وخیم تر شدن اوضاع پس زدگی فاضلاب اهواز با گرم شدن هوا

ایرنا:نقاط مختلفی در شهر اهواز همچنان شاهد پس زدگی های فاضلاب است،وضعیتی که با گرم تر شدن هوا به مراتب بدتر شده است.

مشکل پس زدگی فاضلاب در اهواز از سال‌ها پیش تاکنون بدون حل باقی مانده است؛ در زمستان با اندک بارش باران سطح خیابان‌ها مملو از فاضلاب می‌شود و در تابستان به دلیل گرمای هوا بوی متعفن فاضلاب آزردگی دوچندان شهروندان را در پی دارد.

با افزایش دبی رودخانه کارون در ابتدای امسال و دفع نشدن فاضلاب مشکلات پس زدگی فاضلاب نیز بیشتر از گذشته شد و نقاط بیشتری از این کلانشهر را درگیر کرد؛ در خیابان گلبهار پردیس فاضلاب بیش از یکماه در سطح خیابان‌ها باقی ماند که علاوه بر تعطیلی مغازه‌های محله سبب مشکلات بهداشتی بسیاری برای مردم شد.

این مشکل در ابعاد کوچک‌تر خیابان‌های ادهم، چهار راه زند، برخی مناطق کوی انقلاب، کیانپارس و گلستان را هم در بر گرفت؛ با فروکش کردن دبی رودخانه کارون انتظار می‌رفت اگر مشکلات فاضلاب این شهر مانند سایر کلانشهرها حل نمی‌شود حداقل به شرایط قبل از بحران باز گردد.

یکی از ساکنان خیابان گلبهار پردیس با انتقاد از بوی بد فاضلاب در این خیابان گفت: شرایط بسیار بدی را در تعطیلات نوروز امسال تجربه کردیم؛ شرایط به قدری سخت بود که اعضای خانواده ام را برای جلوگیری از بیماری به خانه پدرم منتقل کردم.

وی ادامه داد: شرایط نسبت به گذشته بهتر شده اما همچنان بوی بد فاضلاب ما را کلافه می کند ضمن آنکه وجود این حجم از آب راکد و فاضلاب سبب افزایش حشره در محیط شده است.

عبدالحمید هواشمی از ساکنان خیابان گندمی اهواز نیز گفت: این منطقه اگرچه در مرکز شهر اهواز قرار دارد اما مشکل دفع فاضلاب و جوی‌های روباز فاضلاب از مشکلات عمده آن هستند، از مسئولان آبفا درخواست می‌شود وقتی خیابان‌های سطح شهر را برای انجام پروژه‌ها حفاری می‌کنند به روند انجام کار تسریع ببخشند.

** فرسودگی یکهزار و ۱۰۰ کیلومتر شبکه فاضلاب

سرپرست شرکت آب و فاضلاب اهواز در این خصوص گفت: طول شبکه جمع آوری و دفع فاضلاب اهواز ۲ هزار و ۳۰۰ کیلومتر است که حتی اگر از فردا برای تعویض یکهزار و ۱۰۰ کیلومتر آن اقدام کنیم بازهم دیر است.

صادق حقیقی پور ادامه داد: بیشتر لوله‌های بکار رفته در این شبکه سیمانی هستند و به دلیل شرایط خورنده فاضلاب ریزش می‌کنند؛ این لوله‌ها سال‌ها پیش توسط شهرداری‌ها ساخته شده‌اند.

وی بیان کرد: جلوگیری از ورود فاضلاب به رودخانه کارون یک اولویت است از این رو دنبال آن هستیم تا تصفیه خانه شرق اهواز زودتر با تمام ظرفیت وارد مدار شود.

حقیقی پور یادآور شد: ۴۵ درصد فاضلاب اهواز به طور مستقیم وارد رودخانه کارون و ۳۰ درصد نیز وارد نهر ماله می‌شود و تنها کمتر از ۲۰ درصد تصفیه می‌شود.

وی ادامه داد: قدمت شبکه دفع فاضلاب در برخی نقاط اهواز به ۷۰ سال می‌رسد از سویی دیگر در اهواز شیب خاصی وجود ندارد و فاضلاب باید از طریق ایستگاه‌های پمپاژ وارد مجراها شود.

** ۷۸ پروژه برای اصلاح شبکه فاضلاب

یکی از نمایندگان مردم اهواز، باوی، حمیدیه و کارون نیز با اشاره به اینکه فاضلاب در اهواز با مشکل مدیریتی روبه رو است گفت: زیرساخت‌های فاضلاب در اهواز نسبت به سایر کلانشهرهای کشور قدیمی تر بوده از این رو اکنون فرسوده شده‌اند.

همایون یوسفی ادامه داد: در سه سال گذشته برای حل مشکل فاضلاب اهواز، حمیدیه، باوی و کارون ۷۸ پروژه اصلاح و توسعه شبکه فاضلاب از محل اعتبارات دولت و نفت انجام شده است.

وی با اشاره به تکمیل تصفیه خانه شرق اهواز در سال ۹۷، و در عین حال در مدار قرار نگرفتن کامل آن گفت: با وارد مدار شدن این تصفیه خانه ۵۰ درصد از میزان ورود فاضلاب به رودخانه کارون کاهش می‌یابد.

وی افزود: مناقصه احداث ۳۳ ایستگاه پمپاژ فاضلاب در غرب و شرق اهواز درحال برگزاری است و پیمانکار ساخت تصفیه خانه غرب اهواز نیز تعیین شده است، این اقدامات زیرساختی برای اصلاح شبکه فاضلاب باید در دهه‌های گذشته انجام می‌شد.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب اهواز اوایل امسال به دلیل آنچه که ناتوانی در حل مشکلات این حوزه در جریان سیل عنوان شد از کار برکنار شد و اکنوناین شرکت توسط سرپرست اداره می‌شود. باید دید آیا مدیران شرکت آب و فاضلاب اهواز قادر به حل مشکل ریشه‌ای فاضلاب در اهواز هستند یا خیر؟

اینرا هم بخوانید

سه معترض به حکم اعدام متهمان «بچه‌های اکباتان» بازداشت شدند

نیروهای اطلاعاتی جمهوری اسلامی سهراب حسن‌خانی، مسعود وظیفه، و مجتبی ابراهیمی سه فعال سیاسی را …