ترامپ: برای مقابله با تهدید ایران احتیاج به اعزام نیروی بیشتر نیست

روز پنجشنبه دوم خرداد تاکید کرد که برای مقابله با تهدید ایران احتیاجی به اعزام نیروی بیشتر به منطقه خاورمیانه نیست.

رئیس جمهوری آمریکا در گفت وگو با خبرنگاران، ایران را بازیگری «بسیار خطرناک» و «بد» خواند و گفت، از زمانی که او به حضور آمریکا در توافق هسته‌ای با ایران پایان داد، جمهوری اسلامی به لحاظ اقتصادی در وضعیت بسیار بغرنجی قرار گرفته است.

دونالد ترامپ در خصوص گزارش‌ها درباره اعزام نیروهای بیشتر به خاورمیانه برای مقابله با ایران گفت: فکر نمی‌کنم نیازی به این باشد، قطعا اگر نیاز باشد نیروی نظامی می‌فرستیم. در صورت لزوم، هر تعدادی که نیاز باشد نیرو به آنجا می‌فرستیم.

پیشتر در روز چهارشنبه، خبرگزاری آسوشیتدپرس به نقل از مقام‌های آمریکایی گزارش داده بود که پنتاگون طرحی را برای اعزام ۱۰ هزار نیروی بیشتر به خاورمیانه به کاخ سفید ارائه خواهد کرد.

آسوشیتدپرس: طرح وزارت دفاع آمریکا برای اعزام ده هزار نیروی جدید به خاورمیانه

رویترز می‌گوید، دونالد ترامپ این اظهارات را قبل نشست خود با پاتریک شاناهان، سرپرست وزارت دفاع در کاخ سفید در خصوص طرح تازه اعزام نیرو به خاورمیانه مطرح کرد.

پاتریک شاناهان ساعاتی پیشتر گفته بود، وزارت دفاع آمریکا، پنتاگون، در حال بررسی طرح اعزام نیروی بیشتر به خاورمیانه به عنوان یکی از راه‌های موجود برای محافظت از نیروهای آمریکایی در منطقه با توجه به تنش با ایران است.

تنش بین تهران و واشنگتن در هفته‌های اخیر تشدید شده است. مقام‌های دولت آمریکا می‌گویند، اطلاعات « موثقی» درباره تهدیدهای جدید ایران دریافت کرده‌اند و بهمین دلیل نیروهای خود را در منطقه تقویت می‌کنند. ایران این موضوع را رد می‌کند.

پاتریک شاناهان به خبرنگاران گفته است: من امروز صبح خبر اعزام ۱۰ هزار نیروی اضافی را به خاورمیانه خواندم و بعد خبر اعزام ۵ هزار نیرو را دیدم.

او گزارش‌های رسانه‌ها از اعزام پنج یا ده هزار نیرو را «نادرست» خواند و گفت، «اعزام نیروهای بیشتر، از جمله اقدامات در دست بررسی است».

وی گفت، هدف آمریکا بازدارندگی و حفاظت از نیروهایش در خاورمیانه است نه جنگ، و افزود که آمریکا می‌خواهد از خطر اشتباه محاسبه از سوی ایران جلوگیری کند.

دولت آمریکا می‌گوید از آنجا که اطلاعات مشخصی حاکی از وجود خطر برای منافع آمریکا در منطقه به دست آورده است، ناو هواپیمابر آبارهام لینکلن و بمب‌افکن‌های بی۵۲ به این منطقه گسیل کرده است.

واشینگتن به جزئیات این تهدیدها به طور مشخص اشاره نکرده است.

به رغم بالا گرفتن تنش‌ بین ایران و آمریکا در هفته‌های اخیر، مقام‌های دو کشور اعلام کرده‌اند که خواهان جنگ با یکدیگر نیستند، ولی به هر حمله‌ای از سوی طرف مقابل پاسخ محکم خواهند داد.

در همین زمینه، محمد باقری، رئیس ستاد کل نیروهای مسلح ایران روز پنجشنبه «مقطع زمانی جاری» را از «مهم‌ترین ایستگاه‌ها برای عبور از پیچ بزرگ تاریخی» دانست و گفت: «دست به ماشه با قاطعیت مهیای برچیدن بساط هر متجاوز و طمع­ کاری هستیم.»

از سوی دیگر، دونالد ترامپ هم روز یکشنبه گذشته در توئیتی نوشت: «اگر ایران درگیری می‌خواهد، این پایان رسمی ایران خواهد بود. هرگز ایالات متحده را دوباره تهدید نکنید».رادیو فردا

اینرا هم بخوانید

تلاش آلمان و چند کشور اروپایی برای تروریستی اعلام کردن سپاه

دیپلمات‌های چندین کشور اتحادیه اروپا، از جمله آلمان در تلاش برای قرار دادن سپاه پاسداران …