مقام حکومتی :شناسایی ۴۰هزار کانال “مجرمانه” در تلگرام و انسداد30هزارکانال

مهر: عبدالصمد خرم آبادی دبیر کارگروه فیلترینگ از شناسایی ۴۰هزار کانال مجرمانه در شبکه اجتماعی تلگرام خبر داد و گفت: از این تعداد هشت هزار کانال هنوز مسدود نشده است. .وی  شب گذشته در یک مناظره تلویزیونی با محمدجواد آذری جهرمی معاون وزیر ارتباطات درخصوص وضعیت فضای مجازی و سیاست مدنظر درباره فیلترینگ شبکه های اجتماعی توضیح داد.

۴۰ هزار کانال تلگرامی مجرمانه تشخیص داده شد

خرم آبادی گفت: تاکنون ۴۰هزار کانال تلگرامی را مجرمانه تشخیص دادیم که بعضی از آنها اسم خود را عوض کرده و با نام جدید فعالیت خود را آغاز می کنند. اما هم اکنون ۲۰ هزار کانال تلگرامی مجرمانه تشخیص داده شده اند که ۱۲ هزار کانال از این تعداد با محتوای مستهجن فیلتر شده اند و تکلیف هشت هزارکانال هنوز مشخص نیست که این کانال ها علیه مقدسات و امنیت کشور مشغول به فعالیت هستند.

دستور فیلترینگ کانال های تلگرامی از سوی مقامات کشور و کارگروه مصادیق مجرمانه است که ریاست آن را دادستانی کل کشور بر عهده دارد.به گفته خرم آبادی هشت هزار کانال تلگرامی مجرمانه از طریق نرم افزار تشیخص داده شده و نهادها و مردم نیز آنها را رصد کرده اند.

در فیلترینگ سلیقه شخصی دخیل نیست

معاون دادستانی کل کشور در امور فضای مجازی با بیان اینکه تقریبا به طور میانگین هفته ای ۳هزار و ۳۰۰ کانال تلگرامی مسدود می شود، ادامه داد: تمامی کانال ها از طریق سامانه الکترونیکی و رای مثبت و منفی اعضای کارگروه مجرم شناخته می شود و سلیقه شخصی در آن دخیل نیست.وزیر ارتباطات می گوید که مسدود شدن این کانال ها نظر شخصی من است اما من به شخصه تاکنون در مورد فیلتر کردن مصادیق مجرمانه رای شخصی نداده ام.

خرم آبادی با بیان اینکه کارگروه تعیین مصادیق فیلترینگ دارای ۱۲ عضو است، افزود: ما هیچ موردی را بدون آنکه جزء مصادیق مجرمانه باشد، فیلتر نمی کنیم.

۳۰ درصد کانال های مجرمانه علیه امنیت کشور فعال هستند

وی با اشاره به اظهارات وزیر ارتباطات مبنی بر اینکه در فیلترینگ معیار، سیاست دولت است گفت: اینجا باید قانون اجرا شود و طبق قانون ۶۶ مصداق محتوای مجرمانه تعریف شده است که شبکه های اجتماعی باید آن را رعایت کنند.

وی خطاب به وزیر ارتباطات گفت: شما متصدی ارتباطات کشور هستید و نباید اجازه دهید ارتباطات در بستر بیگانگان انجام شود.

خرم آبادی با بیان اینکه سازمان منافقین ۱۷ هزار شهید از ایران گرفته است، افزود: اما اکنون کانال این سازمان به راحتی فعالیت می کند و با وجود اینکه اجازه انتشار کتاب علیه نظام و انقلاب در کشور داده نمی شود اما دشمنان نظام به صورت آنلاین علیه نظام محتوا در اختیار مردم می گذارند و کسی جلوی آنها را نمی گیرد.

ویبا اشاره به اینکه بیش از ۳۰ درصد کانال های مجرمانه فعالیت علیه امنیت کشور دارند، ادامه داد: با این حال وزارت ارتباطات به راحتی می گوید که تگلرام دستور ما را اجرا نمی کند. ما چرا امکان خدمات دهی به خارجی ها بدهیم.

وزارت ارتباطات در کار خود کوتاهی کرده است

وی با انتقاد از اینکه تمام اطلاعات روی تلگرام مربوط به ایران است، اضافه کرد: ما با بسته شدن این شبکه اجتماعی موافق نیستیم، اما وزارت ارتباطات در کار خود بسیار کوتاهی کرده و شرایطی ایجاد کرده که مردم به جای استفاده از شبکه ملی اطلاعات ارتباطات خود را در شبکه خارجی تلگرام مدیریت کنند.

خرم آبادی تاکید کرد: همانطور که جلوی قاچاق کالا را در کشور گرفته ایم باید جلوی قاچاق ارتباطات در فضای مجازی را بگیریم  و به وزارت ارتباطات در این زمینه کوتاهی کرده است.

اینرا هم بخوانید

وکیل بین‌المللی توماج صالحی: تنها راه نجات جان توماج فشار جامعه جهانی است

در ادامه حمایت‌های جهانی از توماج صالحی، خواننده معترض ایرانی محکوم به اعدام، تیمی از …