نگاه هفته: مجموعه اخبار و گزارشات هفته در شهرهای کردستان

محرومیت افشین قادرزاده  از تحصیل

‏افشین قادرزاده، نوجوان ١٦ سالهٔ اهل روستایی از توابع بوکان، بدلیل کوتاه بودن قد” ٦٤ سانتی متر ” از تحصیل محروم  شد.

محرومیت از تحصیل بدلیل کوتاه بودن قد توسط ارگانهای آموزش و پرورش حکومت اسلامی در بوکان اقدامی ضد انسانی و زیر پا گذاشتن کرامت و حرمت انسانی افشین قادر زاده است.

دولت و آموزش و پرورش موظفند، امکانات تسهیلی برای حضور افشین قادر زاده در مدرسه را فراهم کنند.

از حق ادامه تحصیل افشین قادر زاده باید دفاع کرد. همکلاسی های افشین و مردم شهر بوکان نباید در مقابل این اقدام ضد انسانی سکوت کنند.

 

بابام ٩ ماه است حقوق نگرفته

باسلام میخواستم بگم بابام کارگرشهرداری مریوانه حدود نه ماهه حقوق کارگربخش تنظیف رو ندادن اگر لطف کنید به گوش مسئولین برسونید ممنون میشیم بخدا گناه داریم. مسئولین خودشون روجای ما بذارن و یا حداقل تصور کنن و ببینن چه جور میشه زندگی کرد با چند ماه حقوق ندادن

 

آزادی شش تن همزمان با ادامه‌ی بازداشت چند تن دیگر در شهرهای مختلف

شش تن از افرادی که در پی اعتصاب و اعتراضات بازاریان در شهرهای بانه، جوانرود، مریوان و سقز بازداشت شده بودند، به صورت موقت آزاد شدند و همزمان دو شهروند در بانه و یک تن در سردشت بازداشت و جهت بازجویی به بازداشتگاه‌های امنیتی منتقل شده‌اند.

 

نسرین ستوده وکیل دادگستری وکلات مینو حسن آبادی سنندجی را قبول کرد!

مینو از حامیان دختران پارک طبیعت تهران بود.

روز ٢ اردیبهشت مینو حسن آبادی سنندجی به ستاد امنیتی اخلاقی در خیابان آرژانتین رجوع کرده است.

مسئولین این ستاد با ورود مینو ابتدا گوشی مینو حسن آبادی سنندجی را مصادره میکنند. سپس با بیشرمی اعلام میکنند، که این اقدام و حرکت پارک طبیعت از پیش توسط شما برنامه ریزی شده بوده است. رنگ مانتو مینو حسن آابادی سنندجی هم اتهامی است که ظاهرا در پرونده وی ذکر شده است.

تمامی این اتهامات و پرونده سازیهای دستگاه امنیتی فقط برای مرعوب کردن مبارزه جنبش زنان است. این پرونده سازیها و این دروغ پردازیها برای این است، که مردم را بترسانند. این پرونده سازیها با برنامه ریزی از سوی نیروهای امنیتی تلاش دارد مردم را بترساند از اینکه در مورادی که اوباش مزدورشان را بجان میردم میاندازند سکوت کنند.

فضای امروز در جامعه ایران تغییر کرده است. توازون قوا چنان است که مردم دیگر در مقابل تعرض و توحش سکوت اختیار نمیکنند و سریعا دخالت میکنند.

ما همچنان اعلام میکنیم: چنین اتهاماتی و پرونده سازیها فقط مردم را متحد تر میکند برای مقابل با این تعرض وحشیانه و بی شرمانه به شهروندان !

مردم هر کجا شاهد تعرض نیروهای امنیتی به مردم هستید، هر کجا شاهد تعرض نیروهای سرکوبگر به زنان هستید سریعا مقابله کنید. سریعا وارد عمل شوید.

زنده باد مردم متحد

مرگ بر جمهوری اسلامی

از صفحه فیس بوک اعتراش. نسرین رمصانعلی

 

گزارش از محاکمه عثمان اسماعیلی

کارگران ، مردم آزاده

چنانچه اطلاع دارید در تاریخ ٩/١٢/٩٦ جهت سپری کردن احکام صادره از سوی شعبه چهارم دادگاه تجدید نظر استان کردستان خود را به زندان مرکزی سقز معرفی کردم. ١٠ روز بعد ماموران امنیتی به منزل ما مراجعه می کنند تا بنده را دستگیر نماید. ماموران وقتی زنگ منزل ما را به صدا در می آوروند، همسرم در را باز می کند و ماموران بدون اینکه به حریم خصوصی ما توجه کرده باشند وارد اتاق شده و از همسرم سئوال می کنند.

عثمان اسماعیلی کجاست؟.

همسرم شوکه شده و اظهار می دارد که عثمان اسماعیلی ١٠ روز بیشتر است که در زندان بسر می برد ، چه شده که شما ها بدون هماهنگی وارد منزل ما شدید؟

ماموران به همدیگر نگاه می کنند و می گویند” چرا ما اطلاع نداریم؟”

همسرم رو به ماموران می گوید ” این مشکل شماست که اطلاع ندارید و…

تاریخ ٢٣/١/٩٧ مامور ابلاغ به منزل ما مراجعه و احضاریه ای به شماره ٩٦١٠١٠٨٧٤١٧٠٢٣٨٠ تاریخ تنظیم ٢٨/١١/٩٦ تحویل خانواده ام می دهد. به اسناد به آن ابلاغیه باید در مهلت ٥ روز خود را به شعبه سوم دادیاری دادسرای عمومی و انقلاب سقز معرفی کنم. در غیر اینصورت حکم جلب صادر خواهد شد.

وقتی ابلاغیه به خانواده من ابلاغ می گردد من در زندان بودم و دقیقا” همان روز پایان زندان من بود.

در تاریخ ٢٧/١/٩٧ با سپری کردن احکام صادره از زندان آزاد شدم. روز شنبه مورخ ١/٢/٩٧ ساعت ٩ صبح به شعبه سوم دادیاری سقز خود را معرفی نمودم و اظهار کردم که من عثمان اسماعیلی هستم و تازه از زندان آزاد شده ام. دفتردار پرونده را به قاضی تحویل داد و بعد از چند لحظه محاکمه شروع شد.

قاضی: اسم و نام خانوادگی؟

ج – عثمان اسماعیلی.

قاضی: شما سابقه کیفری دارید؟

ج – بلی من سابقه کیفری دارم و از سن ١٩ سالگی درک کردم که در جامعه ما نابرابری وجود دارد و بر همین اساس با این بی عدالتی مبارزه کرده ام و مدت ٢٤ سال تبعید و زندانی بوده ام.

قاضی: آقای اسماعیلی شما متهم هستی که با رسانه های خارجی و ضد انقلاب علیه نظام مصاحبه کرده اید؟ و اداره اطلاعات از شما شاکی می باشد.

ج – بلی من مصاحبه کرده ام و آن را انکار نمی کنم.

قاضی: شما در مورد محمود صالحی و رضا شهابی و زندانیان سیاسی با رسانه ها مصاحبه کرده اید و اداره اطلاعات را متهم کرده اید که اداره اطلاعات باید شرم کنند از اینکه محمود صالحی را بازداشت کرده اند و….دفاعیات شما در این مورد چیست؟

ج – جناب قاضی ، محمود صالحی و رضا شهابی و سایر زندانیان سیاسی و کارگران زندانی، نباید در زندان باشند. من بعنوان یک انسان وظیفه خود می دانم که از آنان دفاع کنم. در ضمن هیچ مرجع قضایی به من نگفته است تا مصاحبه نکنم. آقای قاضی من از شما سئوال می کنم؟ آیا این چه وزارت اطلاعاتی است که یک فرد مریض و دیالیزی را بعد از دیالیز و بدون هیچ ابلاغیه ای او را در حیاط بیمارستان بازداشت می کنند؟ جناب قاضی خبر دستگیری محمود صالحی بلافاصله دردنیای مجازی و میان مردم پخش شد و همه افراد جامعه از این بابت نگران بودند. من هم از این موضوع با خبر شدم و به وظیفه انسانی خود دانستم تا از محمود صالحی و همه زندانیان سیاسی دفاع کنم و دفاع خواهیم کرد. جناب قاضی کسی که از مریضی کلیه و قلب رنج می برد و تحمل حبس را ندارد چرا باید او را بازداشت کنید؟. آن فرد زندگی خود را وقف انسانیت و در راه رهایی طبقه کارگر مبارزه کرده است. ایا من کارگر نباید از او دفاع کنم؟ اگر آن فرد در زندان جان خود را از دست بدهد، چه فایده ای دارد که من سر مزار او گریه کنم، در صورتی که این فرد عزیزترین دوستم است. آن فرد نه تنها همفکرم است بلکه در راستای دفاع از طبقه کارگر همراه هستیم. طبقه کارگر تمام خدمات جامعه را تولید می کند، اما خود از همه بی بهره است. این چه مملکتی است که طبقه کارگر را محروم نگاه داشته است؟. جناب قاضی من بچه بازار کار هستم و هزاران نفر مثل من از بچگی وارد بازار کار شده اند. ما کارگران مهد کودک،مدرسه و ساختمان برای جامعه درست می کنیم، اما بچه های ما محروم از آن هستند.

قاضی: بله حق با شماست.

جناب قاضی آیا حقوقی که دریافت می کنید زندگی خانوادگی شما را تامین می کند؟ به همین دلیل است که ما کارگران بر علیه نظم موجود و سرمایه داری مبارزه می کنیم. یک عده کارفرما بی انصاف را به جان ما کارگران انداختید تا به هر شکل که خود تشخیص دهند ما کارگران را استثمار کنند و آب از آب هم تکان نمی خورد. به ما کارگران می گویند امنیت مملکت را به خطر انداختیم. من از شما سئوال می کنیم ما کارگران امنیت مملکت را به خطر انداختیم یا آنانی که حقوق های نجومی دریافت می کنند؟. ما مملکت را به خطر انداختیم یا افرادی که سرمایه مملکت را به تارج برده اند و امروز در خیایانها اروپا مشغول عیش و نوش هستند؟. ما کارگران مملکت را به خطر انداختیم یا کسانی که سرمایه ما را صرف بازسازی و جنگ در کشورهای دیگر می کنند؟. ما کارگران درخواست حقوق های معوقه کرده ایم، ما کارگران مخالف قراردادهای سفید امضاء هستیم، ما کارگران خواستار امنیت شغلی هستیم. آیا این درخواست ها مملکت را به خطر انداخته است که امروز ده ها کارگر در زندان بسر می برند؟.این چه مملکتی است که اکثریت مردم آن کارتن خواب و اقلیتی کوچک تمام سرمایه این کشور را در اختیار دارند.؟ این چه ملکتی است که روزانه ده ها نفر را به زندانها می فرستند.؟ این چه مملکتی است که در طول ٤٠ سال کالاها از مرزها سرازیر شده و شما می خواهید یک شبه جلو آن را بگیرید و هزاران انسان کولبر را از نان روزانه محروم کنید؟. آقای قاضی من تازه از زندان آزاد شدم و داخل زندان را بررسی کردم. افرادی که امروزبه اتهام مشروب، پوشاک،سیگارو مواد مخدر در زندان هستند هیچ کدامشان مجرم نیستند بلکه آنان قربانیان نظام نابرابر سرمایه داری هستند. اگر برای هر کدام از این افراد کار ایجاد کنیم و مشغول به کار باشند جرم و جنایت صفر خواهد شد. آن همه زندانی که در زندان نگهداری می کنید بعد از پایان حبس یک بار از آن افراد سئوال کرده اید که بعد از زندان به چه کاری مشغول هستی و منبع درآمد شما چیست؟ آن وقت انتظار دارید که جرم و جنایت از بین برود؟.

جناب قاضی من یکی از آن افراد هستم که به برابری انسانها اعتقاد دارم و خواستار برچیده شدن هر گونه نابرابری در جامعه زیر نام نژاد، زبان، قومیت و لباس هستم . من خواهان حکومت کارگری هستم تا تمام انسانها کار کنند و به اندازه نیاز شان از خدمات مملکت استفاده کنند. جناب قاضی، سرمایه داران توان کارکردن ندارند و اگر یک روز ما کارگران اراده کنیم که برای چند روز سود برای آنان تولید نکنیم آن افراد از گرسنگی خواهد مرد . ما کارگران در جامعه سرمایه داری برای به دست آوردن خواست و مطالبات خود باید مبارزه کنیم و این مبارزه تا نابودی نظام سرمایه داری ادامه دارد و با محاکمه من و امثال من جامعه درست نخواهد شد. من نه اولین نفرهستم و نه آخرین نفر خواهم بود.

دیگر حرفی برای گفتن ندارم از شما سپاسگذارم که به صحبت های من گوش دادی و اجازه دادی تا صحبت هایم را عرض کنم.

عثمان اسماعیلی

تاریخ ٢/٢/٩٧

 

 

تجمع اعتراضی کارگران شرکتی استان کرمانشاه نسبت به تبدیل قراردادشان به روزمزدی مقابل استانداری

اعتصاب کارگران کشتارگاه بیستون در همین رابطه

صبح روز یکشنبه دوم اردیبهشت ،جمعی از کارگران شرکتی استان کرمانشاه(شهرداری، کشتارگاه ها ، آبفا و….) دراعتراض به دستورالعمل ابلاغی سازمان بازرسی مبنی بر تبدیل نیروهای شرکتی به روز مزد، مقابل داستانداری تجمع کردند.

بنابه گزارش منتشره،تعدادی از کارکنان شرکتی کشتارگاه و باغ فردوس کرمانشاه در اعتراض به ابلاغیه اخیر بازرسی در مقابل استانداری کرمانشاه تجمع کردند و همچنین کشتارگاه بیستون از توزیع گوشت خودداری کرده است.

حدود ٤ هزار و ٥٠٠ نفر از نیروهای شرکتی در کرمانشاه وجود دارد که با احتساب خانواده هایشان شمار آنان به ٢٠ هزار نفر خواهد رسید، البته نیروهای شرکتی عمدتا در شهرداری، کشتارگاه ها و آبفا مشغول کار هستند.

اعتراض این نیروها به این دلیل بوده که در صورت تبدیل عضویت آنان به روزمزد حقوق آنان کاهش خواهد یافت. همچنین در ادامه این تجمع کشتارگاه ها از توزیع گوشت خودداری کردند.

مدیر کل دامپزشکی استان کرمانشاه در این خصوص گفت: تجمع نیروهای کشتارگاه بیستون در اعتراض به تصمیمات مالی شهرداری است و کارکنان شهرداری به دلیل مسائل مالی و نه بهداشتی اعتصاب کردند.

دکتر نادر پرور افزود: این تجمعات هیچ ارتباطی به مسائل بهداشتی و اداره دامپزشکی ندارد و می بایست از طریق شهرداری پیگیری شود.

 

مردم مریوان مبارز خوب و رادیکالی هستند و هم اینکه ورزشکارهای موفقی هم دارند.

بشرا راموز دونده   در مرحله نخست رقابت های دو ومیدانی لیگ طلایی دختران کشور و در ماده ٣٠٠٠ متر بامانع با زمان ١٣:١٨:٧٠ دقیقه به مقام سوم دست یافت.

 

در ٤٠ ‌سال گذشته ٨٠٠‌ میلیارد دلار از ایران خارج شده است

سایت “شهروند” روز ٢٩ فروردین (١٨ آوریل) با انتشار گزارشی به موضوع خروج سرمایه از ایران پرداخته است. در این گزارش که با عنوان “فرار بزرگ سرمایه!” منتشر شده، آمار و اطلاعاتی پیرامون خروج سرمایه و پول از ایران عرضه شده است. سرمایه خارج‌شده در ٤ دهه گذشته معادل هزینه بازسازی دو کشور جنگ‌زده است.

بر طبق این گزارش، ٨٠٠‌ میلیارد دلار سرمایه در چهار دهه گذشته از ایران خارج شده است. این عددی است که فرهاد احتشام‌زاده، رئیس هیأت‌مدیره فدراسیون واردات اعلام کرده است. برای درک بزرگی این عدد کافی است بدانید بشار اسد که پول لازم برای بازسازی سوریه را ٤٠٠‌ میلیارد دلار دانسته است. به این ترتیب می‌توان گفت، در ٤٠‌ سال گذشته معادل هزینه بازسازی دو کشور جنگ‌زده از ایران سرمایه خارج شده است.

 

١١ میلیون کارگر در کشور، قرارداد موقت هستند

ناهید تاج الدین عضو هیات رییسه کمیسیون اجتماعی مجلس گفت: در خوشبینانه ترین حالت، ٨٥ درصد کارگران در کشور قرارداد موقت هستند و از ١٣ میلیون کارگر شاغل در کشور که سه نوع اشتغال دائم، غیر مستمر و پروژه ای دارند؛ بیش از ١١ میلیون آن قرارداد موقت هستند ، البته ما کارگران پنهانی نیز داریم که در فهرست تامین اجتماعی نبوده و اینها نیز عموما قراردادهای موقت زیر یکسال دارند.

وی گفت: روزی روزگاری با تفسیر تبصره یک ماده ٧ قانون کار درباره قراردادهای کاری، قراردادهای موقت رواج یافت و الان سالها است که جامعه کارگری منتظر ارائه آئین نامه ای برای این تبصره از سوی دولت و مجلس است و در همین اوضاع بلاتکلیف شاهد افزایش قراردهای سفید امضا بوده ایم.

 

ایسکرا  ۹۳۳

اینرا هم بخوانید

پیام ۴ زندانی سیاسی اعدام شده به مردم – نسان نودینیان

مندرج در ژورنال شماره ۶۳۹ (لینک به فایل پی دی اف نشریه ژورنال برای پیاده …