اخبار کارگری

بخش ایران:  نسان نودینیان

بخش بین المللی داوود رفاهی

 

چهارشنبه ٢١ آذر ٩٧

میثم ال مهدی آزاد شد.

حضور جعفر پناهی در میان تجمع کنندگان کارگران گروه ملی صنعتی فولاد برای تهیه فیلم مستند

امروز چهارشنبه ٢١ آذرماه ، میثم ال مهدی از کارگران شرکت گروه ملی صنعتی فولاد اهواز، که دیروز توسط نهادهای امنیتی بازداشت شده بود، آزاد شد.

فریاد “مرگ گروه ملی بدست بانک ملی”در خیابان ٢٤ متری…نادری مقابل بانک ملی

سی سومین روز اعتصاب کارگران گروه ملی صنعتی فولاد و بیست و پنجمین روز تجمع در مقابل مراکز دولتی این شهر

سخنان”غریب حویزاوی” یکی از کارگران گروه ملی صنعتی فولاد اهواز در تجمع امروز کارگران مقابل مسجد جزایری نماینده رهبری در خوزستان

و فریاد ” کشور ما دزدخونه است توی جهان نمونه است” تجمع کنندگان

سخنان” کریم سیاحی “یکی از کارگران گروه ملی صنعتی ایران در مقابل مسجد جزایری نماینده رهبری در خوزستان و اتمام حجت برای حل مشکلات تا روز شنبه

سی سومین روز اعتصاب کارگران گروه ملی صنعتی فولاد و بیست و پنجمین روز تجمع در مقابل مراکز دولتی این شهر

سخنان” طارق خلفی “یکی از کارگران گروه ملی صنعتی ایران در مقابل مسجد جزایری نماینده رهبری در خوزستان “️ اگر تا روز شنبه به مطالبات ما رسیدگی نکنید با تمام قوا مقابله سختی با شما خواهیم کرد”

 

سی سومین روز اعتصاب کارگران گروه ملی صنعتی فولاد و بیست و پنجمین روز تجمع در مقابل مراکز دولتی این شهر

 

 

 

سه شنبه ٢٠ آذر ٩٧

سی و دومین روز اعتصاب کارگران گروه ملی صنعتی فولاد و بیست و چهارمین روز تجمع و راهپیمائی آنان در خیابانهای اهواز و مقابل مراکز دولتی این شهر

 

فریاد” نه حاکم نه دولت نیستن حریف کارگر”در سی یکمین روز اعتصاب کارگران گروه ملی صنعتی فولاد و بیست و سومین روز تجمع در مقابل مراکز دولتی این شهر

 

دوشنبه ١٩ آذر ٩٧

فریاد” نه حاکم نه دولت نیستن حریف کارگر”در سی یکمین روز اعتصاب کارگران گروه ملی صنعتی فولاد و بیست و سومین روز تجمع در مقابل مراکز دولتی این شهر

 

تجمعات اعتراضی کارگران شرکت فولاد اهواز ادامه دارد

امروز دوشنبه ١٩آذرماه ٩٧، سی‌‌‌و‌یکمین روز تجمعات اعتراضی کارگران شرکت فولاد اهواز شکل گرفت.

کارگران معترض در این روز با پوشیدن کفن به خیابان آمده و با سر دادن شعارهایی از جمله “کارگر می‌میرد، ذلت نمی‌پذیرد”، “می‌ایستیم، می‌میریم، ذلت نمی‌پذیریم”، “حسین حسین شعارشان، دزدی‌ها افتخارشان”، “نه حاکم، نه دولت، نیستند حریف کارگر”، “روحانی دروغگو، کلید تدبیرت کو؟”، “هیهات منا ذله” و “استاندار و فرماندار، بی عرضه و بی خیال” خواهان رسیدگی به مطالبات خود شدند.

خواسته اصلی کارگران ”لغو خصوصی سازی، واگذاری شرکت به بخش دولتی، آزادی کارگران زندانی و پرداخت دستمزدهای معوقه” است.

این تجمعات در حالی سی و یکمین روز خود را پشت سر گذاشته است که روز چهارشنبه ١٤ آذرماه دستکم ١٠ تن از کارگران معترض به اداره اطلاعات اهواز احضار و تهدید شده بودند که در صورت ادامه تجمعات برخورد جدی‌تری با آنها صورت خواهد گرفت.

به گفته منابع کارگری روز جاری کارگران معترض این مجتمع در مقابل منزل و دفتر نماینده خامنه‌ای در استان خوزستان نیز تجمع کردند.

امروز همچنین کارگران معترض با در دست داشتن شعارنوشت‌هایی در محل نشست تخصصی آب و فاضلاب اهواز خواستار صحبت با نمایندگان مردم اهواز در مجلس شدند. در طول برگزاری جلسه تعدادی از کارگران شرکت فولاد و بازنشستگان این شرکت خواستار رسیدگی مسئولان به ویژه نمایندگان مجلس به شرایط آنها شدند؛ به طوری که جلسه تحت تاثیر این مطالبات برای مدتی از حالت معمول خود خارج شد.

کارگران فولاد خوزستان در اعتراضات خود از کارگران معترض شرکت نیشکر هفت‌تپه که آنها هم مدت‌هاست حقوق دریافت نکرده‌اند، حمایت کردند و خواهان آزادی بازداشت شدگان تجمعات نیشکر هفت تپه شدند.

کارگران گروه ملی صنعتی فولاد اهواز همچنین طی اطلاعیه ای به شرح زیر برای ادامه تجمع اعتراضی فردا سه شنبه فراخوان دادند:

هیچ تضمینی برای ورود مستمر شمش و اسلب وجود ندارد.

این حرف عین کلمات مدیر عامل جوان شرکت گروه ملی آقای کسری غفوری می باشد که امروز در بین همکاران در بخش لوله سازی و بخش فولاد سازی بیان شد.

جالب ماجرا اینجاست که ایشان در تمام رسانه ها و خبر گزاری ها خبر از ورود قریب الوقوع شمش و خارج شدن شرکت از وضعیت کنونی و حرکت به آینده ایی روشن می دهد. این رفتار دوگانه و دوسویه ایشان که از سویی سعی در خوب جلوه دادن انجام وظیفه اشان بعنوان مدیر عامل در انظار عمومی و از سوی دیگر هراس از بدقولی های صنایع فولاد مانع از رو راستی ایشان با پرسنل میشود ، بیشتر از کوتاهی سایر مسئولان ، خاطر کارکنان شرکت گروه ملی صنعتی فولاد اهواز را میرنجاند.

و یک بازی مبهم دیگر،ورود مجدد اسلب از انبار سه راه خرمشهر به بخش لوله سازی در ساعتی پیش میباشد، نه از شرکت صنایع فولاد!!!

چه اتفاقات ناخوشایند و مبهم در دست اجراست؟!

آقای غفوری بهتر است بدانند که کسانی که باید مدیریت خوب و شایسته ایشان را تایید کنند پرسنل و کارگرانی است که در مجموعه گروه ملی صنعتی فولاد اهواز تحت مدیریت ایشان قرار دارند و افکار عمومی بازتاب همین پرسنل خواهد بود. لذا ایشان را نصیحت میکنیم که بجای دو سویه بازی کردن و نشان دادن گل و بلبل به افکار عمومی و دعوت به صبر پرسنل گروه ملی ، در کنار کارکنان سختکوش و با اراده تحت مدیریت خویش قرار گیرد ، و مطمئن باشند که همانطور که تا به امروز این کارگران موفق شدند اکثر موانع سر راه ایشان از بازگشت سهام فولاد اکسین گرفته تا مجوز فروش خارج از بورس و بودجه پرداخت دو حقوق را در مدت یکماه بردارند با همراهی ایشان سایر مشکلات نیز در مدت زمان کوتاه تری حل و فصل خواهد شد.

آقای غفوری بدانید که با توکل بر خدا ، تکیه بر پشتوانه پرسنل شریف و پیشه نمودن صداقت ،هیچ سدی را یارای مقابله با سیل کارگران شرکت گروه ملی صنعتی فولاد اهواز نیست.

وعده متحد و همگانی پرسنل شریف گروه ملی

روز سه شنبه ٢٠آذر

ساعت ٨صبح

درب استانداری خوزستان

 

کارگران کارخانه آریا استیل الوند در استان خوزستان، صبح روز دوشته در اعتراض به معوقات مزدی مقابل ساختمان فرمانداری اندیمشک تجمع کردند.

این کارگران می گویند: “حدود شش ماه معوقات مزدی پرداخت نشده طلبکاریم و در تجمع صبح امروز که حدودا دوساعت طول کشید، مسئول حراست فرمانداری در جمع ما کارگران حاضر شده و قول پیگیری مطالباتمان را دادند”.

آنان با بیان اینکه با اعتماد به وعده‌های داده شده مسئولان فرمانداری اندیمشک، به اعتراض صنفی خود پایان دادند، در ادامه افزودند: “در صورتی که به مطالباتمان اهمیتی داده نشود بار دیگر اعتراض خود را به گوش مسئولان خواهیم رساند”.

کارخانه آریا استیل الوند واقع در شهرک شهید مدنی در بخش مرکزی شهرستان اندیمشک نخستین کارخانه تولید پنل بتن سبک خاورمیانه است که عملیات اجرایی ساخت آن تحت مشاوره شرکت داینو چین و تحت لیسانس کشور آلمان از سال ٨٨ در اندیمشک آغاز شده است.

 

تجمع کارگزاران صندوق بیمه کشاورزی در تهران

چندصد نفر از کارگزاران صندوق بیمه کشاورزی سراسر کشور مقابل ساختمان مجمع تشخیص مصلحت نظام تجمع کردند و خواستار تسهیل طرح جذب شدند.

 

«طرح جذب کارگزاران صندوق بیمه کشاورزی» پس از کش و قوس‌های فراوان هم در مجلس و هم در شورای نگهبان به تصویب رسید؛ طرحی که در صورت اجرایی شدن می‌تواند سرنوشت ٣٠٠٠ کارگزار کشاورزی سراسر کشور را تغییر دهد.

در تجمع امروز بیش از پانصد نفر از کارگزارانِ ساکن استان‌های مختلف شرکت دارند. خواسته‌ی آنها، تصویب نهایی طرح جذبی‌ست که ماه‌هاست بررسی آن به درازا کشیده شده است.

این کارگزاران می‌گویند: “نه امنیت شغلی داریم و نه بیمه؛ مجمع تشخیص مصلحت نظام شرایط ناگوار ما را در نظر بگیرد و اجازه بدهد طرح جذب اجرایی شود”.

تجمع امروز، چندمین تجمع اعتراضی کارگزاران صندوق بیمه کشاورزی در تهران است؛ آنها پیش از این نیز بارها به تهران آمدند و خواستار روشن شدن شرایط شغلی خود شدند.

 

تجمع هر روزه کارگران شهرداری آبادان/خوداری از جمع آوری زباله‌ها

اعتراض هر روزه کارگران شهرداری آبادان و سازمان‌های وابسته برای مشخص شدن وضعیت مطالبات معوقه خود خبر می‌دهند.  “از حدود یک ماه پیش کارگر بخش خدماتی و فضای سبز مناطق دو و سه شهرداری آبادان با همراهی کارگران آتش‌نشانی بارها مقابل ساختمان شهرداری مرکزی برای وصول مطالبات معوقه خود دست به اعتراض صنفی زده‌اند. امروز نیز اعتراض کارگران ادامه داشت”.

به گفته کارگران؛ دلیل برپایی این اعتراض حدودا یک‌ماهه بی‌تفاوتی مدیران شهرداری آبادان در قبال پرداخت مطالبات مزدی کارگران مناطق مختلف شهرداری است.

اعتراض صنفی کارگران واحد آتش‌نشانی و سازمان عمران شهرداری با همراهی کارگران فضای سبز و خدماتی (تنظیف وحمل زباله) گسترده‌تر شده است به طوری که طی روزهای گذشته کارگران تنظیف و حمل زباله به نشانه اعتراض از جمع‌آوری زباله‌های برخی مناطق شهر آبادان خودداری کردند.

 

تجمع کارگران صنف در و پنجره‌ساز جم

کارگران کارگاه‌های صنف در و پنجره‌سازی شهرستان جم، در مقابل اداره صنعت، معدن و تجارت و اتاق اصناف این شهرستان تجمع صنفی برگزار کردند. به گفته آنها؛ دلیل اعتراض کارگران، فقدان حمایت از کارگاه‌های بومی است.

 

اعتراض مالباختگان موسسه کاسپین رشت

امروز دوشنبه ١٩ آذر، جمعی از مالباختگان موسسه کاسپین در شهر رشت، اقدام به برگزاری تجمع اعتراضی کردند.  اعتراض سپرده‌گذاران موسسه‌های مالی و اعتباری از دو سال پیش آغاز شد و دولت و بانک مرکزی پرداخت مطالبات سپرده‌گذاران از طریق بانک‌های دولتی و خصوصی را متعهد شدند.

بر اساس ادعای بانک مرکزی تا به حال مطالبات بیش از ٩٥ درصد سپرده‌گذاران پرداخت شده است.

 

 

 

 

کارگران

حمایت سندیکای کارگران شرکت واحد از جنبش اعتراضی در فرانسه

جهان از چند هفته پیش، شاهد مبارزه ی بخشی از کارگران، مزدبگیران و تهیدستان فرانسه علیه گرانی، ریاضت اقتصادی و در کل توحش سیاست های سرمایه دارانه و ضدکارگری دولت بوده است. زنان و مردان، علیه قوانینی برخاسته اند که از منافع شرکتهای سرمایه داری و ثرتمندان دفاع کرده و زندگی مزدبگیران، به ویژه کارگران، بازنشستگان، بیکاران و … را وخیم تر کرده است.

 

با وجود بکارگیری پلیس و نیروهای ضدشورش علیه معترضین و ضرب و شتم و بازداشت صدها معترض به خصوص حامیان جنبش “جلیقه های زرد”، عقب نشینی نسبی دولت فرانسه تا همینجا نیز نشان داده است که طبقه کارگر و مردم زحمتکش سلاحی به جز سازماندهی و اعتراض برای مطالبات عدالت خواهانه و برابری طلبانه ندارند. واضح است که تصمیمات و سیاست های موقتی و مُسکن گونه دولت سرمایه داری ماکرون راه به جایی نخواهد برد و کارگران و تهیدستان چاره ای جز ادامه مبارزه طبقاتی و تشکل یابی ندارند. معترضین نشان داده اند، در حالی که فرانسه جزو کشورهای ثروتمند جهان است و اکثریت جامعه کمترین بهره از این ثروت ها را دارد، هیچ چیز به جز تغییراتی بنیادی، برای آنها قابل قبول نخواهد بود. نه اختناق، نه هراس و نه رعب، بر مردمی که قادر به تامین یک زندگی شرافتمند از قِبل دستمزد خود نیستند، تاثیر نخواهد داشت و هر گونه سرکوب و ارعاب، از جانب طبقه کارگر و جنبش کارگری جهانی به شدت محکوم است.

 

ما کارگران در ایران، مشکلات گسترده زندگی روزانه در چهارچوب سیستم سرمایه داری و منجمله سیاست های ضدکارگری و ریاضت اقتصادی اعم از خصوصی سازی و اخراج کارگران، سیاست های ضد محیط زیست و مقروض کردن هر روزه و بیش از پیش اکثریت آحاد جامعه به بانک ها و موسسات مالی را به خوبی درک می کنیم و نیز می دانیم که در این اوضاع، تامین مایحتاج زندگی روزانه تا چه اندازه دشوار و غالبا ناممکن است. در حالی که درصد بسیار کوچکی بخش عمده و اساسی ثروت جهان را در اختیار داشته و صاحب ثروت های نجومی شده اند، کارگران و مردم زحمتکش هر روز تهیدست تر شده و حتی امکان تامین ابتدایی ترین نیازهای زندگیشان را نیز از دست داده اند. کارگران و زحمتکشان از فرانسه تا ایران، از آمریکا تا آفریقای جنونی، از کلمبیا تا فلسطین خواهان تضمین زندگی مناسب و درخور برای خانواده و فرزندان خود در همه زمینه ها هستند. ما کارگران و انسانهای ستم دیده جهان، در مقابل دولتهای بزرگ و کوچک سرمایه داری جهانی و سیاستهای ِ ضدکارگری، ریاضت کشی اقتصادی، اقدامات و سیاست های سرکوبگرانه، جنگ طلبانه و ضد انسانی آنها، راهی جز همبستگی طبقاتی و انسانی ورای مرزها نداریم.

 

سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه، با کارگران و زحمتکشان مبارز فرانسه، همبستگی کامل داشته و از صمیم قلب، از جنبش کارگری و طبقاتی که علیه سرمایه داری و برای یک زندگی بهتر مبازره می کند، حمایت می کند.

کارگران و زحمتکشان فرانسه! همانطور که شما عزیزان، همواره حامی و یاور ما بوده اید، ما نیز در این مصاف های طبقاتی همراه و حامی شما هستیم.

زنده باد همبستگی طبقاتی جنبش جهانی کارگری

سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه

٢٠ آذر ١٣٩٧

 

ترجمه قطعنامه ی اضطراری کنفدراسیون بین‌المللی اتحادیه‌های کارگری درباره ی ایران

کنفدراسیون بین‌المللی اتحادیه‌های کارگری

چهارمین کنگره جهانی

کپنهاک دانمارک ٢-٧ دسامبر ٢٠١٨

پیشنهاد قطعنامه اضطراری در باره ایران

ارائه شده از سوی

انگلستان (TUC) فرانسه (CGT) فرانسه (CFDT) ایتالیا (CGIL) نروژ (LO) سوئد (LO) آلمان ( DGB) کانادا (CLC)

 

از یک ماه پیش ایران یک موج اعتصابات سراسری و تظاهرات کارگران بخش های مختلف وهمچنین دانشجویان را بر علیه وضعیت اقتصادی فاجعه بار ،تشدید فقر ومهم ترسرکوب خشونت بارکارگران و رهبران انان مانند اسماعیل بخشی و علی نجاتی از سرمی گذراند.فقر،افسار گسیخته افزایش می یابد. تحریم های همه جانبه و فشرده امریکا، ضعف مدیریت فلاکت اقتصاد ی را تشدید می کند واین کارگران هستند که هزینه آن را پرداخت می کنند. مشاغل از دست می روند وفقرمزدی بیش از پیش شاغلین را در برمی گیرد.

هر اعتصاب و هر مطالبه قانونی یک حرکت برعلیه امنیت ملی تلقی می شودوبادستگیری و اذیت وخشونت روبرو می شود .

کنگره کنفدراسیون بین المللی اتحادیه های کارگری درکپنهاگ با همه کارگران ودانشجویان ایران اعلام همبستگی می کند.

ماسیاست ضد کارگری رژیم تهران را محکوم می کنیم، خواستار آزادی فوری و بی قید وشرط همکارانمان هستیم ،ما خواستاریم که تشکل های کارگری مستقل و شورای کارگران ،نماینده قانونی آنان شناخته شوند .

ما اعلام می کنیم که تحریم ها باید متوفف شود ،حقوق کارگران و دیگرحقوق بشردر ایران رعایت شود،مابا کنفدراسیون بین‌المللی اتحادیه‌های کارگری و فدارسیون جهانی اتحادیه ها همکاری خواهیم کرد با تا رعایت عدالت درباره کارگران ایران تضمین شود.

ترجمه از پلاتفرم سندیکاهای کارگری سوئد – ایران

 

فرزانه زیلابی، کارشناس حقوقی و وکیل کارگران شرکت نیشکر هفت‌تپه، در گفتگو با «امتداد»،

فرزانه زیلابی، کارشناس حقوقی و وکیل کارگران شرکت نیشکر هفت‌تپه، در گفتگو با «امتداد»، ضمن اشاره به وضعیت موکلان خود با یادآوری این نکته که اسماعیل بخشی در تاریخ بیست‌‍‌‌وهفتم آبان‌ماه بازداشت شده و پس از درخواست و مراجعه‌های مکرر برای دیدار وی با بنده و خانواده‌اش‌، سرانجام در یازدهم آذرماه دیداری با همسر و مادرشان فراهم شد، گفت:

وی همچنان از دیدار با وکیل خود محروم مانده است. با توجه به عنوان شدن وضعیت خاص این کارگر بازداشتی، اگرچه به دلیل عدم دسترسی، شخصا در این خصوص اظهارنظر نمی‌کنم، اما بنا به اظهار مادر موکلم، خانواده آقای بخشی به شدت نگران سلامت جسمی و روحی فرزندشان هستند.

به گفته ی خانم زیلایی، وی در راستای انجام وظایف قانونی، در تاریخ سیزدهم آذرماه، اقدام لازم و درخواست ارجاع به پزشکی قانونی انجام داده و منتظر دستور دادیار است. وکیل اسماعیل بخشی می گوید: با توجه به گذر زمان و لزوم حفظ دلیل، در صورت عدم صدور دستور، نمی‌توانیم بهره‌برداری حقوقی لازم را در این زمینه داشته باشیم.

خانم زیلایی می گوید: نگهداری یک متهم در سلول انفرادی و محروم کردن او از دیدار وکیل مدافع و خانواده (مادر، همسر و فرزند) غیرقانونی بوده و از مصادیق قانونی تعریف شکنجه است. موضوع غیرقابل انکار در خصوص موکل بنده نیز همین مهم است که دلالت بر عدم سلامت وی خواهد شد.

به گفته ی وی تاکنون کیفرخواستی در خصوص اتهام‌های انتسابی به نمایندگان کارگری و سایر کارگران بازداشتی در شعب اول و دوم دادیاری دادسرای عمومی و انقلاب شهرستان شوش صادر نشده و پرونده‌های مطرح شده، همچنان در مرحله انجام تحقیقات است.

این عناوین اتهامی به این صورت عنوان شده که، اخلال در نظم عمومی، اتهام مشترک همه کارگران بازداشتی است و پنج کارگر دیگر، شامل چهار کارگر شرکت کشت و صنعت نیشکر هفت تپه و خانم سپیده قلیان در مظان آن قرار گرفته‌اند. وی فعال اجتماعی و کارگر غیرشاغل در شرکت نیشکر نیز بوده که به موجب اعلام دادیار پرونده، یک اتهام امنیتی نیز دارد.

خانم زیلایی می افزاید: جمال‌الدین حیدری‌منش، همکار بنده نیز روز شنبه هفته جاری برای دفاع از این متهم، اعلام وکالت کرده است.

 

وکیل کارگران هفت تپه می گوید: بر اساس اظهارات یکی از موکلین که با تبدیل قرار بازداشت به کفالت آزاد شده، اتهام امنیتی تفهیم‌شده به متهمان، اجتماع و تبانی علیه امنیت ملی بوده و این موضوع به صورت تلویحی، مورد تایید دادیار نیز قرار گرفته بود.

به گفته این وکیل اگرچه پیرو پیگیری‌های وکیل و خانواده‌ها، وعده تبدیل قرار بازداشت و آزادی اسماعیل بخشی، و خانم سپیده قلیان از سوی مقامات قضایی مربوطه داده شده، اما تاکنون هیچ‌یک از این وعده‌ها در عمل محقق نشده است.

او گفته است: اخیرا برای اسماعیل بخشی، پرونده دیگری در شعبه ١٢ بازپرسی اهواز مطرح‌شده که اتهام وی در آن پرونده، مشارکت در تشکیل گروه با هدف برهم زدن امنیت بوده است.

 

خانم زیلایی در پایان این گفتگو می افزاید: متاسفانه از ذکر عنوان این اتهامانت به بنده تاکنون خودداری شده است. علی نجاتی مبتلا به بیماری شدید قلبی است که تحمل فضای بازداشتگاه برای وی دشوار و خطرناک خواهد بود.

 

حمایت اتحادیه جهانی کارگران صنعتی از کارگران هفت تپه و فولاد و تاکید بر آزادی فوری اسماعیل بخشی و سپیده قلیان

اتحادیه جهانی کارگران صنعتی (IndustriALL)، طی گزارشی که درباره اعتصابات کارگران هفت تپه و فولاد اهواز منتشر کرده است به موج دستگیری ها در مورد کارگران هفت تپه پرداخته و منجمله گزارش کرده که “مطابق مشاهدات خاواده های اسماعیل بخشی و سپیده قلیان، این دو تن که به ترتیب اولی نماینده کارگران و دومین فرد، دانشجوی حاضر در میان تجمع کنندگان بوده است مورد ضرب و شتم و شکنجه قرار گرفته اند”. در این گزارش همچنین از اعترضات دانشجویان حمایت شده ست.

به گزارش سندیکای کارگران نیشکر هفت تپه، در این گزارش به خصوصی سازی به ثمن بخث در این دو مجتمع تولیدی اشاره شده و همچنین دستیار دبیر کل این اتحادیه جهانی کارگری کمل اوزکان اعلام کرده است که “اینگونه تلاش های خشونت امیز و سرکوبگرانه برای شکستن اعتصاب کارگران برای حاکمیت ایران شرمساری به بار می آورد. کارگران برای دستمزدهای خود اعتصاب میکنند و رهبران آنها با شجاعت در مقابل شکنجه رنج میکشند که از کارگران دفاع کنند. ایران باید به حقوق تشکلات کارگری و نیز مقاوله نامه های سازمان جهانی کار به ویزه دو مقاوله امه پایه ای ٨٧ و ٩٨ احترام بگذارد. فعالان و نمایندگان کارگری باید بتوانند کارشان را انجام داده بدون اینکه مورد تعقیب و سرکوب قرار بگیرند و باید این حق را داشته باشند که تشکلات مستقل کارگری خود را تشکیل دهند.”

قابل ذکر است که این تشکل کارگری جهانی، نمایندگی پنجاه میلیون کارگر را در ١٤٠ کشور مختلف در جهان به عهده دارد.

 

 

بین المللی

بخش بین المللی داوود رفاهی

 

١ــ فرانسه – تداوم اعتراض گسترده کارگران موسوم به “جلیقه زردها”

حرکت اعتراضی موسوم به “جلیقه زردها” که از سه هفته پیش به صورت سراسری در فرانسه آغاز شد حالا دیگر از مرحله کنترل خارج شده و بوی “انقلاب” به خود گرفته است. این تعبیری است که بسیاری از تحلیلگران و رسانه های فرانسوی در شامگاه شنبه یکم دسامبر پس از اوجگیری ناآرامی ها در پایتخت و دیگر شهرهای این کشور ارائه دادند.

در پاریس از “اوپرا” تا خیابان “فوش” و از آنجا تا کوچه “ریویولی” و بلوار “اوسمان” روز شنبه صحنه نبردهای خیابانی میان معترضان و نیروهای امنیتی بود. میدان “اتووال” که بنای معروف “ارک دو تریومف” یا طاق نصرت پیروزی در آن واقع شده و یک یاز مبادی ورودی خیابان شانزلیزه به حساب می آید از نخستین ساعات صبح شاهد حضور معترضانی بود که دقیقه به دقیقه بر تعدادشان افزوده می شد.

درگیری ها پس از آنکه نیروهای امنیتی از ورود تظاهرکنندگان به شانزه لیزه ممانعت کردند آغاز و به تدریج به خیابان ها اطراف و دیگر محله های شهر پاریس کشیده شد.

پلیس برای متفرق کردن و عقب راندن معترضان از گاز اشک آور و ماشین های آب پاش استفاده کرد. در جریان درگیری ها در پایتخت فرانسه همچنین چندین خودرو به آتش کشیده شد و به بسیاری از اموال عمومی آسیب وارد آمد.

شدت درگیری ها که در برخی از نقاط با ضرب و شتم نیروهای امنیتی همراه بود سبب شد تا امانوئل ماکرون بلافاصله از بوئنوس آیرس، محل برپایی اجلاس گروه بیست مجبور به واکنش شود. آقای ماکرون که پیشتر تاکید کرده بود دولت از مواضع خود در قبال سیاست های اقتصادی کوتاه نمی آید با انتقاد از آنچه در خیابان های پاریس و دیگر شهرهای کشورش در حال وقوع بود، گفت: “آنچه امروز در پاریس روی داد هیچ ارتباطی با بیان مسالمت آمیز یک خشم مشروع ندارد”

بر اساس آخرین آمار ارائه شده از سوی منابع امنیتی ٢٨٧ نفر در جریان ناآرامی های روز شنبه در پاریس دستگیر شده اند. کریستف کاستانر، وزیر کشور فرانسه با تایید این آمار اعلام کرد که اغلب افراد دستگیر شده دارای هیچگونه سابقه کنشگری نبوده و به جریانی خاص تعلق ندارند. آنها به دام افراد خرابکار افتاده و اقدامات آنها را دنبال کرده اند.

جنبش جلیقه زردها که ابتدا در اعتراض به وضع مالیات بر سوخت های فسیلی و افزایش قیمت بنزین و گازوئیل شکل گرفت اینک دامنه ای گسترده تر به خود گرفته و پشتیبانی شمار بیشتری از مردم فرانسه را با خود همراه کرده است.

اقشار متوسط جامعه که روز به روز قدرت خریدشان پایین می آید و سخت تر از گذشته روزگار را می گذرانند در سراسر فرانسه به این جنبش پیوسته و خواهان اصلاح وضعیت اقتصادی و برکناری دولت کنونی هستند.

گفتنی است که تعداد دیگری از شهرهای فرانسه نیز همزمان با پاریس صحنه بروز ناآرامی و درگیری جلیقه زردها با نیروهای امنیتی بود.

 

 

٢ـ  بلژیک – راهپیمایی بزرگ فعالان محیط زیست در بروکسل

ده ها هزار تن از ساکنان شهر بروکسل همزمان با گشایش اجلاس اقلیمی موسوم به “کوپ بیست و چهار ” درحمایت از سیاست های زیست محیطی و توافق نامه های بین المللی برای جلوگیری از گرمایش زمین راهپیمایی کردند.

منابع پلیس در پایتخت بلژیک تعداد افراد شرکت کننده در این اجتماع بزرک را بیش از ٦٥ هزار نفر اعلام کردند. به گفته برگزار کنندگان، راهپیمایی بزرگ روز یکشنبه ٢ دسامبر بزرگترین و بی سابقه ترین راهپیمایی در نوع خود برای حمایت از سیاست های اقلیمی و مخالفت با تغییرات آب و هوایی در این شهر بوده است.

تعدادی از شرکت کنندگان در این راهپیمایی در گفتگو با خبرنگار یورونیوز کاپیتالیسم را منشا اصلی تغییرات آب و هوایی و گرمایش زمین توصیف کرده اند و تاکید کرده اند که فعالیت های انسانی آنطور که برخی سیاستمداران می گویند نقشی در این میان ایفا نمی کند.

به گفته خبرنگار یورونیوز حضور خانواده ها و کودکان که بیشترین آسیب را از تغییرات آب و هوایی متحمل می شوند، در این اجتماع بزرگ بسیار چشمگیر بود.

فعالان محیط زیستی در کنار خانواده هایی که با فرزندان خود به این تجمع آمده بودند به صورتی آرام و مسالمت آمیز در خیابان های بروکسل راهپیمایی کردند و با به دست داشتن پلاکاردهایی از مسئولان سیاسی خواستند که برای تضمین آینده ای بهتر و جهانی سبزتر تلاش و مسئولیت بیشتری از خود به خرج دهند.

مسئولان شرکت های حمل و نقل شهری روز یکشنبه برای همراهی با راهپیمایان از رایگان شدن تردد در شهر خبر داده بودند. شرکت حمل و نقل ریلی در بروکسل نیز به همین مناسبت تخفیف هایی برای بلیط های قطار در نظر گرفته بود.

همایش سازمان ملل متحد برای تغییرات آب و هوایی موسوم به “کوپ ٢٤” روز یکشنبه در شهر کاتویچ لهستان گشایش یافت. در این همایش که سه سال پس از کنفرانس آب و هوایی پاریس برگزار می شود، نمایندگانی از دویست کشور جهان طی دو هفته در باره تغییرات اقلیمی گفتگو می کنند.

این راه پیمایی بزرگ در حالی برگزار می شود که سازمان ملل متحد در آخرین گزارش خود اعلام کرد حجم دی اکسید کربن موجود در جو زمین ناشی از مصرف سوخت های فسیلی به رکوردی جدید رسیده است.

 

 

 

٣ـــ ایرلند – بی‌خانمان‌ها به خیابان آمدند

به گزارش ایندپندنت، هزاران نفر در دوبلین -پایتخت جمهوری ایرلند- در اعتراض به بحران بی‌خانمانی و افزایش قیمت مسکن دست به تظاهرات زدند.

این تجمع اعتراضی با حمایت ائتلاف ملی بی‌خانمان‌ها و مسکن سازماندهی شد و تعداد شرکت‌کنندگان نیز ١٥ هزار نفر گزارش می‌شود.

آمار ارائه شده از سوی وزارت مسکن ایرلند، شمار بی‌خانمان‌های این کشور را ٩٩٠٠ نفر اعلام کرده که حاکی از افزایش ٢ برابری ظرف  ٣ سال گذشته است.

معترضین خواستار اتخاذ برخی اقدامات از سوی دولت شده‌اند که از آن میان می‌توان به اعلام حالت فوق‌العاده در خصوص شرایط مسکن، برخورداری از حق مسکن و ممانعت از تخلیه اجباری منازل اشاره کرد.

 

 

٤ـــ جهان – ١٣٢ میلیون نفر به مایحتاج اولیه زندگی نیازمندند

گرسنگی، جنگ، فجایع طبیعی، آسیب‌های زیست‌محیطی؛ این عوامل از جمله دلایلی هستند که شرایط زندگی انسان‌ها را آشفته و نابود می‌کنند و آنان را وامی‌دارند که برای برطرف کردن نیازمندی‌های اولیه زندگی خود، به دریافت کمک‌های اضطراری سازمان‌های امدادی جهانی محتاج و وابسته شوند.

در حال حاضر جنگ‌های ویرانگر در کشورهایی مانند یمن، جنوب سودان ، سوریه و افغانستان، این مناطق را به کانو‌ن‌های بزرگ آسیب و درد و رنج انسان‌ها تبدیل کرده است.

مارک لوکوک، هماهنگ‌کننده برنامه کمک‌های اضطراری سازمان ملل متحد در ژنو، می‌گوید که جنگ در این کشورها سال‌هاست اثرات مخرب و ویرانگر خود را بر زندگی انسان‌ها گذاشته است.

در پایان سال گذشته میلادی (٢٠١٧) ٦٨،٥ میلیون نفر در جهان در پی بروز جنگ و درگیری‌های مسلحانه خانه و کاشانه خود را از دست دادند. این رقم که بیشترین شمار آسیب‌دیدگان از جنگ و خونریزی است، ١٠ میلیون نفر بیشتر از سال ٢٠١٤ است.

کارشناسان سازمان ملل متحد برآورد کرده‌اند که تعداد کسانی که برای ادامه بقای خود نیازمند کمک‌های اضطراری هستند به ١٣٢ میلیون نفر در جهان برسد.

به گفته مارک لوکوک، سازمان‌ ملل متحد و دیگر سازمان‌های وابسته و همکار بین‌المللی می‌توانند تنها نیازمندی‌های اولیه ٩٤ میلیون نفر را تامین کنند.

این سازمان‌ها مسکن، غذا، مراقبت‌های پزشکی و آموزش‌های اولیه را در اختیار آوارگان قرار می‌دهند و از آنان در مقابل خشونت محافظت می‌کنند. اما ظرفیت‌ها برای تامین این امکانات برای شمار بیشتری از آوارگان فراهم نیست.

سازمان‌های جهانی برآورد می‌کنند که در سال آینده میلادی برای تامین هزینه‌های کمک‌های اضطراری به ٢٥ میلیارد دلار نیاز باشد. تنها هزینه کمک به آوارگان سوریه حدود سه میلیارد دلار است.

سازمان ملل متحد در سال ٢٠١٨ درخواست حدود ٢٥ میلیارد دلار کمک‌های بشردوستانه را در جهان مطرح کرده بود. به گزارش سازمان کمک‌های فوری سازمان ملل تا ماه نوامبر‌٥٦ درصد این مبلغ جمع‌آوری شده است.

به گفته لوکوک ٤١ کشور جهان از طریق جمع‌آوری کمک برای مناطق جنگ‌زده یمن و سوریه این مبلغ را در اختیار سازمان‌های امدادی قرار داده‌اند.

به گفته این کارشناس، کمک‌های بشردوستانه نمی‌توانند جایگزینی برای یافتن راه‌ حل‌های سیاسی طولانی‌مدت در کانون‌های جنگ‌ و درگیری‌های مسلحانه جهان باشند.

 

٥ـــ فرانسه – اعتراضات نتیجه داد، دولت عقب نشست

دولت فرانسه اعلام کرده است که افزایش مالیات سوخت که به چند هفته اعتراضات خشن در این کشور دامن زد از بودجه سال آینده حذف شده است.

این تصمیم را ادوارد فیلیپ، نخست وزیر فرانسه، که یک روز پیشتر فقط قول تعلیق این افزایش مالیات برای شش ماه را داده بود اعلام کرد.

شهرهای مختلف فرانسه برای سه هفته به خصوص در روزهای پایان هفته شاهد اعتراضات گسترده “جلیقه زردها” بود و قرار بود اعتراضات تازه ای در پایان هفته جاری برگزار شود.

این اعتراضات که با شکایت از افزایش بهای سوخت شروع شده بود به خشمی عمومی نسبت به هزینه زندگی بدل شد.

از زمان شروع این اعتراضات ٤ نفر جان باخته اند. این اعتراضات با خشونت و خرابکاری در برخی شهرها همراه بود که با محکومیت روبرو شد.

آقای فیلیپ سه شنبه گفته بود که برنامه افزایش بعدی مالیات “کربن” برای وسایل نقلیه که قرار بود از اول ژانویه اعمال شود برای شش ماه معلق خواهد شد تا فرصت رایزنی فراهم آید.

او همچنین گفته بود که برنامه افزایش بهای برق وگاز در ماه های زمستان معلق شده و تست های سخت تر برای حد مجاز میزان تصاعد وسایل نقلیه هم دیرتر به اجرا در خواهد آمد.

آقای فیلیپ روز چهارشنبه به مجلس عوام پارلمان گفت: “دولت آماده دیالوگ است و این آمادگی را با حذف این افزایش مالیاتی از لایحه بودجه ٢٠١٩ نشان داده است.”

این یک عقب نشینی عمده از سوی دولت امانوئل مکرون رئیس جمهور فرانسه است که گفته بود این تدابیر برای مقابله با تغییرات اقلیمی و کاهش کسری بودجه لازم است.

 

 

دانشجویان بمناسبت شانزده آذر ٩٧ روز دانشجو، ندای انقلاب، و سرنگونی جمهوری اسلامی سر دادند. همبستگی با اسماعیل بخشی، سپیده قلیان و اعتصاب کارگران هفت تپه و فولاد اهواز در همه دانشگاه ها شنیده شد

 

https://t.me/jk_org/١٦٣٦١

 

شانزده آذر ١٣٩٧ ویژه بود. اعتراضات سراسری در دانشگاه ها بمناسبت شانزده آذر روز دانشجو نشان داد که دانشجویان فعالانه و با روحیه بالا، بصورت متشکل و با نقد طبقاتی چپ، در صف اول انقلاب و جنبش سرنگونی جمهوری اسلامی و علیه وضعیت ضدانسانی موجود ایستاده اند.

 

دو هفته مانده به شانزده آذر و همزمان با اوج گیری اعتصاب کارگران هفت تپه و فولاد اهواز شاهد اعلام همبستگی سراسری دانشجویان با اعتصاب کارگران هفت تپه و فولاد اهواز و اسماعیل بخشی، سپیده قلیان و علی نجاتی و اعتراض علیه وضعیت حاکم در دانشگاه ها بودیم و مشخصا در دانشگاه های “چمران اهواز، تهران، علامه، رازی کرمانشاه، تبریز، نوشیروانی بابل، امیرکبیر(پلی تکنیک تهران)، زنجان، سمنان، دانشگاه هنر تهران، دانشکده روانشناسی تهران” تجمعات اعتراضی مختلفی در دو هفته اول آذر ماه برگزار شد. بموازات نیز از طرف کارگران فولاد اهواز و معلمان در شهرهای مختلف شاهد اعلام همبستگی با دانشجویان معترض بودیم که همبستگی سراسری و طبقاتی را بوجود آورد که یکی از درخشان ترین دوره های مبارزات مردم علیه جمهوری اسلامی را رقم زد.

 

در ادامه بمناسبت شانزده آذر، از چهاردهم تا هجدهم آذر، شاهد برگزاری تجمعات اعتراضی، مراسمها و سخنرانی ها و بیانیه های مختلفی در دانشگاه های “تهران (شنبه روبروی درب دانشگاه تهران و تجمع اعتراضی دوم روز یکشنبه در صحن دانشگاه تهران)، علامه، سمنان، تربیت مدرس، تبریز، دانشکده فنی شمسی پور، دانشکده هنر، دانشکده علوم پزشکی تبریز، نوشیروانی بابل، دانشگاه اهواز، سهند تبریز، آزاد تهران واحد غرب، اراک، قزوین، اصفهان، همدان و نجف آباد” بودیم.

 

تمامی برنامه های برگزار شده با اعلام نه به وضعیت ضدانسانی موجود که جمهوری اسلامی برای اکثریت مردم ایران ایجاد کرده با نقد طبقاتی مارکسیستی برگزار شد و دانشجویان با اعتراضات همزمان و یکپارچه خود که رنگی کاملا سرخ، اعتراضی، و سراسری داشت همبستگی خود را با “اسماعیل بخشی، سپیده قلیان و اعتصاب کارگران هفت تپه و فولاد” و با جنبشهای اعتراضی موجود مانند جنبش کارگری و زنان و با نیز با مبارزات معلمان، با صدای بسیار رسا اعلام کردند. نقش دانشجویان زن در سازماندهی تجمعات اعتراضی در دانشگاه ها ویژه بود و بدرستی مطالبات جنبش نوین رهایی زن در شانزده آذر امسال بصورت برجسته مطرح شد. در هر دانشگاهی که یکی از سران حکومت حضور پیدا کرد از حسن روحانی بعنوان رئیس دولت جمهوری اسلامی گرفته تا چهره های اصلاح طلب و اصولگرای این حکومت، دانشجویان به آنها و به وضعیت موجود واکنش اعتراضی نشان دادند و جلسه آنان را تبدیل به اعتراض علیه جمهوری اسلامی و اعلام همبستگی با اسماعیل بخشی و سپیده قلیان و کارگران و هفت تپه و فولاد اهواز کردند.

 

شانزده آذر یک گام مهم برای انقلاب مردم ایران و جنبش سرنگونی بود. در ادامه اعتصاب کارگران هفت تپه و فولاد اهواز که گفتمان اداره شورایی جامعه و آلترناتیو چپ را بعنوان واقعی ترین، عملی ترین، کم هزینه ترین و انسانی ترین پروسه برای رهایی از شر جمهوری اسلامی و برون رفت از وضعیت موجود به جلوی صحنه سیاسی ایران راند، شانزده آذر٩٧ و دانشجویان به این واقعه مهم، ابعاد سراسری تر و تعرضی تری دادند و گفتمان شوراها و آلترناتیو “کارگری کمونیستی” را در فضای سیاسی جامعه و علیه جمهوری اسلامی بیش از پیش تثبیت کردند و جنبش سراسری علیه جمهوری اسلامی را جلو بردند.

 

سازمان جوانان کمونیست به تک تک دانشجویان مبارز و برابری طلب، به کارگران فولاد هواز و هفت تپه و همه انسانهای آزادیخواهی که شانزده آذر با مختصات مورد اشاره بالا را باعث شدند، زنده باد میگوید و اعلام میکند که با این دستاوردی که داشته ایم باید پیشروی و اعتراض سراسری را ادامه دهیم. باید در ادامه، اعتصابات سراسری در دانشگاه ها را سازمان داد و بصورت تنگاتنگ تر در کنار اعتصاب و اعتراضات جاری در کنار کارگران، زنان، معلمان، بازنشستگان و سایر “نود و نه درصدی” ها و هیچ بوده گان جامعه، شرایط ضدانسانی فعلی را تغییر داد و جمهوری اسلامی را سرنگون کرد. اعتصاب سراسری و عمومی و متحزب شدن و تشکل بیشتر گام بعدی است که جامعه برای رهایی از شر جمهوری اسلامی باید بردارد و دانشجویان مانند همیشه نقش مهمی در این رابطه دارند.

 

نه به استثمار، نه به فقر

اصلاحطلب اصولگرا دیگه تمام ماجرا

جمهوری اسلامی سرنگون سرنگون

زنده باد آزادی و برابری، زنده باد سوسیالیسم

سازمان جوانان کمونیست

١٩ آذر ١٣٩٧

١٠ دسامبر ٢٠١٨

 

تجمع جمعی از کارگران تهران در مقابل مجلس در حمایت از کارگران گروه ملی فولاد و اعتراض به ادامه بازداشت اسماعیل بخشی، علی نجاتی و سپیده قلیان

 

صبح امروز جمعی از کارگران تهران با هماهنگی اتحادیه آزاد کارگران ایران دست به تجمع در مقابل مجلس شورای اسلامی زدند و خواهان رسیدگی فوری به خواستهای کارگران گروه ملی صنعتی فولاد ایران و آزادی اسماعیل بخشی، علی نجاتی و سپیده قلیان شدند.

 

این تجمع که با جمع شدن تعدادی از کارگران در مقابل مترو بهارستان آغاز شد، ابتدا توسط یکی از مامورین ارشد انتظامی با ممانعت از حرکت آنان به سوی مجلس مواجه گردید اما در ادامه کارگران موفق شدند بصورت راهپیمائی و با در دست داشتن بنرهایی در حمایت از کارگران گروه ملی صنعتی فولاد ایران و تصاویر بزرگی از اسماعیل بخشی، علی نجاتی و سپیده قلیان و سر دادن شعار صدای هر کارگر مرگ بر ستمگر، ما همه زیر خط فقریم بجنگ تا بجنگیم، فولاد هفت تپه ما هستیم کنار هم می ایستیم، فولاد هفت تپه حمایتت می کنیم و…، به طرف مجلس حرکت کردند اما پس از استقرار در مقابل مجلس نیروهای انتظامی اقدام به بستن نرده محل کردند و در ادامه تعداد چشمگیری نیروی انتظامی در اطراف کارگران مستقر شدند.

 

با این حال کارگران به حرکت اعتراضی خود ادامه دادند و پروین محمدی و شاپور احسانی راد از اعضای هیات مدیره اتحادیه آزاد کارگران ایران طی سخنانی خواهان رسیدگی فوری به خواستهای کارگران گروه ملی صنعتی فولاد ایران، شرکت نیشکر هفت تپه و آزادی زندانیان اعتصاب کارگران نیشکر هفت تپه شدند.

 

کارگران تجمع کننده که از ساعت ده صبح دست به تجمع زده بودند ساعت ١١ با دادن نامه ای به هیات رئیسه مجلس با تاکید بر بی تفاوتی سیستماتیک دولت به اعتراضات کارگران در سراسر کشور، خواهان رسیدگی فوری به خواستهای کارگران گروه ملی صنعتی فولاد اهواز، شرکت نیشکر هفت تپه و آزادی زندانیان اعتصاب کارگران نیشکر هفت تپه شدند و به تجمع خود پایان دادند.

 

تجمع کنندگان همچنین در پایان تجمع به مسئولین ذیربط مجلس که در محل حضور داشتند اعلام کردند چنانچه بی تفاوتی به خواستهای کارگران گروه ملی صنعتی فولاد ایران و شرکت نیشکر هفت تپه ادامه پیدا کند و اسماعیل بخشی، علی نجاتی و سپیده قلیان آزاد نشوند بار دیگر در مقابل مجلس دست به تجمع خواهند زد.

 

لازم به یاد آوری است اتحادیه آزاد کارگران ایران به عنوان هماهنگ کننده این تجمع، فراخوان عمومی برای برگزاری آن نداده بود اما تجمع کنندگان به مسئولین حاضر در محل اعلام کردند چنانچه به خواستهایشان رسیدگی نشود در ادامه اعتراضاتشان فراخوان عمومی برای برگزاری تجمع در مقابل مجلس خواهند داد.

 

اتحادیه آزاد کارگران ایران – ٢٠ آذر ماه

١٣٩٧

اینرا هم بخوانید

بیانیه مشترک فعالین و تشکل‌های داخل و خارج کشور: راه خروج از بحران جنگ‌افروزی، نقش‌آفرینی ما مردم آزادی‌خواه و سازماندهی اعتراضات و اعتصابات سراسری و برپایی اعتصاب عمومی است!

در شرایط کنونی، تحولات سیاسی و اجتماعی در ایران و خاورمیانه، ما را به چالشی …