فرمانده ناتو در افغانستان: طالبان تا دو سال آینده از مناطق اشغالی اخراج می‌شوند

بی بی سی:به دنبال اعلام استراتژی جدید آمریکا برای افغانستان، فرمانده کل نیروهای بین‌المللی در افغانستان گفته تا دو سال دیگر گروه طالبان تمام مناطقی که اکنون زیر کنترل آنها است را از دست خواهد داد.

ژنرال جان نیکلسون در گفت‌و‌گو با اسدالله لودین، خبرنگار بی‌بی‌سی کابل همچنین گفته که در استراتژی جدید آمریکا جدول زمانی تعیین نشده و نیروهای بین‌المللی تا زمان ریشه‌کن کردن “تروریست‌ها” در افغانستان می‌مانند.

این فرمانده آمریکایی افزوده که با افزایش میزان حمایت بین‌اللملی از نیروهای مسلح افغانستان، گروه طالبان چاره‌ای جز حاضر شدن در پای میز مذاکره ندارد. او تصریح کرده که روند صلح باید تحت رهبری دولت افغانستان باشد و “ارزش‌های حقوق بشری” و قانون اساسی حفظ شود.

ژنرال نیکلسون می‌گوید گروه دولت اسلامی موسوم به “داعش” در شرق افغانستان در نتیجه فشار نیروهای ضد تروریستم آمریکایی “نابود” شده و آنها سعی دارند که با توسل به فعالیت‌های “تروریستی” از جمله هدف قرار دادن غیرنظامیان در مساجد حضور خود را به نمایش بگذارند.

دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا هفته گذشته اعلام کرد که نظامیان آمریکا از افغانستان خارج نخواهند شد. آقای ترامپ دلیل این تصمیم را جلوگیری قدرت گرفتن گروه‌های پیکارجو عنوان کرد. او گفت بیرون شدن آمریکا از افغانستان، این کشور را به شرایط قبل از ۱۱ سپتامبر ۲۰۰۱ بر می گرداند و خلاء به وجود آمده ‌را “تروریست‌”ها پر خواهد کرد.

‘روابط خوب با پاکستان’

بخش دیگری از استراتژی اعلام شده از سوی آقای ترامپ درباره پاکستان بود. رئیس جمهوری آمریکا تاکید کرد آمریکا دیگر نمی‌تواند در قبال حضور گروه‌هایی مانند طالبان در پاکستان ساکت بماند. او گفت آمریکا میلیاردها دلار در اختیار پاکستان گذاشته ولی آنها به گروه هایی که عوامل بی‌نظمی و خشونت هستند، فضای امن داده‌اند.

فرمانده کل ناتو در افغانستان درباره وجود پناگاه امن گروه طالبان و شبکه حقانی در پاکستان به بی‌بی‌سی گفت آمریکا و پاکستان در این مورد مذاکراتی سری را آغاز کرده‌اند و ایالات متحده خواهان همکاری پاکستان در مبارزه با تروریسم است.

او افزود که هرچند دولت دونالد ترامپ به “قربانی‌های” پاکستان در “مبارزه با تروریسم” ارج گذاشته و در پی روابط خوب با آن کشور است، اما این روابط خوب به معنی آن نیست که “پناهگاه‌های امن تروریست ها” در آن کشور فعال باشد واز پاکستان به نیروهای آمریکایی و نیروهای دولتی افغانستان حمله شود.

وزارت خارجه آمریکا در گزارش سالانه خود درباره تروریسم که یک ماه پیش منتشر شد، نیز گفته بود هرچند دولت پاکستان در سال ۲۰۱۶ عملیات‌ “موثری” را علیه گروه تحریک طالبان پاکستان انجام داده، اما این کشور اقدامات قابل توجهی را علیه طالبان افغان و گروه حقانی که در پاکستان “پناگاه امن” دارند به عمل نیاورده است.

اینرا هم بخوانید

محدودیت های جدید دانشگاه خواجه نصیر برای دانشجویان به بهانه فعالیت در شبکه‌های مجازی

ایسنا:طبق اعلام دانشگاه صنعتی خواجه نصیر،  با استناد به تبصره ۲ ماده ۳۲ تشکیل گروه‌های …