اشتاین‌مایر: در برابر ترور و انگیزه‌های اسلام‌گرا باید ایستاد

اشتاین‌مایر: در برابر ترور و انگیزه‌های اسلام‌گرا باید با قاطعیت ایستاد

در پی سوءقصدهای تروریستی در شهر نیس، رئیس‌جمهوری آلمان گفت که در برابر خشونت بیرحم و انگیزه‌های تروریستی باید با قاطعیت ایستاد. او افزود، در عین حال باید فضای جامعه دموکراتیک را باز نگه داشت. مصاحبه اختصاصی با دویچه وله.

فرانک والتر اشتاین‌مایر، رئیس‌جمهوری آلمان با نگاه به حرکت پرخشونت در کلیسای شهر نیس واقع در جنوب فرانسه در گفت‌وگویی اختصاصی با دویچه‌وله گفت: «طبیعی است که فکر من در وهله نخست نزد بازماندگان قربانیان است. ما با همدردی خود در کنار آنها هستیم.»

اشتاین‌مایر افزود، مهم اما این است «که ما در کل اروپا، و نه فقط در فرانسه، در برابر این حرکت پرخشونت و نیز در برابر انگیزه‌های اسلام‌گرایانه‌ای که در پس آن است، باید بایستیم».

رئیس‌جمهوری آلمان تأکید کرد: «پیش هر چیز، ما نباید در جوامع خودمان، در جوامع دموکراتیک خودمان، تنها روی سیاستی تأکید کنیم که نفرت و انزوا را به یگانه کنش دولتی بدل می‌سازد.»

پذیرش و احترام نسبت به یکدیگر، بخشی از ویژگی‌های جوامع غربی است. اشتاین‌مایر در این رابطه افزود: «ایستادن در برابر این گونه حرکت‌های پرخشونت و انگیزه‌های اسلام‌گرایانه، یک جنبه از چالش است، اما تلاش برای حفظ و تداوم جامعه باز، جنبه دیگر آن است.»

رئیس‌جمهوری آلمان در این رابطه، سوءقصد در درسدن با برجای گذاشتن یک قربانی و یک مجروح را یادآور شد و گفت، بنابراین نباید در آلمان چنان تصور شود که از این گونه حملات در امان است: «خیر، بر عکس، باید هشیار بمانیم.» نیروهای امنیتی نیز هشیارند.

“وظیفه‌ای نیز برای آیندگان”

اشتاین‌مایر در رابطه با درجه همپیوندی و انتگراسیون در سطح اروپا گفت: «اگر نگاهی به ۲۷ کشور عضو اتحادیه اروپا بیندازیم، خواهیم دید که کشورها به سطوحی متفاوت متأثر از مهاجرت‌های سال‌های گذشته بوده‌اند.»

علت‌های مهاجرت انسان‌ها به درون کشور بسیار متفاوت است. برای مثال فرانسه از منظر تاریخی پیشینه طولانی‌تری در زمینه مهاجرپذیری در مقایسه با آلمان دارد: «با نگاه به موقعیت آلمان می‌توانیم بگوییم که مطمئنا همه چیز با موفقیت پیش نرفته است؛ اگرچه چندین نسل از دولت‌ها کوشیدند، همپیوندی و انتگراسیون با جامعه را پیش ببرند.» این امر اما به عنوان “وظیفه‌ای برای آیندگان باقی خواهد ماند”.

اشتاین‌مایر با توجه به مناقشه‌های اخیر میان فرانسه و ترکیه درباره نقش اسلام، معتقد است که لحن رجب طیب اردوغان، رئیس‌جمهوری ترکیه، به کلیت مسئله “کمکی نمی‌کند” و می‌گوید: «امیدوارم که دامن‌گستری این مناقشه‌ای که ما شاهد آن هستیم، و تند شدن لحن سخنان، به تشجیع مجرمان بالقوه دامن نزند.»

رئیس‌جمهوری آلمان هم‌زمان تأکید کرد، این خوب است که «در چنین وضعیتی، پس از قتل‌ها در فرانسه، نمایندگان دولت‌های اسلامی نیز آن را محکوم کرده‌اند». این امر مهم است، و اینکه «سیگنالی است که در میان محافل مسلمان فرانسه باید آن را فهمید».

در کلیسای شهر نیس، یک جوان ۲۱ ساله تونسی سه نفر را با چاقو به قتل رساند. امانوئل مکرون، رئیس‌جمهوری فرانسه از یک “سوءقصد تروریستی” سخن گفت. پیش از آن در کشورهای اسلامی موجی از اعتراض و تهدید علیه فرانسه، به دلیل اظهارات مکرون در مورد کاریکاتورهای مناقشه‌برانگیز محمد درگرفته بود.دویچه وله

اینرا هم بخوانید

خزعبلات عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی رژیم:”با زنان زیبایی که اهل فرزندآوری نیستند ازدواج نکنید”!

رحیم‌پور ازغدی، عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی جمهوری اسلامی گفته است:”با زنان زیبایی که اهل …