداخت دستمزدها و امنیتی شدن محیط کارخانه مدیریت شرکت و مقامات دولتی در هراس از سر بلند کردن دوباره اعتراضات این کارگران بار دیگر  به احضار و بازداشت کارگران روی آورده اند.  بنا برخبرها در جریان این اعتراضات ٤ کارگر به اسامی امید آزادی، صاحب ظهیری، ناصر نعمانی و کیانی نژاد بازداشت شدند که بعدا در روز ٢٣ اردیبهشت با قرار وثیقه آزاد شدند. روز ٢٤ اردیبهشت نیز شش نفر دیگر از کارگران نیشکر هفت‌تپه، توسط پلیس اطلاعات  امنیت بازداشت و به زندان دزفول انتقال داده شده اند.  فیصل تعالبی، سید اسماعیل جعاوله، عادل سماعی و رستم عبداله زاده از جمله دستگیر شدگان هستند.

نیشکر هفت تپه یک کانون داغ اعتراض کارگری است. اعتصاب قدرتمند این کارگران در سال ٩٧ برای نقد کردن طلبهایشان و علیه مافیای دزدسالار حاکم  به رهبری اسماعیل بخشی با  پرچم اداره شورایی مهر خود را بر کل جنبش کارگری کوبید و نشانی از عروج جنبش رادیکال کارگری در جلوی صحنه سیاسی جامعه بود. بدنبال این اعتراضات جمهوری اسلامی تصور میکرد که با دستگیری و سرکوب کارگران، با ادامه زندان اسماعیل بخشی رهبر کارگران نیشکر هفت تپه و با علم کردن شورای اسلامی آبروباخته اش در این مجتمع کارگری و امنیتی کردن فضا خواهد توانست اوضاع را تحت کنترل خود در آورد. اما علیرغم همه این فشار ها کارگران نیشکر هفت تپه به اشکال مختلف تلاش کردند که خواستهایشان را پیگیر شوند. از جمله به راه افتادن طومار اعتراضی در این مجتمع کارگری در حمایت از اسماعیل بخشی در اسفند ماه و امضای آن توسط اکثریت کارگران  و گسترش این طومارها در میان فعالین کارگری در سنندج با تاکید بر اینکه اسماعیل بخشی نماینده منتخب کارگران است و باید آزاد شود، نشانی از ایستادگی این کارگران بود. در ادامه این اتفاقات و  با برپایی تجمع اعتراضی روز نوزدهم اردیهبشت، رژیم اسلامی به تقلا افتاده و احضار و دستگیری کارگران در این مجتمع کارگری شدت یافته است. کارگران نیشکر هفت تپه که بعد از چندین ماه همچنان با مشکلاتی چون دستمزدهای پرداخت نشده و قلدری های مدیریت و امنیتی شدن محیط کارشان روبرویند، با قد علم کردن در برابر شورای اسلامی و سرکوبگریها دسمزدهای پرداخت نشده شان را طلب کرده و یک تاکید مهم آنان همچنان آزادی رهبر محبوبشان اسماعیل بخشی است.

انعکاس اعتراضات کارگران نیشکر هفت تپه در بالاگرفتن نزاع در درون مدیریت شرکت نیز به روشنی قابل مشاهده است. همه این اتفاقات نشانگر اینست که دستاوردهای مبارزاتی کارگران نیشکر هفت تپه را با هیچ درجه از سرکوب و ارعاب نمیتوان عقب زد.

حزب کمونیست کارگری قاطعانه از خواستها و مبارزات کارگران نیشکر هفت تپه حمایت و پشتیبانی کرده و بر همبستگی وسیع کارگری با مبارزات این کارگران تاکید دارد.

کارگران بازداشتی روزهای اخیر در نیشکر هفت تپه باید فورا و بدون قید و شرط آزاد شوند. پرونده های قضایی تشکیل شده برای آنان باید فورا مسدود شود. به احضار ها و دستگیریها باید فورا خاتمه داده شود. به امنیتی کردن فضای این مجتمع کارگری باید پایان داده شود. بساط شورای اسلامی و نیروهای سرکوب حکومت از آنجا باید جمع شود. برای آزادی فوری و بدون قید و شرط اسماعیل بخشی و آزادی تمامی زندانیان سیاسی  باید با تمام قوا به میدان آمد.

 

پیش بسوی اعتصابات سراسری کارگری

حزب کمونیست کارگری ایران

٢٦ اردیبهشت ٩٨، ١٦ مه ٢٠١٩

اینرا هم بخوانید

کارگران در هفته ای که گذشت

کارگر کمونیست ۸۶۰ تنظیم کننده: کارگر کمونیست دوشنبه ۲۸ آذر: -بازنشستگان مختلف در شهرهای تهران، …