اخبار، اعتصابات و اعتراضات رانندگان کامیون ادامه دارد

اعتراضات و اعتصابان رانندگان کامیون علیرغم تهدیدات و دستگیریها کماکان ادامه دارد. برخی اخبار در این زمینه برگرفته از رسانه های حکومتی ضمیمه می باشد. روزنه

******

کامیون داران معترض در گفتگو با «تابناک»؛ برای جابه جایی چند صد میلیون سرمایه، تنها ۲ میلیون حقوق می‌گیرم/ قیمت محصولاتی که ما جابجا می‌کنیم افزایش یافته، اما کرایه بار ما نه
مامی دریافتی من به عنوان راننده کامیون که گاهی اوقات چندمیلیارد سرمایه را جابجا می‌کنم، برای هر ماه ۲ میلیون تومان است. شما نگاه کنید من اگر به جای رانندگی یک بیل در دست بگیرم و کارگری کنم و یا یک چوب در دست بگیرم و چوپانی کنم هم از این ۲ میلیون تومان در ماه بیشتر درآمد خواهم داشت. / ما خوب می‌دانیم که دولت در بحث درآمد‌های ارزی دچار مشکل است و انتظار دریافت یارانه و تسهیلات از دولت نداریم.

پس از اینکه جمع قابل توجهی از کامیون داران کشور در زمستان سال گذشته بخاطر مشکلات اقتصادی و درآمدی خود دست به اعتراض زدند و بالا رفتن هزینه‌های نگهداری و تعمیر کامیون را غیر قابل تحمل توصیف کردند، این اعتراضات برای مدتی هر چند کوتاه فروکش کرد. هرچند با فروکش اعتراض کامیون داران این گمان پیش آمد که مشکلات این صنف حل شده است، اما در روز‌های اخیر دوباره اعتصاب سراسری مالکان و رانندگان کامیون آغاز شد.
به گزارش «تابناک»، در روز‌های اخیر جمع قابل توجهی از رانندگان و مالکان کامیون به دلیل آنچه که افزایش بارمالی فعالیت در بخش حمل و نقل جاده‌ای عنوان می‌شود، دست به اعتصاب زدند و از جابجایی کالا امتناع می‌کنند؛ رخدادی خسارت بار که برخی مقامات مسئول آن را مدیریت شده و در جهت ایجاد نا امنی در کشور توصیف می‌کنند، اما رانندگان دلیل این اقدام خود را موضوع دیگری می‌دانند.
هر چند پس از آغاز موج اول اعتراضات این صنف که در فصل زمستان صورت گرفت، انتظار این بود که مسئولان و متولیان امر با شنیدن صدای اعتراض کامیون داران، نسبت به حل مشکل آن‌ها اقدام کنند، اما پیگیری‌های صورت گرفته نشان می‌دهد که این موضوع آنچنان که باید و شاید در دستور کار مسئولان امر قرار نداشته است.
اکنون و به دنبال افزایش بی سابقه و غیر قابل کنترل نرخ ارز، مشکلاتی که پیش از این متوجه کامیون داران بود، با شدت بیشتری خودنمایی می‌کند و کار به جایی رسیده که رانندگان کامیون نه تنها بخاطر فعالیت در این صنف به سودی نمی‌رسند، بلکه ضرر مالی فراوانی نیز متوجه آنهاست.
این ادعا را می‌توان از سخنان تعدادی از رانندگان و مالکان کامیون دار برداشت کرد که ضمن اشاره دقیق به مشکلاتشان در گفتگو با «تابناک»، تنها راه حل مشکل را افزایش کرایه بار عنوان می‌کنند.
(م-ب)، یکی از رانندگان کامیون که سال هاست در این حوزه فعالیت می‌کند، در مورد مشکلاتی که او را به اعتراض وادار کرده است، گفت: واقعیت این است که من و بسیاری از هم نوعان من که در مقام رانندگی کامیون کار می‌کنیم و اساساً مالک کامیون نیز نیستیم، در این حوزه بیشترین خسارت را متحمل می‌شویم و اکنون شرایط برای ما به قدری سخت شده است که دیگر امکان فعالیت در بخش را نداریم.
این راننده کامیون در مورد حقوق دریافتی خود ادامه داد: تمامی دریافتی من به عنوان راننده کامیون که گاهی اوقات چند صد میلیون سرمایه را جابجا می‌کنم، برای هر ماه ۲ میلیون تومان است. شما نگاه کنید من اگر به جای رانندگی یک بیل در دست بگیرم و کارگری کنم و یا یک چوب در دست بگیرم و چوپانی کنم هم از این ۲ میلیون تومان در ماه بیشتر درآمد خواهم داشت.
وی ضمن اعتراض به عدم افزایش نرخ کرایه بار‌ها اضافه کرد: مدت هاست که نرخ کرایه بار جابه جایی کالا افزایش نیافته است. این در حالی است که قیمت هزینه‌های نگهداری و تعمیر کامیون به شدت افزایش یافته است و از سویی نیز هزینه‌های زندگی ما مثل همه افراد جامعه افزایش یافته است. آیا به نظر شما در چنین شرایطی فعالیت در شغل رانندگی کامیون که هر لحظه احتمال سرقت و یا دزدی در جاده‌ها و از بین رفتن صد‌ها میلیون سرمایه امانتی وجود دارد، منطقی است؟
این راننده کامیون تصریح کرد: تا چند ماه پیش هزینه خرید یک جفت لاستیک کامیون ۱ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان بود، اما اکنون هزینه هر جفت لاستیک از ۹ میلیون تا ۲۰ میلیون تومان بسته به کیفیت جنس لاستیک متغیر است. این یعنی یک کامیون در هر سال حداقل ۹۰ میلیون تومان باید فقط برای تعویض لاستیک هزینه کند. به این موضوع هزینه‌هایی مثل تعویض روغن که در هر ۱۰ هزارکیلو متر صورت می‌گیرد و هزینه آن چیزی حدود ۳ میلیون شده است و تعمیر سایر قطعات را اضافه کنید. یکی از همکاران ما در روز‌های گذشته پس از اینکه دینام کامیونش خراب شد و هزینه تهیه و تعمیر این قطعه برایش ممکن نشد، در نهایت کامیونش را فروخت.
وی ضمن اشاره به عدم واکنش مثب مسئولان به اعتراض‌های گذشته کامیون دارن، تأکید کرد: بعد از اعتراض‌های گذشته هیچ اتفاق مثبتی در زندگی و وضعیت درآمدی ما ایجاد نشد و حقوق دریافتی امثال من این موضوع را تأیید می‌کند. نه تنها وضعیت مالی ما پس از اعتراضات گذشته حل نشد، بلکه مناسبات مالی واحد‌هایی که بارنامه‌ها را صادر می‌کنند و به نوعی نماینده اتحادیه هستند نیز تغییر نکرد. شرایط الان به گونه‌ای است که از بار دو و نیم میلیون تومانی حداقل یک میلیون آن بخاطر موضوعاتی مثل مالیات، پورسانت و … از طریق واحد‌های صادر کننده بارنامه کسر می‌شود.
در همین رابطه آقای (ع-م) یکی از مالکان کامیون که سال هاست در حوزه حمل و نقل جاده‌ای مشغول است، به «تابناک»، گفت: مشکلی که اکنون کامیون داران را به اعتصاب مجبور کرده است، بحث بالا رفتن هزینه و قیمت لوازم یدکی و به خصوص لاستیک است. شرایط کنونی به قدری دشوار شده که دیگر کامیون داری سودی برای من به عنوان مالک کامیون ندارد. قبلاً وقتی برای تعویض لاستیک اقدام می‌کردیم با افزایش ۱۰۰ تا ۲۰۰ هزار تومانی قیمت‌ها مواجه می‌شدیم که چندان آزار دهنده و غیر قابل تحمل نبود. اما اکنون برای تعویض لاستیک کامیون با افزایش ۱۰ تا ۱۵ میلیونی قیمت‌ها رو به رو هستیم که با توجه به عدم افزایش قیمت کرایه‌ها پرداخت آن معنایی جز ضرر ندارد.
وی در مورد این مشکلات به صورت دقیق اضافه کرد: سال گذشته قیمت هر جفت لاستیک بین یک میلیون تا یک میلیون و ۵۰۰ هزار تومان بود که تعویض ۸ یا ۱۲ جفتی آن بسته به تعداد چرخ‌های کامیون چندان کار دشوار و سنگینی نبود. اما اکنون بدترین کیفیت لاستیک‌های در بازار هم کم‌تر از ۱۰ میلیون تومان یافت نمی‌شود و محصولاتی مثل گودیر و یا هانکوگ را باید بالای ۱۵ میلیون تومان خرید. شما حساب کنید لاستیک‌های هر کامیون را باید در هر ۹ ماه تعویض کرد و از سویی نیز استفاده از لاستیک‌های بی کیفیت بخاطر اینکه احتمال ترکیدگی آن‌ها زیر بار ۴۰ تا ۵۰ تنی و دمای هوای بالای ۴۰ درجه وجود دارد، اصلاً عقلانی نیست.
این مالک کامیون ضمن گلایه نسبت به بی توجهی مسئولان به شغل آن‌ها گفت: مشکل بزرگ‌تر ما بی توجهی مسئولان به صنف کامیون داران است. جاده اگر رگ‌های یک کشور باشد، کامیون‌ها را باید خون جاری در این رگ‌ها دانست. تا ما به عنوان کامیون دار اعتراض می‌کنیم، عده‌ای تصور می‌کنند این اعتراضات عمدی است در حالی که همه رانندگان و کامیون داران در مدت اعتصاب در حال ضرر هستند و اصلاً تمایلی به ضرر کردن ندارند.
وی در مورد تنها راه حل بر طرف کردن مشکل پیش آمده گفت: ما خوب می‌دانیم که دولت در بحث درآمد‌های ارزی دچار مشکل است و انتظار دریافت یارانه و تسهیلات از دولت چندان منطقی نیست. بر همین اساس من فکر می‌کنم تنها راه حل مشکل افزایش نرخ کرایه بار‌ها متناسب با تورم و افزایش سایر قیمت‌ها در بازار است.
این مالک کامیون در مورد چرایی طرح این راهکار توضیح داد: به نظر من این تنها راه عملیاتی در شرایط کنونی است. شما ببنید الان یک قوطی رب گوجه فرنگی ظرف چند روز بیش از ۱۰ هزار تومان گرانتر شد و اصلاً مشخص نیست ما به التفاوت این گرانی در جیب چه کسی می‌رود! این در حالی است که کرایه بار اصلاً تغییر نکرده است. یک کامیون رب گوجه فرنگی معمولاً ۲۶ هزار قوطی را شامل می‌شود. اگر روی هر قوطی ۵۰۰ ریال افزایش اعمال شود، تمام هزینه‌هایی که به کامیون داران تحمیل شده و آن‌ها را به اعتراض کشانده است، حل خواهد شد.
*************

ایسنا:فرمانده نیروی انتظامی به اقدام برخی از گروه‌های ضد انقلاب در صدور فراخوان اعتصاب و تحریک بازاریان و صنوف واکنش نشان داد.

به گزارش ایسنا، سردار حسین اشتری در حاشیه افتتاح هفدهمین نمایشگاه ایپاس با حضور در جمع خبرنگاران گفت: خوشبختانه امروز با یاری مخترعین، پژوهشگران و دانشمندان کشورمان بیش از ۹۵ درصد تجهیزات و امکانات ناجا داخلی است و امیدواریم که به زودی بتوانیم صد در صد نیازها و امکاناتمان را از میان تجهیزات داخلی تامین کنیم.

فرمانده ناجا با تاکید بر اینکه با وجود تمامی مشکلات و برخی تحریم‌ها بر روی پای خودمان ایستاده‌ایم، اظهار کرد: امیدواریم در آینده نیز همین روند ادامه داشته باشد و ما روی پای خودمان بایستیم.

سردار اشتری در پاسخ به سوال ایسنا درباره فراخوان‌های صادر شده از سوی برخی گروه‌های ضد انقلاب برای اعتصاب و تحریک بازاریان و … اظهار کرد: بازاریان عزیز همواره مدافع انقلاب و جمهوری اسلامی ایران بوده‌اند و این عزیزان به هیچ عنوان حاضر به ایجاد مشکل برای مردم و هموطنان خود نیستند.

فرمانده ناجا با بیان اینکه در پیگیری‌های پلیس مشخص شد که اکثر این گروه‌ها در خارج از کشور هدایت شده و در فضای مجازی اقداماتی را انجام می‌دهند، گفت: با اقدامات پلیس برخی از این گروه‌ها شناسایی شده و آنها که در داخل کشور بودند، دستگیر شدند که برخوردهای لازم نیز با آنها صورت گرفت.

وی اظهار امیدواری کرد که با همکاری اصناف و تمامی شهروندان مشکلات کنترل و حل و فصل شود.

سردار اشتری به اقدام برخی از مخلان نظم و امنیت در جلوگیری از حرکت و تردد کامیون‌های حامل بار و سوخت اشاره کرد و گفت: کسانی که در بین راه‌ها مانع حرکت خودروها می‌شوند، مصداق بارز فتاح الطریق بوده و قطعا باید بداند که همانطور که دادستان محترم اشاره کرد حکم سنگینی برایشان صادر شده و با آنان برخورد می‌شود.

وی افزود: ناجا نیز تعدادی از این افراد را شناسایی کرده و بخشی از آنها نیز دستگیر شده‌اند.

سردار اشتری به حادثه تروریستی اهواز نیز اشاره کرد و گفت: در این حادثه ماموران پلیس دو نفر از این تروریست‌ها را به هلاکت رساندند. تعداد زیادی از ماموران و سربازان ما نیز اقدام به نجات شهروندان کردند که ما آنها را شناسایی کرده و از آنان تقدیر کردیم.

اینرا هم بخوانید

وفا احمدپور و دانیال مقدم، دو خواننده رپ، بازداشت شدند

وفا احمدپور و دانیال مقدم، دو خواننده رپ، بازداشت شدند.بر اساس گزارش‌های دریافت شده از …