عضو شورای غیزانیه و اعتراضات اخیر مردم

وب سایت امتداد  : محمد باوی(عموری)، نایب رئیس شورای شهرستان اهواز و عضو شورای بخش غیزانیه در استان خوزستان با اشاره به تجمع چند روز پیش اهالی غیزانیه در گفتگو با امتداد، اظهار داشت: در ماجرای اخیر، مردم هیچ نیتی برای بستن جاده نداشته و تنها برای بیان اعتراض خود به بی‌آبی قصد تجمع در مقابل بخشداری را داشتند. مردم اگر بنای بستن جاده را داشتند، به جای عزیمت به فاصله یک کیلومتری از روستا و حضور در مقابل بخشداری در همان جاده ترانیزینی مجاور روستا دست به این کار می‌زدند.

مشکل کمبود آب در خوزستان را شاید، بتوان مشکلی چند دهه‌ای دانست. کهنه مشکلی که پیش‌تر در جریان اعتراضات مردم خرمشهر و سایر نقاط خوزستان به آن در امتداد به تفصیل به آن پرداخته‌ایم و حال با گذشت چندین و چند ماه، گویی این فقدان و فقر قدیمی، این بار در بخش محروم غیزانیه، همچنان دست نخورده باقی مانده است. ماجرا، همان ماجرا و آبرسانی و تامین آب آشامیدنی مردم با تانکر آب همان و دستگاه‌های آب‌شیرین‌کن همان.

* اعتراض به این کاستی و فقر منابع آبی، این بار هم نام خوزستان را بر سر زبان‌ها انداخته و مردمی که در جنگ هشت ساله برای ایران، مادری کردند، همچنان سر و کار خود را برای پیگیری مطالبه‌ای ساده و بدیهی با اعتراض مقابل بخشداری و فرمانداری و نیروهای ضدشورش می‌بینند.

* متاسفانه با حضور این مردم در مقابل بخشداری، هیچ احدی پاسخگوی آن‌ها نبود و با تحریک برخی از افراد، مجبور به این اقدام شدند. واقعا هیچ یک از مردم، راضی به بستن جاده نبودند و در واقع، مجبور به این اقدام شدند.

* خواستار عذرخواهی رسمی نیروی انتظامی از مردم هستیم.

* متاسفانه با بروز تنش و درگیری بین مردم معترض و نیروهای انتظامی، شاهد مدیریت خوبی در این مسئله نبودیم. من به عنوان عضو شورا باید صراحتا بگویم که نیروی انتظامی مسئله اعتراض مردم غیزانیه را به خوبی مدیریت نکرد.

* رفتار ماموران انتظامی، رفتار خوبی نبود و نباید دست به تیزاندازی می‌زدند. مردم از وضعیت‌شان ناراحت بودند و تنها مطالبه‌شان، آب بود. تعدادی از معترضین با اصابت گلوله‌های ساچمه‌ای مصدوم شدند که ما این مسئله را به شدت محکوم می‌کنیم.

* به دلیل فقر امکانات، 12 روستا خالی از سکنه شده است.

* در روستای غیزانیه که جمعیت آن به 3هزار نفر نمی‌رسد، ما 20 بیمار کرونایی داریم و حتی آب برای شستن صورت و دست هم وجود ندارد. البته، خوشبختانه مصدویمن وضعیت خوبی داشته و به صورت سرپایی، طی چند روز اخیر مداوا شدند.

* آبرسانی به غیزانیه با 5 تا 6 تانکر و فاصله زمانی 10روزه صورت می‌گیرد.

*  از محدوده شهرستان کارون تا منطقه غیزانیه، تقریبا 14 روستا با مشکل جدی آب روبرو بوده و طعم آبرسانی 24ساعته را نچشیده‌اند. در حال حاضر، تنها 5 یا 6 تانکر برای آبرسانی به غیزانیه وجود دارد که مثلا هر 10 روز وارد روستاها می‌شوند.

* بیش‌تر اهالی منطقه غیزانیه دامدار بوده و حتی روستاهایی داریم که بیش از 3هزار راس دام در آن وجود دارد. بر همین اساس، مشکل جدی دیگری که ما در آبرسانی به منطقه شاهد هستیم، بحث مشکلات جهاد کشاورزی و آبرسانی به دام‌های منطقه است. در حالی که جهاد کشاوری، هیچ توجهی به این مسائل نداشته و تنها زمانی که کسی در خارج از روستا، مرتکب ساخت و ساز شد، آن را به دستگاه قضائی معرفی می‌کند.

اینرا هم بخوانید

پارلمان کانادا طرح قرار دادن سپاه در فهرست گروه‌های تروریستی را تصویب کرد

مجلس عوام کانادا روز چهارشنبه ۱۹ اردیبهشت با اتفاق آرا طرح قرار دادن سپاه پاسداران …